Το κορυφαίο παγκοσμίως αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas, το οποίο εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ,  παρουσίασε την πρότασή του για τη νέα έδρα της SINOVAC, μιας κορυφαίας κινεζικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας που επικεντρώνεται στην έρευνα και την παραγωγή εμβολίων. Η κατασκευή του εμπνευσμένου από το δέντρο της ζωής συγκροτήματος ξεκίνησε μόλις – συγκεκριμένα, στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε μια πρωτοποριακή τελετή στο Changing Life Science Park του Πεκίνου, όπου και ανεγείρεται αυτή την περίοδο το νέο εταιρικό μέγαρο. «Υιοθετώντας μια απλή σχεδιαστική προσέγγιση, το έργο διαθέτει προσεγμένη αρχιτεκτονική μορφή, η οποία όμως δημιουργεί μια φουτουριστική αίσθηση και επιτυγχάνει μια μεγαλοπρεπή εταιρική εικόνα», δήλωσε ο επικεφαλής της Aedas Global Design, Dr. Andy Wen, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφο GDP Ken Wai και τον εκτελεστικό διευθυντή Zihuan Lin ηγήθηκαν του project.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas – ένα από τα κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο – προσφέρει σχεδιαστικές λύσεις κορυφαίας κλάσης, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των σύγχρονων μεγάλων αστικών κέντρων σε όλον τον κόσμο, που διευκολύνουν την ανάπτυξη μέσω βιώσιμων και καινοτόμων λύσεων.

Με έμπνευση από την ίδια τη φύση

Αντλώντας έμπνευση από το αρχετυπικό δέντρο της ζωής, το νέο συγκρότημα της SINOVAC που σχεδιάστηκε από την Aedas, θα περιλαμβάνει ουρανοξύστες, όπου θα στεγόζονται τόσο τα γραφεία της εταιρίας, όσο και οι χώροι έρευνας και ανάπτυξης, στο νότιο τμήμα του συγκροτήματος, αντιπροσωπεύοντας έτσι τις ρίζες του δέντρου. Ένας άλλος ουρανοξύστης στο βόρειο τμήμα, ο οποίος θα στεγάσει την παραγωγή, αντιπροσωπεύει τον κορμό, ενώ μαζί του θα συνδέεται μια σειρά από άλλα κτίρια, που θα απλώνονται δεξία και αριστερά του σαν φύλλα, μέσω μιας εταιρικής γκαλερί και ενός κοινόχρηστου χώρου. Τα διάφορα τμήματα του συγκροτήματος θα συνδέονται μέσω ενός υπεριψωμένου διαδρόμου.

Φωτ.: Aedas

Επιπλέον, το συγκρότημα θα γειτνιάζει με έναν αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας και το μετρό, παρέχοντας εξαιρετική πρόσβαση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και μέσα μαζικής μεταφοράς. Ταυτόχρονα, η εντυπωσιακή κεντρική είσοδος του συγκροτήματος στο νότιο τμήμα του θα οδηγεί σε μια βυθισμένη πλατεία στο βορρά γεμάτη πράσινο «προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ευχάριστος περιβάλλων χώρος εργασίας», σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής Zihuan Lin.

Μέσω αυτής της παρέμβασης, το Changing Life Science Park – μία από τις πιο πρωτοποριακές και ανεπτυγμένες ζώνες βιοτεχνολογίας του Πεκίνου – θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, επαληθεύοντας περαιτέρω την αποστολή του να παρέχει λύσεις για την υγεία με καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα χάρη στην συνύπαρξη και συνεργασία αλληλένδετων μεταξύ τους ειδικοτήτων.

Φωτ.: Aedas

Με πληροφορίες από το designboom.