Το 2010, ο Βρετανός street artist Banksy επισκέφθηκε το Λος Άντζελες για την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του “Exit Through the Gift Shop”. Ενώ βρισκόταν στην πόλη, άφησε ένα οπτικό δώρο για τους θαυμαστές του, ζωγραφίζοντας την περίφημη τοιχογραφία “Girl on a Swing” σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο που φιλοξενεί τις πιο διάσημες μπουτίκ του Λος Άντζελες. Η τοιχογραφία απεικονίζει ένα κορίτσι σε μια κούνια που κρεμόταν από το κόκκινο “Α” της λέξης “PARKING” όπως φαίνεται στον τοίχο.

Τώρα, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου Tarina Tarantino και Alfonso Campos σχεδιάζουν να πουλήσουν το κτίριο μετά την αγορά του οικοπέδου το 2007. Το ίδιο το κτίριο θεωρείται ιστορικό ορόσημο, καθώς χτίστηκε το 1914 κατά τη διάρκεια της εποχής του βωβού κινηματογράφου. Το κτίριο εμφανίστηκε στην εμβληματική σκηνή με το ρολόι στην βωβή ταινία “Safety Last!” του 1923 με πρωταγωνιστή τον Χάρολντ Λόιντ. Αρχικά, η Ταραντίνο και ο Κάμπος πλήρωσαν 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για το επταώροφο κτίριο των 26.000 τετραγωνικών μέτρων. Το ζευγάρι κατέθεσε πρόσφατα αίτηση πτώχευσης και τώρα, στο πλαίσιο της αίτησης, πωλούν το κτίριο σε δημοπρασία. Οι New York Times απέκτησαν πληροφορίες σε σχέση με την πτώχευση και ανέφεραν ότι το ζευγάρι πιστεύει ότι το κτίριο αξίζει περίπου 16 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, εξαιρουμένης της τοιχογραφίας.

Δεδομένου ότι η τοιχογραφία του Banksy είναι δύσκολο να εκτιμηθεί λόγω του γεγονότος ότι είναι συνδεδεμένη με το πραγματικό κτίριο, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ακριβώς πόσο θα κόστιζε αυτό το κομμάτι. Ενώ προτάθηκε ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης μπορεί να αγοράσει το κτίριο και στη συνέχεια να αφαιρέσει την τοιχογραφία Banksy για να την πουλήσει ξανά, η επικεφαλής της ομάδας ιδιωτικών πελατών της Sotheby’s, Holly Dunlap, λέει, “Δεν θα το αγγίζαμε ποτέ αυτό το έργο, διότι δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο ο καλλιτέχνης σκόπευε να το πουλήσει. Κάθε φορά που τα κτίρια έχουν ένα έργο του Banksy πάνω τους, αυτό το Banksy έργο είναι πολύ πιο πολύτιμο πάνω στο κτίριο παρά ως κομμάτι τούβλου”.

Η Dunlap εκτιμά ότι το μέγεθος της τοιχογραφίας του Banksy, η οποία είναι 4 μέτρα επί 10 μέτρα, θα μπορούσε να αποφέρει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια και ίσως ακόμη περισσότερα στην ιδιωτική αγορά. Η Dunlap συμφωνεί επίσης ότι για τους σοβαρούς αγοραστές έργων τέχνης, δεν θα υπήρχε περίπτωση να αποκτήσουν τον Banksy, χωρίς να αγοράσουν και το κτίριο. Το ζευγάρι στοχεύει να αποτιμήσει την τελική πώληση της τοιχογραφίας στα 30 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Οι προσφορές κλείνουν τον Οκτώβριο σύμφωνα με το πρακτορείο Hilco Real Estate, το οποίο εκπροσωπεί την πώληση.