Η Louis Vuitton άνοιξε πριν λίγο καιρό το πολυαναμενόμενο pop-up κατάστημά της στο Τόκιο, όπου φιλοξενούνται οι δημιουργίες της δεύτερής συνεργασίας με τη Γιαπωνέζα εικαστικό, Yayoi Kusama. Τώρα, το concept επεκτείνεται και πέραν των ιαπωνικών συνόρων. Ο οίκος μόδας κατευθύνθηκε προς τη Δύση με δύο νέα καταστήματα σε Νέα Υόρκη και Παρίσι.

Louis Vuitton και Yayoi Kusama συνεργάζονται για δεύτερη φορά 

Συγκεκριμένα, η Louis Vuitton άνοιξε νέο παράρτημα στο κέντρο της δυτικής πλευράς του Μανχάταν στη μοντέρνα περιοχή Meatpacking District, που άνοιξε τις πόρτες του στις 6 Ιανουαρίου.

Το νέο pop-up κατάστημα βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία- ακριβώς απέναντι από το φυλάκιο Meatpacking του Μουσείου Whitney, που σίγουρα προσελκύει ένα παρόμοιο πλήθος. Το διόροφο κτίριο είναι καλυμμένο τόσο στο εσωτερικό του όσο και στην εξωτερική του πρόσοψη με τις περίφημες κουκκίδες, που είναι ορατές από τους περαστικούς στο δρόμο. Όπως και το κατάστημα του Τόκιο, το κεντρικό σημείο του χώρου καλύπτεται από ένα μοτίβο άπειρων μαύρων κουκκίδων σε κίτρινο φόντο.

Louis Vuitton x Yayoi Kusama

Η διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από το έργο «Infinity Room Mirrors» της εικαστικού. Λαμπερές ντισκομπάλες πολλαπλών μεγεθών διασκορπίζονται σε όλο το χώρο από το δάπεδο μέχρι την οροφή για μια εντελώς καθηλωτική εμπειρία που απεικονίζει το μοτίβο Metal Dots. Το κατάστημα του Τόκιο φέρει, επίσης, ένα τεράστιο άγαλμα της 93χρονης Kusama πoυ μοιάζει να αναδύεται από το πάτωμα, κάτι που φαίνεται να έχει παραληφθεί στο κατάστημα της Νέας Υόρκης.

Το άγλμα στο κατάσημα του Τόκιο

Φυσικά, τα πουά δεν περιορίζονται μόνο στη διακόσμηση του χώρου αλλά κοσμούν επίσης τα ready-to-wear ρούχα, δερμάτινα είδη, αξεσουάρ, παπούτσια και αρώματα του γαλλικού οίκου.

Η λειτουργία του καταστήματος στην περιοχή Meatpacking στην οδό Gansevoort έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Απριλίου, με το δεύτερο μέρος της συλλογής («Drop 2») να κυκλοφορεί στις 31 Μαρτίου.

Φωτ.: Soho pop-up / Louis Vuitton

Νέα pop-up κατάστημα της Louis Vuitton σε Τόκιο, Νέα Υόρκη και Παρίσι

Το τελευταίο pop-up κατάστημα που άνοιξε για να φιλοξενήσε τη συνεργασία Louis Vuitton X Yayoi Kusama είναι αυτό στην Σανζ Ελιζέ στο Παρίσι. Απλωμένα σε ολόκληρο το Art Déco κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Georges Vuitton το 1912 είναι τα χρωματιστά πουά της Kusama, που μοιάζουν σα να χορεύουν στις βεράντες. Στα αριστερά, βρίσκεται ένα γιγάντιο γλυπτό της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας, που την απεικονίζει να «φυτεύει» τις κουκίδες στην πρόσοψη του κτιρίου. Στο επίπεδο του εδάφους, μεταλλικά μπαλόνια αιωρούνται πάνω από την είσοδο, ενώ κι άλλες πολύχρωμες σφαιρικές λεπτομέρειες διακοσμούν το κτίριο από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raphael Metivet (@raphaelmetivet)

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο γαλλικός οίκος μόδας συνεργάζεται με την Kusama. Η πρώτη τους συνεργασία ήταν το 2012. Της συνεργασίας ηγήθηκε ο τότε δημιουργικός διευθυντής της LV, Marc Jacobs, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για τις εξαιρετικά επιτυχημένες συνεργασίες με τους Stephen Sprouse και Takashi Murakami. Η δεύτερη συλλογή είναι διαθέσιμη στα καταστήματα LV σε όλο τον κόσμο.