Το σερμπέτι έχει μία βαθιά απόχρωση του κόκκινου και είναι αρωματισμένο με άνθη, πέταλα, τριαντάφυλλα και ιδιαίτερα βότανα. Έχει θεραπευτικές ίσως και μαγικές ιδιότητες ( κατά τα λεγόμενα των Τούρκων) και χρησιμοποιείται σαν λέξη, όταν θες να πεις ότι κάτι έχει μια σπάνια γλύκα. Στην καρδιά της Αθήνας, εκεί που μικροί και μεγάλοι δίνουν τα ραντεβού τους στην Πλατεία Ηρώων του Ψυρρή, το Σερμπετόσπιτο επιφυλάσσει τις πιο πληθωρικές απολαύσεις στους απανταχού γλυκαντζήδες και επισκέπτες της πόλης! Εδώ και 21 χρόνια τo iconic ζευγάρι, η χρυσοχέρα Νάνσυ με τον σύζυγό της τον Σεραφείμ, μας μυούν σε άκρως απολαυστικά σπιτικά γλυκά της Αθήνας που συνδυάζουν μυστικά της Πολίτισσας γιαγιάς με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και θέλοντας να ικονοποιήσει την μεγάλη της επιθυμία να έχει ένα μεγάλο σπίτι, να φιλοξενεί κόσμο και να τον περιποιείται έφτιαξε αυτό το μαγαζί το οποίο χαρακτηρίζει περισσότερο σπίτι παρά επιχείρηση.
Οι πολίτικες ρίζες γιορτάζονται καθημερινά με παραδοσιακές προτάσεις όπως κιουνεφέ με παγωτό, ένα εκμέκ αποκάλυψη, κανταϊφι με κρέμα μαστίχας, χαλβά Σαμπάχ – που σερβίρεται ζεστός, γεμιστός με παγωτό καϊμάκι. Ο κατάλογος του Σερμπετόσπιτου είναι μεγάλος και η επιλογή δύσκολη, καθώς δεν θες να φας μόνο ένα πιάτο. Τα πιάτα πλούσια με τα υλικά να ξεχειλίζουν υπόσχονται εκρήξεις στον ουρανίσκο, ακόμα και των πιο απαιτητικών. Νέες προσθήκες όπως το μιλφέϊγ με φύλλο φρέσκιας, τραγανής κρούστας που φτιάχνεται επιτόπου, και σερβίρεται με κόκκινα βατόμουρα, οι μοναδικές τάρτες λεμονιού ή τα mini cupcakes μας κρατάνε το ενδιαφέρον. “Στην ποιότητα των υλικών μας δε θα κάνουμε ποτέ καμία έκπτωση. Αγοράζουμε πάντα τα ακριβότερα και τα καλύτερα, για τον λόγο αυτό έχουμε και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα”,εξηγεί η Νάνσυ Κατσικάρη. Από την πιο καλοσυνάτη υποδοχή μέχρι το αντίο, η εμπειρία στο Σερμπετόσπιτο ξεχειλίζει πάθος – και στο 90% των περιπτώσεων σοκολάτα! Προτάσεις όπως το «Γλυκό της αγάπης» (σοκολατόπιτα), το ζεστό κιουνεφέ με παγωτό καϊμάκι ή το ζουμερό τοστάκι (cake με γάλα καρύδας) είναι μονάχα η αρχή. Κάθε γλυκό της μια ιστορία.
Το ταμάμ (σιροπιασμένη φωλιά με πραλίνα) εγένετο από την επιθυμία πελάτη της, του Γιώργου, να του φτιάξει ένα μπακλαβά χωρίς ξηρούς καρπούς. Όταν του το σέρβιρε αναφώνησε “είναι ταμάμ αυτό που ήθελα”. Το γαμογλυκό ήταν το γλυκό του γάμου της… σιροπιαστή βάση, κρέμα μπισκότου με σαφράν και ενδιαμέσως κρέμα σοκολάτας με μπισκότα. Το γλυκό της αγάπης είναι αφιερωμένο στον άντρα της, συνοδοιπόρο της και συνεταίρο της Σεραφείμ που τόσο αγαπά τη σοκολάτα… σοκολατόπιτα με πραλίνα γάλακτος.Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται καθημερινά και στο μαγαζί κι σε ένα προσωπικό εργαστήριο που έχουν οι ιδιοκτήτες τους και είναι πάντα φρέσκα. Τα σιροπιαστά γλυκά σερβίρονται μετά από μερικές μέρες, γιατί το μυστικό σε αυτή τη κατηγορία γλυκών είναι να δέσουν τα υλικά. Στο μπαϊράμι, ας πούμε, καλός μπακλαβάς θεωρείται αυτός που έχει φτιαχτεί μια εβδομάδα πριν.Το Σερμπετόσπιτο είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που ξεχειλίζει από την αγάπη και το μεράκι της Νάνσυς και του Σεραφείμ, γι’ αυτό αρνούνται πεισματικά να κάνουν franchise.
Οι υπάλληλοι του καταστήματος είναι ευγενέστατοι και χαμογελαστοί. Η Νάνσυ θεωρεί ότι δεν είναι σερβιτόροι, αλλά πωλητές της δουλειάς της, γι’ αυτό όλοι βάζουν τη ψυχή τους. Θα σας εξηγήσουν με λεπτομέρεια κάθε γλυκό, αν θέλετε, και θα σας κεράσουν λικέρ μαστίχα. Αν αποφασίσετε να πάρετε και για το σπίτι, περιμένοντας στην ουρά μπορεί να δοκιμάσετε ζεστή αυθεντική σοκολάτα και να απολαύσετε λουκουμάκι Τσάρλεστον, εκείνα τα ωραία ροζ ζαχαρωτά με άρωμα τριαντάφυλλο που τρώγαμε όταν ήμασταν μικροί. Το Σερμπετόσπιτο, όπως λέει η Νάνσυ, πάνω απ’ όλα είναι ένα μαγαζί για να περνάει ο κόσμος καλά. “Σερβίρεις ότι έχεις στην καρδιά σου”, με αυτή τη φράση που άκουγε συχνά από τη γιαγιά της σε υποδέχονται η Νάνσυ και ο Σεραφείμ στο Σερμπετόσπιτο
info:Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς
Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη (Ψυρρή)
Τηλέφωνο: 210 3211323