Στην απέραντη έκταση της ερήμου Sonoran, όπου οι μνημειώδεις κάκτοι κυριαρχούν στο τοπίο, αναδύθηκε μια νέα προσθήκη στον ιδιότροπο κόσμο της ερήμου. Το Desert Cabin, η δημιουργία του εμπνευσμένου ντουέτου Sara Underwood και Jacob Witzling, αποτελεί απόδειξη του καλλιτεχνικού τους οράματος και της ικανότητάς τους να συνδυάζουν αντίθετες εμπνεύσεις σε μια αρμονική δημιουργία από ξύλο και ατσάλι.


Ως η τελευταία ολοκλήρωση του συνεχιζόμενου έργου τους, η μικροσκοπική καμπίνα στην έρημο στέκεται ως ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό γλυπτό, μια μαγευτική κατοικία στην κορυφή μιας ζωντανής ταράτσας που μεταφέρει τους επισκέπτες κατευθείαν σε ένα βιβλίο ιστοριών.

Αποκαλύπτοντας τη νεότερη προσθήκη τους στην Cabinland στην έρημο, η Sara Underwood και ο Jacob Witzling αποκαλύπτουν τη δημιουργική τους διαδικασία και τον εκλεκτικό συνδυασμό επιρροών. Αντλώντας έμπνευση από τις διαστημικές κάψουλες και τους αρχαίους ναούς της Κεντρικής Αμερικής, οι Witzling και Underwood έχουν δημιουργήσει μια μοναδική δομή που ξεχωρίζει από το περιβάλλον της, ενώ παράλληλα σέβεται τη φυσική ομορφιά της ερήμου.

καμπίνα έρημο

Σε μια οκταγωνική βάση ενενήντα τετραγωνικών ποδιών, το Desert Cabin ενσωματώνει τη βιωσιμότητα και την επινοητικότητα. Κάθε υλικό που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή του έχει διασωθεί, προσδίδοντας μια αυθεντική και ρουστίκ γοητεία στην κατασκευή. Από την επένδυση μέχρι τη μεταλλική επένδυση, ακόμη και τα κόκαλα saguaro που κοσμούν την πόρτα, το Desert Cabin αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του ντουέτου να επανατοποθετήσει και να μειώσει τη σπατάλη.

Θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει την επιλογή του μετάλλου στη ζέστη της ερήμου. Ωστόσο, οι Underwood και Witzling καταρρίπτουν τυχόν παρερμηνείες εξηγώντας ότι ο χάλυβας είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό στην περιοχή. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η μεταλλική επένδυση δεν εντείνει τη θερμότητα μέσα στην καμπίνα. Στην πραγματικότητα, οι ανακλαστικές ιδιότητες του χάλυβα συμβάλλουν στον μετριασμό της ακτινοβολούμενης θερμότητας του ήλιου. Για να δώσει στη μεταλλική επένδυση έναν μοναδικό χαρακτήρα, η ομάδα την κάλυψε με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου, ξύδι και αλάτι, δημιουργώντας μια μαγευτική πατίνα που συμπληρώνει το περιβάλλον της ερήμου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SARA UNDERWOOD (@saraunderwood)

Οι δημιουργοί του Cabinland εμπνέονται από την κλασική ιστορία του «Τζακ και η Φασολιά», καθώς μια σκάλα περιστρέφεται γύρω από τη δομή της ερήμου, κατασκευασμένη από πλούσιο κόκκινο ξύλο. Αυτό το χαρακτηριστικό όχι μόνο προσθέτει ένα στοιχείο ιδιοτροπίας, αλλά οδηγεί τους επισκέπτες σε ένα σημείο θέασης στην ταράτσα του κήπου του, που φιλοξενεί μια ποικιλία από κάκτους και παχύφυτα.

Από αυτή τη σκοπιά, το δίδυμο μπορεί να εκτιμήσει το εκπληκτικό τοπίο της ερήμου που απλώνεται ατελείωτα για να εξαφανιστεί στον ορίζοντα πέρα από αυτό.

 

Πηγή: Design Boom