«Οι Έλληνες Αριστοκράτες υπήρξαν μια ολιγομελής πολιτική κίνηση ανεξαρτήτων προσωπικοτήτων που έδρασαν κατά την επταετία 2014-2021. Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται αναλυτικά ο πολιτικός τους αγών, ο οποίος είχε ως στόχο την διάδοση και την ειρηνική επιβολή του αριστοκρατικού πολιτεύματος. Η πολιτική αυτή κίνηση προσπάθησε να δώσει ένα όραμα στον ελληνικό λαό και κυρίως στον εθνικιστικό χώρο στον οποίον κινούταν. Αυτό δεν ήταν άλλο από την αλλαγή του πολιτικού συστήματος σε Αριστοκρατία δια της πολιτικής της μη βίας. Κατά την διάρκεια του αγώνος της έμεινε εδραία στις θέσεις της και προσπάθησε να ενώσει τους Έλληνες κινηματικά, δίχως όμως επιτυχία.

Οι Έλληνες Αριστοκράτες αποτέλεσαν μια από τις πιο δραστήριες εθνικιστικές κινήσεις στην Ελλάδα. Απέστειλε πλήθος επιστολών σε υπουργεία και δημόσιους φορείς και γύρισε ταινίες τεκμηριώσεως για την εγκατάλειψη αρχαιολογικών μας χώρων. Πραγματοποίησε δεκάδες δράσεις στον δρόμο, καθώς και ομιλίες για ζωτικά θέματα του ελληνισμού. Ο επικεφαλής της Γεώργιος Καραμαδούκης συνέγραψε βιβλία και εκατοντάδες άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και πραγματοποίησε εκατοντάδες εκπομπές για τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την αριστοκρατία και τον εθνικισμό. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αυτού πέραν του αντιδημοκρατικού αγώνος των Ελλήνων Αριστοκρατών θα διαβάσετε για την προσπάθειά τους να εκσυγχρονίσουν τον εθνικιστικό χώρο, καθώς και άγνωστα παρασκήνια του. Ο αναχρονισμός και ο κομματικός φανατισμός του εθνικιστικού χώρου, ο ευρύτερος ωχαδερφισμός των νεοελλήνων και η απουσία οικονομικών πόρων συντέλεσαν στην παύση της κινήσεως αυτής. Ωστόσο αφήνει πίσω της μια παρακαταθήκη που αξίζει να μελετηθεί και να γίνει κτήμα των επόμενων γενεών».

Αυτά ακριβώς γράφει η περιγραφή του βιβλίου ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ από τις εκδόσεις Ζάχος. Έχει γίνει σχεδόν viral η πολύ πρόσφατη ανακοίνωση της οριστικής παύσης της δράσης της εν λόγω (ακροδεξιάς) πολιτικής κίνησης, για λόγους περισσότερο ή λιγότερο προφανείς.

Ανακαλύψαμε και αυτό το βίντεο σε περίπτωση που αισθάνεστε την ανάγκη να ασχοληθείτε περαιτέρω με τους Έλληνες Αριστοκράτες:

Εδώ, μπορείτε να βρείτε και τον απολογισμό των Ελλήνω Αριστοκρατών που μη νομίζετε ότι αποτελούνται μονάχα από αυτούς τους 3 κυρίους. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχουν υπάρξει υποστηρικτές του κόμματος αυτού. Τι, δεν μας πιστεύετε; Δείτε εδώ το ντοκουμέντο από την δράση τους κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Επίσης, αυτή είναι η σελίδα τους στο Facebook. Μια ελαφριά στενοχώρια. Απαγγελία ποίησης του ποιητή Φανφάρα να ήταν θα είχε περισσότερο κόσμο.

Πέρα από όσα παραθέτουμε, το κείμενο αυτό δεν έχει διάθεση να θίξει την προσωπικότητα των ανθρώπων που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο μόρφωμα. Αναρωτιόμαστε όμως: μήπως οι Έλληνες Αριστοκράτες είναι ένας αστικός θρύλος λίγο πολυ; Κάτι σαν το “βασανίζωμαι” ή το “λάθως”; Μήπως είναι ένα πρότζεκτ σε στιλ Ρένα Μόρφη-Σούλη Ανατολή; Μήπως επιστρέψουν δριμύτεροι σε ανύποπτο χρόνο; Είναι στ’ αλήθεια Αριστοκράτες, δηλαδή έχουν αίμα γαλάζιο και βαριά καταγωγή; Δεν μπορούμε και δεν επιθυμούμε, επί του παρόντος, να αναλύσουμε πολιτικά τις θέσεις τους. Δεν μπορούμε όμως και να μην ομολογήσουμε πόσο μπεσαλίδικη είναι η στάση τους που ανακοινώνουν το οριστικό τέρμα. Λίγοι ξέρουν να παραδέχονται την ήττα τους κι όχι απλά δεν φεύγουν, μένουν σαν κόλλα, σαν βδέλλα πάνω σε πράγατα και καταστάσεις πο, ενώ τους ξερνούν, αυτοί δεν μπορούν να το καταλάβουν.

Κι αυτό, το να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις, είναι αν μη τι άλλο αριστοκρατικό. Και μη χειρότερα, να λέμε.