Η Lamda Development παρουσίασε τα σχέδια για το πάρκο την Τετάρτη 15 Ioυνίου. Ο απέραντος χώρος πρασίνου θα αποτελέσει μέρος του τεράστιου έργου ανάπλασης του Ελληνικού στο πρώην αεροδρόμιο της Αθήνας. Η Lamda δήλωσε ότι το Πάρκο Ελληνικού θα ολοκληρωθεί το 2025.


Το σύνολο του έργου στο Ελληνικό αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση ανάπτυξης αστικών υποδομών σε πράσινο στην Ευρώπη, ειδικά σχεδιασμένο για να προκαλέσει σημαντικές νέες επενδύσεις στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και το περιβάλλον, οι οποίες αναμένεται να έχουν θετικές επιπτώσεις όχι μόνο για την περιοχή της Αττικής αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Μέρος του τεράστιου πάρκου άνοιξε ήδη κατά τη διάρκεια των χριστουγέννων. Το τμήμα του Πάρκου Ελληνικού που είναι ανοιχτό στο κοινό διαθέτει σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού, υπαίθριο χώρο γυμναστικής, παιδική χαρά με εξοπλισμό φιλικό προς το περιβάλλον και κήπο με στοιχεία νερού.

“Το Πάρκο Ελληνικού είναι κάτι περισσότερο από ένα μεγάλο, καταπράσινο πάρκο. Πρόκειται για μια νέα πρόταση για έναν νέο τρόπο ζωής, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, στον οποίο συνυπάρχουν η φύση, ο άνθρωπος και οι προηγμένες εφαρμογές της τεχνολογίας”, δήλωσε ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lambda Development “Το Πάρκο Ελληνικού θα είναι ένα πάρκο-εμπειρία για ανθρώπους όλων των ηλικιών”, τόνισε.

Η διευθύντρια ανάπτυξης της Lamda Development, Μελίνα Παΐζη, εξήρε το πάρκο, χαρακτηρίζοντάς το “πάρκο-πρότυπο σε διεθνές επίπεδο, το οποίο αποτελεί την καρδιά του έργου Ελληνικό“. “Πρόκειται για ένα σύγχρονο πάρκο, κάθε τμήμα του οποίου θα έχει τη δική του προσωπικότητα, προσφέροντας ξεχωριστές δραστηριότητες και εμπειρίες, αναδεικνύοντας τόσο την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά όσο και τη σύγχρονη εικόνα της Ελλάδας”, συνέχισε.

Το πάρκο θα περιλαμβάνει την Ολυμπιακή Πλατεία, η οποία θα γιορτάζει την κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, καθώς και ένα αμφιθέατρο που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις και συναυλίες. Επιπλέον, το πάρκο θα λειτουργεί ως υπαίθρια γκαλερί τέχνης με έργα σύγχρονης τέχνης και γλυπτικής, ιδίως Ελλήνων καλλιτεχνών.

Ο Μarina Tower στο Ελληνικό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα όταν ολοκληρωθεί. Η Lamda Development, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το φιλόδοξο έργο, παρουσίασε πέρυσι τα σχέδιά της για τον πρώτο ουρανοξύστη της Ελλάδας. Το νέο κτίριο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ουρανοξύστης με 45 ορόφους. Αυτοί οι όροφοι θα περιλαμβάνουν 200 διαμερίσματα, τα οποία θα αποτελούνται κυρίως από μονάδες ενός έως τεσσάρων υπνοδωματίων. Κάθε μονάδα έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει μπαλκόνι. Ένα από τα χαρακτηριστικά του ουρανοξύστη είναι ότι χαρακτηρίζεται ως “πράσινο” κτίριο. Ο ψηλός πύργος, ο οποίος θα είναι ο ψηλότερος “πράσινος” παράκτιος ουρανοξύστης σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου, διαθέτει κάθετους κήπους κατά μήκος του, καθώς και μερικά από τα νεότερα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής.

 

*Με πληροφορίες από greekreporter