Οι περισσότεροι από εμάς δυσκολευόμαστε να τρώμε φρούτα τον χειμώνα. Με τα λαχανικά δεν τα πάμε άσχημα (τα απολαμβάνουμε συνήθως μέσα σε θρεπτικά μαγειρευτά και νόστιμες σούπες), αλλά τα φρούτα τα αφήνουμε είτε να χαλάνε στο καλάθι της κουζίνας, είτε δεν τα προτιμάμε καθόλου.
Υπάρχουν τρόποι να τα τρώμε καθημερινά και εδώ μπορείτε να διαβάσετε πέντε από αυτούς:
1.Σουβλάκι φρούτων
Κόψτε τα φρούτα που σας αρέσουν σε κομματάκια και πέρασέ τα από ξύλινα καλαμάκια. Φτιάξτε ένα σουβλάκι από φρούτα, που μπορείτε ακόμα και να ψήσετε και να περιχύσετε με λίγο μέλι ή ξηρούς καρπούς.
2. Smoothies
Ναι, και τον χειμώνα! Με χειμωνιάτικα φρούτα. Μπανάνα, γιαούρτι, αμύγδαλο, λίγος χυμός από πορτοκάλι και μια κουταλίτσα ταχίνι θα σας κρατήσει χορτάτους και ενυδατωμένους για ώρες. Αν δεν μπορούμε να τρώμε τα φρούτα μας, τουλάχιστον ας τα πίνουμε.
3. Φρούτα στις σαλάτες
Λίγο ρόδι, σταφίδες ή μερικά κομμάτια πράσινου μήλου μέσα στη σαλάτα μπορούν να κάνουν την διαφορά και στην γεύση, αλλά και στην πρόσληψη βιταμινών που χρειάζεται οοργανισμός σας.
4. Αποξηραμένα φρούτα
Πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, τα αποξηραμένα φρούτα μεταφέρονται εύκολα και μπορούν να γίνουν το ιδανικό σνακ μέσα στην ημέρα σας. Απλώς θυμηθείτε ότι επειδή περιέχουν περισσότερα σάκχαρα θέλουν μέτρο και αρκετό νερό.
5.Ψιλοκομμένα παντού, κυριολεκτικά παντού
Με το γιαούρτι ή το κεφίρ, τα δημητριακά, τα κέικ που ψήνετε τις Κυριακές, τις σπιτικές τηγανίτες, τα κρακεράκια που δεν χρειάζεται να τρώτε σκέτα ως σνακ στο γραφείο…
Ποια είναι, όμως, τα φρούτα αυτής της εποχής; Το αβοκάντο, το πορτοκάλι και το μήλο!
Δεν είναι κακή ιδέα να επενδύσουμε και στα κατεψυγμένα φρούτα (τύπου μπέρι, συνήθως) και να τα προσθέσουμε στα smoothies, τα γλυκά, τις σαλάτες και τα δημητριακά μας το πρωί.