Στο νησί της Κύπρου υπάρχει μια μακρόχρονη παράδοση στην παραγωγή κρασιού. Αυτή χρονολογείται πάνω από 5.000 χρόνια, από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτοι οικισμοί στο νησί. Πολλά έχουν αλλάξει στο μεταξύ, αλλά, το κρασί παραμένει μια σημαντική σταθερά. Μια από τις τελευταίες προσθήκες στον κατάλογο βρίσκεται σε ένα ακρωτήρι στο ορεινό χωριό Καλοπαναγιώτης. Το οινοποιείο του Λαμπαδιστή, σχεδιασμένο από το γραφείο Eraclis Papachristou Architects, είναι ένα έργο με λιτές γραμμές αλλά με παράλληλα επιβλητικό σχεδιασμό.

Το τεραστίων διαστάσεων οινοποιείο βρίσκεται στο χωριό Καλοπαναγιώτης, της περιοχής της Μαραθάσας της Κύπρου, και σύμφωνα με τον κ. Παπαδούρη, τον κοινοτάρχη του χωριού, η αποπεράτωση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου, κυμαίνεται γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Πολίτης» και το δημοσιογράφο Χρήστο Λαζανιά, αναφέρει σχετικά με την οικοδόμηση του νέου στολιδιού του Καλοπαναγιώτη, του οινοποιείου, πως έχει αγοράσει κάποιες εκτάσεις γη και έχουν κάνει τις πρώτες καλλιέργειες με ποικιλίες, όπως ξινιστέρι, σοβινιόν μπλανκ, σιράζ, γιαννούδι και δοκιμάζουν μια αμερικάνικη ποικιλία, τη ζιφαντέλ.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Mε πληροφορίες από το ArchDaily