Από τον Λιονέλ Μέσι-των ρεκόρ- στον Βόιτσιεχ Σέσνι, τον Βαντί Καζρί και τον ….70αρη Αντουάν Γκριεζμάν, και από την Τυνησία, στην Αυστραλία, την Αργεντινή και το Μεξικό, αυτά είναι τα στοιχεία και τα ρεκόρ που σημάδεψαν την 11 ημέρα (3η αγωνιστική) των ομίλων του Μουντιάλ 2022, σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):
Ο Βόιτσιεχ Σέσνι (Πολωνία) απέκρουσε στο παιχνίδι εναντίον της Αργεντινής (0-2) το 2ο του πέναλτι (σ.σ: εκτέλεσε ο Μέσι) σε αυτό το τουρνουά, και ισοφάρισε άλλους δύο τερματοφύλακες με 2 αποκρούσεις πέναλτι στο ίδιο Παγκόσμιο Κύπελλο, τον συμπατριώτη του, Γιαν Τομασέβσκι (1974) και τον Μπράντ Φρίντελ (ΗΠΑ), το 2002.
Οι τρεις τους μοιράζονται το ρεκόρ αποκρούσεων πέναλτι στα παιχνίδια του Μουντιάλ συνολικά με τον Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία) που σταμάτησε 1 το 2002 και 1 το 2010.
Ο Σέσνι είναι μόλις ο 2ος τερματοφύλακας στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που απέκρουσε πέναλτι που ορίστηκε μετά από δικό του φάουλ, έπειτα από τον Ζοέλ Μπατς για τη Γαλλία εναντίον της Βραζιλίας το 1986.
Η Τυνησία δεν έχει χάσει κανέναν από τους 2 αγώνες της σε Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στους πρωταθλητές κόσμου, 0-0 εναντίον Γερμανίας το 1978 και νίκη 1-0 τώρα εναντίον Γαλλίας.
Ο Βαντί Καζρί (Τυνησία), γεννημένος στη Γαλλία, έγινε ο 2ος παίκτης σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο που σκόραρε εναντίον της πατρίδας του, μετά τον Μπρεελ Εμπολό (για την Ελβετία εναντίον του Καμερούν).
Ο Καζρί έγινε ο πρώτος Αφρικανός παίκτης στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που σκοράρει σε 3 συνεχόμενες συμμετοχές του στην αρχική ενδεκάδα (συμπεριλαμβανομένων 2 αγώνων στην διοργάνωση του 2018).
Η Αυστραλία (1-0 εναντίον της Δανίας) προκρίθηκε στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου για 2η φορά (μετά το 2006).
Ο Αντουάν Γκριεζμάν δεν έχει χάσει αγώνα για τη Γαλλία από τις 13 Ιουνίου 2017 (έναντι Αγγλίας 3-2). Με την ομάδα του έχει παίξει σε 70 συνεχόμενα παιχνίδια, ένα πρωτοφανές ρεκόρ στη Γαλλία.
Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ που χάνει 2 πέναλτι, 1 το 2018 και 1 το 2022. Ο πρώτος ήταν ο Γκανέζος Ασαμόα Γκιάν (1 το 2006 και 1 το 2010).
Ο Μέσι έχει σκοράρει μόνο 1 πέναλτι (εναντίον της Σαουδικής Αραβίας) από 3 προσπάθειες στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Μέσι έπαιξε τον 22ο αγώνα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ξεπέρασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα (21) ως ο Αργεντινός παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της διοργάνωσης.
Η Αργεντινή έγινε η 3η ομάδα που έχασε τον πρώτο αγώνα και στη συνέχεια κέρδισε την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από τότε που δίνονται 3 βαθμοί για τη νίκη (1998), μαζί με την Ισπανία το 2010 (μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα από την Ελβετία) και την Κολομβία το 2018 (μετά την ήττα από Ιαπωνία).
Το Μεξικό (παρά τη νίκη με 2-1 εναντίον της Σαουδικής Αραβίας) δεν κατάφερε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά από το 1978. Είχε καταφέρει να περάσει και από τους 8 τελευταίους ομίλους που είχε παίξει.
Ο Λουίς Τσάβες σημείωσε το πρώτο γκολ του Μεξικού με φάουλ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου (σε 60 αγώνες). Μόνο η Ιταλία έπαιξε περισσότερα παιχνίδια (83) χωρίς ποτέ να σκοράρει με αυτόν τον τρόπο.