Η επερχόμενη ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαδούκα, με τίτλο “Ιεροί Χώροι” είναι γεγονός. Η έκθεση θα ανοίξει στις 4 Απριλίου 2024 στον υπέροχο χώρο της Νίκης Στυλιανούστα Πετράλωνα, το Uni.Versus Art Room. Θα απολαύσουμε, εκεί, μια σειρά από δισδιάστατα έργα, που συνοδεύουν τρισδιάστατες κατασκευές και γλυπτά, εμπνευσμένα από την βιωματική εμπειρία του καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της καραντίνας του COVID-19.

Στους “Ιερούς Χώρους,” ο Παπαδούκας σχολιάζει το θέμα της απομόνωσης και της εσωστρέφειας, εξετάζοντας τα αντικρουόμενα συναισθήματα που αναδύονται κατά τη διάρκεια κρίσεων ή εσωστρέφειας, όπως γαλήνη και περιορισμός, πρόθεση-κατεύθυνση και μπέρδεμα, ευθραυστότητα και δύναμη. Τα έργα, που περιλαμβάνουν γαλήνιες αψίδες σε σειρά και επαναλαμβανόμενα κιγκλιδώματα, αντλούν έμπνευση από διάφορους θρησκευτικούς πολιτισμούς, ενώ αναφέρονται σε φιλοσοφικές ιδέες αρχαίων Ελλήνων διδασκάλων όπως του Αριστοτέλη και σε ερμηνείες σύγχρονων ερευνητών, όπως του Jeremy Bentham και του Michel Foucault. Μέσα από την οπτική εμπειρία που οργανώνει, ο καλλιτέχνης προκαλεί τους θεατές να σκεφτούν τους κοινωνικούς και προσωπικούς ρόλους που υιοθετούν τόσο σε εξωτερικούς χώρους – «πραγματικούς» και μεταφορικούς, όσο και σε εσωτερικούς.

Ιεροί Χώροι
Ο Κωνσταντίνος Παπαδούκας στο Uni.Versus Art Room

Στην εμπειρία των “Ιερών Χώρων” του Κωνσταντίνου Παπαδούκα, εκεί όπου οι συζητήσεις για την τέχνη, τη φιλοσοφία και την εσωστρέφεια συγκλίνουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο [email protected]

Uni.Versus Art Room
Τριών Ιεραρχών 19
118 51, ‘Ανω Πετράλωνα
+306944727695