Πέντε σουίτες για το Trakt Forest Hotel στη Småland της Σουηδίας ολοκλήρωσε το αρχιτεκτονικό γραφείο Wingårdhs· οι καλύβες είναι τοποθετημένες πάνω σε μεταλλικούς ορθοστάτες για να δίνουν στους επισκέπτες την αίσθηση ότι βρίσκονται κάτω από ομπρέλα δέντρων.

Απλές και μίνιμαλ, «φέρνοντας τη φύση στο επίκεντρο», οι καλύβες αποτελούν μέρος του ευρύτερου συγκροτήματος του Trakt Forest Hotel, το οποίο περιλαμβάνει ρεστοράν και σάουνα που συνδέονται με μικρά μονοπάτια μέσα στο δάσος.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο επιδίωξε όσο το δυνατόν μικρότερo αντίκτυπο στο τοπίο, τοποθετώντας τις καλύβες πάνω σε χαλύβδινες κολόνες με τσιμεντένια βάση και κατασκευάζοντάς τες με ξύλο που αντλήθηκε από την περιοχή.

«Επιθυμούσαμε να αφήσουμε όσο το δυνατόν ανέγγιχτο το έδαφος και να σκάψουμε όσο το δυνατόν λιγότερο για να εξασφαλίσουμε το ότι τα συστήματα των ριζών των δέντρων – και οτιδήποτε άλλο που ζει στην περιοχή – θα παρέμεναν αλώβητα» είπε, μιλώντας στο Dezeen, o Gert Wingårdh.

Ομαδοποιημένες σε μια περίπου κυκλική διάταξη, κάθε καμπίνα έχει πρόσβαση μέσω μιας μεγάλης ράμπας που οδηγεί απευθείας σε ένα καθιστικό που διευρύνεται απαλά για να πλαισιώσει ένα μεγάλο παράθυρο που βλέπει στο δάσος.

Πηγή: Dezeen

Στο αντίθετο άκρο, στην άλλη πλευρά ενός μπάνιου και ενός αποθηκευτικού χώρου, τα υπνοδωμάτια έχουν έντονη την αίσθηση της ιδιωτικότητας και έχουν επενδυθεί με ξύλο που έχει βαφτεί σε βαθιά πράσινη απόχρωση. Ένας τοποθετημένος φεγγίτης πάνω από το κρεβάτι πλαισιώνει τη θέα προς την κορυφή των δέντρων, ενώ ένα γωνιακό παράθυρο προσφέρει περαιτέρω θέα προς το δάσος.

Τόσο στην κρεβατοκάμαρα όσο και στο καθιστικό, δύο στενά παράθυρα βρίσκονται πίσω από μικρές ξύλινες πόρτες που μπορούν να ανοίξουν για οπτική επαφή με τα δέντρα. Τέλος, κατακόρυφες σανίδες από χοντροκομμένο πεύκο καλύπτουν το εξωτερικό των σουιτών, δημιουργώντας μια οπτική σύνδεση με τους κορμούς των γύρω δέντρων.

Πηγή: Dezeen

➯Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Dezeen