Ένα νέο παραθαλάσσιο εστιατόριο λειτουργεί από αυτό το καλοκαίρι στο ξενοδοχείο Amaronda στην Εύβοια και προσφέρει πιάτα με βαθιά γεύση και άρωμα. Το Ammos, που φέρει την υπογραφή του σεφ Γκίκα Ξενάκη στο μενού, τιμά τα προϊόντα της εποχής και τους θησαυρούς της ελληνικής γης.
Με έμφαση στην πληθωρική γεύση, όλο το μενού κινείται στα πλαίσια του ελληνικού, δημιουργικού comfort, που οι ρίζες του βρίσκονται στην παράδοση. Κάθε πιάτο αποδίδεται με φαντασία αλλά πάντα με σεβασμό στην πρώτη ύλη.
Ο σεφ και η ομάδα του έχουν ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα στη διάθεσή τους στο Ammos: Το ιδιόκτητο μποστάνι βιολογικής καλλιέργειας από το οποίο αντλούν πολλά από τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές του εστιατορίου. Έχοντας στο επίκεντρο την εποχικότητα και την εντοπιότητα, στόχος είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το μενού να τροφοδοτείται εξολοκλήρου από συνεργαζόμενους παραγωγούς της Εύβοιας, ενός τόπου εύφορου και ευλογημένου.
Οι γεμάτες νοστιμιά επιλογές του μενού ξεδιπλώνονται ξεκινώντας από τα ωμά και περιλαμβάνουν carpaccio από ψάρι ημέρας με αυγοτάραχο και μοσχολέμονο, και λαβράκι σεβίτσε μαριναρισμένο με βερίκοκο, πιπερίτσα τσίλι και κόλιανδρο. Το ταρτάρ μοσχάρι με κρύα κρέμα γραβιέρας, καλοκαιρινή τρούφα και παντζάρι τουρσί είναι επίσης ένα εξαιρετικό πιάτο με εντάσεις και βαθιά γεύση. Στα ορεκτικά, επιλεγμένες γεύσεις που προέρχονται από την θάλασσα όπως χταπόδι, γαρίδες και καλαμαράκι θα βρεθούν στο κέντρο του καλοκαιρινού τραπεζιού, δίπλα στις δροσερές σαλάτες και τα λαχανικά του μποστανιού. Δεν πρέπει να χάσει κανείς τα βλίτα στη σχάρα με σκορδαλιά αμυγδάλου – ένα άκρως καλοκαιρινό και γευστικό πιάτο. Στα κυρίως, το σιγοψημένο αρνάκι Καρύστου είναι μία από τις πιο δυνατές προτάσεις του σεφ που συνοδεύεται από κρέμα ρεβιθιών και κατίκι Δοκομού. Τα σουτζουκάκια θαλασσινών επίσης, είναι ένα πιάτο γεμάτο φαντασία και αστείρευτη γεύση.
Στο μενού θα βρει κανείς και αρκετές χορτοφαγικές επιλογές για να καλύπτονται οι διατροφικές συνήθειες όλων των καλεσμένων, χωρίς να στερούνται τη γεύση και τη δημιουργικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γιουβετσάδα με τα άγρια μανιτάρια Εύβοιας και την παλαιωμένη γραβιέρα ή το ριζότο γεμιστά.
Οι εκλεκτές γεύσεις θα συνοδευτούν από κρασιά που προέρχονται κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, με κάποιες επιλεγμένες ξένες ετικέτες να συμπληρώνουν την λίστα. Ειδικά για τις μεσημεριανές ώρες, τα ελληνικά αποστάγματα – ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά – θα συνοδεύσουν τους μεζέδες.
Το Ammos είναι ανοικτά μεσημέρι και βράδι, καλωσορίζοντας τόσο τους πελάτες του ξενοδοχείου Amaronda στις εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκεται, όσο και εξωτερικούς πελάτες. Εκτός από το a la carte μενού του εστιατορίου, o chef Γκίκας Ξενάκης έχει δημιουργήσει και το Snack Menu που σερβίρεται στην παραλία, την πισίνα και το Beach Bar Ammos.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 22290-68100
Για περισσότερες πληροφορίες: www.amarondaresort.com