Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA ξεκινάει σήμερα και οι οπαδοί των ομάδων έχουν αρχίσει να φτάνουν στο Κατάρ  για να στηρίξουν τη χώρα τους και να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά της υφηλίου. Αναμένεται ότι συνολικά περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες θα καταφτάσουν στο Κατάρ, μια χώρα με πληθυσμό λιγότερο από τρία εκατομμύρια.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εκφράστηκαν ισχυρισμοί ότι το Κατάρ πλήρωσε ανθρωπούς ώστε να παρευρεθούν ως φίλαθλοι στα παιχνίδια. Βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα παρουσιάζοντας οπαδούς να υποδέχονται στους δρόμους της Ντόχα τις ξένες αποστολές.

Τα βίντεο που έγιναν viral προκάλεσαν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους το συγκεντρωμένο πλήθος που εμφανίζεται είναι πληρωμένο από το κράτος του Κατάρ. Οι ισχυρισμοί αυτοί ανάγκασαν την Ανώτατη Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ για την Παράδοση και την Κληρονομιά να προβεί σε μια δήλωση ως απάντηση στις κατηγορίες ότι οι παρελάσεις υποστηρικτών ήταν ενορχηστρωμένες. από τους διοργανωτές του τουρνουά.

Το Κατάρ δημιούργησε ένα Fan Leader Network για να προωθήσει το Μουντιάλ και σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2022, το Fan Leader Network είναι μια κοινότητα από 400 ηγετικά στελέχη οπαδικών ενώσεων αλλά και influencers από 60 χώρες η οποία θα συνεισφέρει στη γνώση, την έρευνα και την ενίσχυση των μηνυμάτων του Μουντιάλ.

Η δήλωση της Ανώτατης Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ για την Παράδοση και την Κληρονομιά αναφέρει ««Πρόσφατες εικασίες των μέσων ενημέρωσης έχουν παρουσιάσει αυτή την πρωτοβουλία ως παράνομο σχέδιο με αμοιβή για τους φιλοξενούμενους φιλάθλους σε αντάλλαγμα για τη συντονισμένη προώθηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA Κατάρ 2022… Αυτός ο υπαινιγμός είναι απολύτως ψευδής. Όλοι οι οπαδοί που επισκέπτονται το Κατάρ ως καλεσμένοι μας το κάνουν εθελοντικά και χωρίς πληρωμή. Δεν έχουν καμία υποχρέωση να δημοσιεύουν ή να μοιράζονται περιεχόμενο που παρέχεται από το SC ή να αναφέρουν περιεχόμενο για λογαριασμό μας».

 

Η επιτροπή πρόσθεσε μόνο ότι θα παρέχει πτήσεις, διαμονή και έξοδα διαμονής στους υποστηρικτές που συνδέονται με το Fan Leader Network.

Η επίσημη δήλωση της Ανώτατης Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναφέρει:  «Οι οπαδοί από όλο τον κόσμο – πολλοί από τους οποίους έχουν κάνει το Κατάρ σπίτι τους – συνέβαλαν στην τοπική ατμόσφαιρα πρόσφατα, οργανώνοντας εκδηλώσεις και παρελάσεις φιλάθλων σε όλη τη χώρα και καλωσορίζοντας τις διάφορες εθνικές ομάδες στα ξενοδοχεία τους. Πολλοί δημοσιογράφοι και σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αμφισβητήσει ότι πρόκειται για πραγματικούς φιλάθλους. Απορρίπτουμε πλήρως αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι τόσο απογοητευτικοί που δεν προκαλούν έκπληξη.

Το Κατάρ, και ο υπόλοιπος κόσμος, αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα οπαδών ποδοσφαίρου, πολλοί από τους οποίους μοιράζονται συναισθηματικές σχέσεις με πολλά έθνη. Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται εκεί και που μιλούν και συναντούν αυτούς τους οπαδούς αντιλαμβάνονται ότι αυτή είναι η πραγματικότητα».

Εκτιμώμενος αριθμός οπαδών που αναμένεται να ταξιδέψουν στο Κατάρ:

Η Ανώτατη Επιτροπή έχει υπολογίσει ότι σχεδόν 1,3 εκατομμύρια οπαδοί του ποδοσφαίρου θα επισκεφθούν το Κατάρ κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αν και ξεχωριστή έρευνα διαπίστωσε ότι ο αριθμός των οπαδών που έκαναν κράτηση εισιτηρίων μειώθηκε σε σχέση προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια κύρια ομάδα υποστηρικτών της Γαλλίας στέλνει ένα ταξιδιωτικό γκρουπ στο Κατάρ, το οποίο θα είναι το ένα έκτο της εκείνου που είχε βρεθεί στη Ρωσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Η Ολλανδική Ομοσπονδία σε ενημέρωση δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι έχει λάβει 3000 αιτήσεις για κάθε αγώνα Ολλανδίας στο Κατάρ σε αντίθεση με τις 5.000 αιτήσεις ανά παιχνίδι που έλαβε ό,τι έλαβε στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2014 στη Βραζιλία.

Άλλες αναφορές έδειξαν επίσης ότι το ενδιαφέρον για εισιτήρια ήταν χαμηλότερο στην Πολωνία, την Κροατία, την Ελβετία και το Βέλγιο, ενώ μόνο η αγγλική FA ανέφερε παρόμοιο αριθμό αιτήσεων για αγορά εισιτηρίων σε σύγκριση με προηγούμενα Μουντιάλ.

Πηγή: truescoopnews.com