Ένας Αμερικανός DJ επισκέφτηκε 193 χώρες σε όλη την υφήλιο.

Όταν αυτές «σώθηκαν», και επειδή προφανώς… βαριόταν ή είχε άπλετο χρόνο στη διάθεσή του, αποφάσισε να ιδρύσει την δική του χώρα, το Slowjamastan στην έρημο της Καλιφόρνια.

Ο Ράντι «R Dub!» Ουίλιαμς αποφάσισε να αγοράσει ένα άγονο οικόπεδο στην έρημο της Καλιφόρνιας για να χτίσει μια νέα «μικρο-χώρα» που πήρε το όνομα της ραδιοφωνικής του εκπομπής που λέγεται «Slow Jam», αναφέρει το χαρακτηριστικό δημοσίευμα του CNN.

Ο «σουλτάνος» του Slowjamastan κήρυξε επίσημα την ανεξαρτησία του από τις ΗΠΑ στις 12:26 μ.μ. της 1ης Δεκεμβρίου 2021, γεγονός που την καθιστά αυτομάτως ως το νεότερο μικρο-κράτος της υφηλίου.

Δύο χρόνια μετά, η «Δημοκρατία του Slowjamastan» έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός έθνους: εκδίδει τα δικά της διαβατήρια, έχει τη δική της σημαία, τυπώνει το δικό της νόμισμα (ονόματι «ντούμπλε») και έχει έναν εθνικό ύμνο που παίζεται στις «επίσημες» εκδηλώσεις.

Κυρίως δε, η «Δημοκρατία του Slowjamastan» έχει και άλλους μόνιμους κατοίκους, πλην του Ουίλιαμς, καθώς μετρά πάνω από 500 πολίτες, ενώ άλλοι 4.500 άνθρωποι λέγεται ότι έχουν εγκριθεί ή περιμένουν για την πολυπόθητη… υπηκοότητα.

Ο «σουλτάνος» του Slowjamastan

«Όταν δεν είμαι στο ραδιόφωνο, ταξιδεύω σε κάποια χώρα. Ένας από τους λόγους που δημιούργησα το Slowjamastan ήταν επειδή, μετά από 193 χώρες, ήθελα μια 194η!», ανέφερε ο Ουίλιαμς στο CNN, σχετικά με το μικρο-κράτος του που βρίσκεται στην Οδό 78 της Καλιφόρνια, δυόμισι ώρες οδήγησης από το Σαν Ντιέγκο.

Μια τεράστια πινακίδα που γράφει «Καλώς ήρθατε στο Slowjamastan» δίπλα στον αυτοκινητόδρομο υποδέχεται τους επισκέπτες, ενώ ο Ουίλιαμς έχει φτιάξει μέχρι και ένα… συνοριακό φυλάκιο πάνω από το οποίο κυματίζει η πολύχρωμη σημαία του Slowjamastan πάνω από το υπουργικό του γραφείο.

«Εμπνεύστηκα τη δημιουργία της δικής μου χώρας αφού επισκέφθηκα διάφορα αυτοανακηρυγμένα εδάφη στα ταξίδια μου ανά τον κόσμο», τονίζει ο ίδιος ο «σουλτάνος», ο οποίος τον Αύγουστο του 2021 επισκέφθηκε τη Δημοκρατία της Μολοσσίας, μια μικροεγκατάσταση 11,3 στρεμμάτων στη Νεβάδα που κήρυξε την ανεξαρτησία της από τις ΗΠΑ το 1998.

Μια «δημοκρατική δικτατορία» μέσα στην έρημο

O Ουίλιαμς, εξηγώντας το σύστημα «διακυβέρνησης» της «Δημοκρατίας» του, σημειώνει ότι «κάποιες φορές, διοργανώνουμε ειδικές τελετές ψηφοφορίας και δημοψηφίσματα. Πρόσφατα, επέτρεψα στους πολίτες να ψηφίσουν για το ποιο θα είναι το εθνικό μας φρούτο, το άθλημα, ακόμα και για το πώς θα πρέπει να ονομαστεί το εθνικό μας ζώο».

Παραδέχεται επίσης ότι μπορεί να φαίνεται αρκετά παράδοξο για μια «δημοκρατία» να έχει έναν… σουλτάνο επικεφαλής του κράτους της, αλλά αυτό είναι το νόημα, καθώς στον ίδιο του αρέσει να βγάζει φωτογραφίες και να κάνει δημόσιες ομιλίες φορώντας την πράσινη ενδυμασία του, με τα ψεύτικα στρατιωτικά παράσημα του και τα φιμέ γυαλιά ηλίου του.

Και καθώς ο Ράντι είναι πραγματικός… σουλτάνος, έχει φροντίσει να επιβάλλει έναν κατάλογο απαγορεύσεων, εν είδη δικταροτικού καθεστώτος, που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες της χώρας του: π.χ. απαγορεύονται τα ειδικά παπούτσια τύπου crocs και οι άνθρωποι που βάζουν τα πόδια τους στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Το επόμενο μεγάλο σχέδιό του είναι να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να χτίσει «ένα ποτάμι, μια φάρμα αρμαντίλο, ένα μογγολικό μπάρμπεκιου και, φυσικά, ένα γιγαντιαίο άγαλμα του «Μεγάλου Ηγέτη», δηλαδή του ίδιου, στα πρότυπα της Βόρειας Κορέας – την οποία ισχυρίζεται ότι επίσης έχει επισκεφτεί.

Επίσης, ο Ουίλιαμς έχοντας πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του, λέει ότι εργάζεται για τη «δημιουργία διπλωματικών δεσμών με άλλες χώρες», παρατηρώντας εμφατικά ότι στα πρόσφατα ταξίδια του, το διαβατήριο του Slowjamastan αναγνωρίστηκε και σφραγίστηκε από 16 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Νότια Αφρική, η Νέα Ζηλανδία, το Βανουάτου και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το επόμενο στάδιο για τον Ουίλιαμς είναι να επιτύχει την αναγνώριση της απόσχισης του κράτους από τις ΗΠΑ.

«Είμαι λίγο απογοητευμένος, παραδέχομαι ότι παρά τα email και τα μηνύματα προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το MySpace, όλα έχουν μείνει όλα αδιάβαστα. Ίσως έχουν κολλήσει στον φάκελο με τα ανεπιθύμητα μηνύματα του», καταλήγει με νόημα ο Ουίλιαμς.