Από τότε που άνοιξε το κατάστημα της στη Rue Garibaldi στις Βρυξέλλες το 2014, μετέτρεψε την σανίδα του skateboard σε έναν κυλιόμενο καμβά που φιλοξενεί έργα τέχνης εμβληματικών καλλιτεχνών: Oι σούπες Campbell, τα λουλούδια και το δολάριο του Andy Warhol∙ o Ποπάι και το Balloon Venus του Jeff Koons∙ τα πορτρέτα ματιών του JR∙ τα φασματικά χρώματα της Judy Chicago∙ τα παράξενα και απειλητικά παιδιά του Ιάπωνα καλλιτέχνη Yoshitomo NARA∙ οι αυτοπροσωπογραφίες του Van Gogh∙ oι φετιχιστικές φωτογραφίες του Nobuyoshi Araki∙ η αράχνη της Louise Bourgeois∙ τα χρωματιστά ανθρωπάκια του Keith Haring καθώς και δεκάδες έργα του Jean-Michel Basquiat – μεταξύ των οποίων το “In Italian”, το “Irony of a Negro Policeman” και το “Pez Dispenser” αποτυπώνονται πάνω στα skate και κυκλοφορούν σε περιορισμένη έκδοση.

«Υπάρχουμε για να διευκολύνουμε, να ενδυναμώσουμε και να εμπνεύσουμε την κοινωνική αλλαγή» δηλώνει η Τhe Skateroom, που συνεργάζεται στενά με τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στον κόσμο, για να ενδυναμώσει διεθνείς μη κερδοσκοπικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς και έργα.

«Έχοντας λάβει την πιστοποίηση B Corp, ασπαζόμαστε ένα μοντέλο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ενώ εργαζόμαστε ενεργά για να βελτιώσουμε τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια στη δουλειά μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Η τέχνη και το skateboard είναι ένα όχημα αλλαγής» εξηγεί ο ιδρυτής Charles-Antoine Bodson, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα για την εταιρία του το 2013 μετά από μια συνάντηση με τον επικεφαλής του βραβευμένου οργανισμού ΝGO Skateistan, Οliver Percovich, που έχει ως αποστολή την ενδυνάμωση των παιδιών μέσω της εκπαίδευσης και του skateboard.

Τουλάχιστον το 10% όλων των εσόδων του Τhe Skateroom διατίθεται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως oι Skateistan, Wonders Around the World, 7 Hills και Concrete Jungle Foundation που κατασκευάζουν skateparks σε πόλεις όπως το Μαρακές, το Κίνγκστον, το Αμμάν και οι φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο και αναπτύσσουν εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις όπως skate schools.

Ως B Corp (Βenefit Corporation) πιστοποιούνται οι εταιρείες που εξισορροπούν το κέρδος και την ωφέλεια, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόδοσης, διαφάνειας και νομικής υπευθυνότητας. Ο αριθμός των εταιριών που έχουν λάβει πιστοποίηση B Corp έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε πέντε χρόνια, και το κίνημα συνεχώς μεγαλώνει – σήμερα αριθμεί πάνω από 4.000 εταιρίες. Η διαδικασία μέχρι την πιστοποίηση είναι μακριά και επίπονη, όμως οι εταιρείες που βρίσκονται στη διαδικασία ή έχουν πιστοποιηθεί γίνονται μέρος της μεγάλης κοινότητας B Corp Μοvement που τους παρέχει πόρους και υποστήριξη.

Η Τhe Stateroom έγινε B Corp το 2019. Την επόμενη χρονιά, είχε ακόμα ένα λόγο να γιορτάσει αφού έφτασε το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για  χρηματοδότηση κοινωνικών έργων. «Είμαστε περήφανοι για αυτόν τον αριθμό. Αυτή, όμως, είναι μόνο η αρχή».

www.theskateroom.com