Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ (SMG) ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή της μεγαλύτερης ρόδας λούνα παρκ στον κόσμο. Η ρόδα δε θα έχει ακτίνες, θα ονομάζεται Seoul Ring και θα βρίσκεται στο πάρκο Haneul στο Sangam-dong της Νότιας Κορέας.

Ως νέο ορόσημο και πύλη στη Σεούλ, η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση εξερεύνησε διάφορες τοποθεσίες για το Seoul Ring. Eν τέλει επιλέχθηκε το πάρκο Haneul για την όμορφη θέα του, την προσβασιμότητα και την εγγύτητά του σε γειτονικές τουριστικές υποδομές. Η τοποθεσία του πάρκου Haneul λέγεται ότι συμβολίζει την ενοποίηση της Κορέας, καθώς η τοποθεσία είναι γεωγραφικά κοντά στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα. Έτσι το πάρκο αποτελεί ένα σύμβολο «της αρμονίας και της επανένωσης της κορεατικής φυλής», όπως γράφει το δελτίο τύπου.

Φωτ.: Seoul Metropolitan Government

Όπως είναι φυσικό, ο προηγμένος σχεδιασμός μιας τόσο μεγάλης ρόδας και μάλιστα χωρίς ακτίνες, συνοδεύεται από αρκετές προκλήσεις. Για τον λόγο αυτό, η πόλη έχει συμβουλευτεί τόσο εγχώριους όσο και διεθνείς ειδικούς για να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη δομική ακεραιότητα της κατασκευής και έναν φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό. Το Seoul Ring πρόκειται να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως ψυχαγωγική εγκατάσταση, αλλά και ως πολιτιστικό συγκρότημα, παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία της περιοχής. Να σημειωθεί ότι η περιοχή αυτή ήταν μέχρι πρόσφατα μια τεράστια χωματερή, όπου τα σκουπίδια καταλάμβαναν μια έκταση 34 φορές μεγαλύτερη από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας! Ολόκληρη η περιοχή έχει πλέον μετατραπεί σε ένα οικολογικό χώρο με πέντε διαφορετικά θεματικά πάρκα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Seoul Ring έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το 2025.

Φωτ.: Seoul Metropolitan Government