Στις 30 Μαρτίου κυκλοφορεί από Monacelli Press το λεύκωμα «Milton Glaser: POP», μια περιεκτική επισκόπηση του θρυλικού εικονογράφου Milton Glaser και της δουλειάς του μεταξύ 1954 και τέλη της δεκαετίας του 1970. Αν και είναι ευρύτερα γνωστός από το λογότυπο «I ♥ NY» και το εξώφυλλο για δίσκο του Μπομπ Ντίλαν, το λεύκωμα προσφέρει μια εις βάθος ματιά στη δημιουργική πορεία του και στην επίδραση που είχε στον κόσμο του ντιζάιν πολύ πριν τον θάνατό του το 2020, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η επιρροή του στον κόσμο του ντιζάιν ήταν ευρύτατη, από εξώφυλλα δίσκων και βιβλία μέχρι περιοδικά και διαφημίσεις. Το «Milton Glaser: POP» περιλαμβάνει περισσότερες από 1.100 έγχρωμες εικόνες, καλύπτοντας τα πάντα. Το έργο του Glaser ήταν βασικό συστατικό των δεκαετιών 1960 και 1970 και το λεύκωμα είναι ένας ενδελεχής εορτασμός της επαναστατικής κληρονομιάς του.

Συγγραφείς είναι οι Steven Heller, Mirko Ilić και Beth Kleber, που είναι κάποιοι από τους πλέον αναγνωρισμένους ειδικούς στον τομέα· επιπλέον, ήταν φίλοι και πρώην συνεργάτες του ίδιου του Glaser. Στην εισαγωγή, γράφουν: «Πέραν του πότε δημιουργήθηκε το έργο, τι ακριβώς είναι το Glaser Pop; Στυλ; Προσέγγιση; Κίνημα; Όλα τα παραπάνω; Αυτό εξερευνά αυτό το βιβλίο».

Στον σύνδεσμο https://www.instagram.com/miltonglaserinc/ δίνεται η δυνατότητα μιας πρώτης γνωριμίας με το έργο του Milton Glaser.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monacelli (@monacellipress)