Η κίνηση των διάσημων ηθοποιών του Χόλιγουντ, Ryan Reynolds και Ρομπ ΜακΕλένι, να αγοράσουν την ποδοσφαιρική ομάδα της Ρέξαμ το 2021 προκάλεσε μεγάλη εντύπωση.

Οι δυο φίλοι έδωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίρες για να πάρουν τον πλήρη έλεγχο της Ρέξαμ τον Φεβρουάριο του 2021. Μέχρι τότε η ομάδα ανήκε στο Wrexham Supporters Trust (WST) και τα 2.000 μέλη που υπήρχαν σε αυτό έπρεπε να ψηφίσουν εάν ήταν υπέρ της εξαγοράς του Ρέινολντς και του Μακέλενεϊ.

Το 98,6 τοις εκατό έδωσε τη σφραγίδα της έγκρισής τους και οι δύο ηθοποιοί επένδυσαν από τότε άλλα 10 εκατομμύρια λίρες στη Ρέξαμ.

Δύο χρόνια μετά η Ουαλική ομάδα πανηγύρισε την άνοδό της στην 4η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου – στη League 2 – μετά από 15 χρόνια και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των φανατικών οπαδών της και των διάσημων ιδιοκτητών της την έκαναν παγκόσμιο trend.

Τον περασμένο Απριλιο η Ρέξαμ επικράτησε με 3-1 της Μπόρχαμ Γουντ και με το σφύριγμα της λήξης επικράτησε πανδαιμόνιο.

Ο Reynolds μάλιστα έχει ερωτευτεί τόσο πολύ την Ουαλία και την ομάδα που απ’ ότι φαίνεται θα αγοράσει ένα σπίτι αξίας 1,5 εκατομμυρίου λιρών στο τοπικό χωριό Μάρφορντ, το οποίο έχει μόλις 2.500 κατοίκους.

Και όχι μόνο αυτό: Τρία χρόνια μετά, η ουαλική πόλη των 45.000 κατοίκων ζει μια οικονομική αναγέννηση, χάρη στην αύρα του «Deadpool».

Μέσα στο 2023, το Ρέξαμ μετατράπηκε στο μεγαλύτερο… hotspot επενδύσεων σε ακίνητα ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Telegraph.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ακινήτων Rightmove, η πόλη ήταν η πιο πολυσύχναστη τοποθεσία ενοικίασης ακινήτων σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία φέτος, με 56 αιτήματα ανά ακίνητο κατά μέσο όρο – από μόλις 8 το 2020, πριν από την εξαγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας από τους Ρέινολντς και ΜακΕλένι.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ιδιοκτήτες πούλησαν τα ακίνητά τους στο Ρέξαμ, εξαιτίας μιας σειράς αυστηρότερων κανονισμών για το real estate στην Ουαλία, καθώς και λόγω της ανόδου των επιτοκίων. Και μέσα σε όλα αυτά, πολλοί κτηματομεσίτες της ουαλικής πόλης παρατηρούν μια αξιοσημείωτη αύξηση του «κοινοτικού, συλλογικού και ομαδικού πνεύματος» την τελευταία τριετία.

«Ο συνδυασμός των δύο ανωτέρω παραγόντων επέφερε ανάπτυξη, τόσο στην πόλη όσο και στην αγορά κατοικίας. Το γεγονός επίσης πως οι δυο διάσημοι ηθοποιοί παρακολουθούν συχνά αγώνες της ομάδας τους στις κερκίδες, λειτουργεί ως ατραξιόν, ειδικά για τους αμερικανούς τουρίστες, που επισκέπτονται την πόλη με σκοπό να τον συναντήσουν», τονίζει εμφατικά ο Λι Χέιγουορντ, ιδιοκτήτης της εταιρείας real estate Wingetts.

Στο Ρέξαμ η ζήτηση για ενοικιάσεις είναι η υψηλότερη σε όλη τη χώρα και αυτό αποδίδεται στη δημοσιότητα που έχει πάρει η πόλη από το ιωβηλαίο και τη συχνή παρουσία του Ρέινολντς.

Θυμίζουμε ότι το 2022 το Ρέξαμ έγινε μέρος των εορτασμών για το πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας, κάτι που ανέβασε περαιτέρω το τουριστικό προφίλ του.  Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες παρατηρούν αύξηση της ζήτησης ενοικιάσεων από ξένους φοιτητές που έρχονται για σπουδές στο τοπικό πανεπιστήμιο.

Σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία ο αριθμός των ενοικιαστών που προσπαθούν να βρουν και να αποκτήσουν κάθε διαθέσιμο ακίνητο έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω του ολοένα και μεγαλύτερου χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Κάπως έτσι, ο αριθμός των διαθέσιμων προς ενοικίαση ακινήτων είναι σήμερα κατά 11% χαμηλότερος από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ ο αριθμός των ενοικιαστών που αναζητούν σπίτι και στέλνουν ερωτήματα σε κτηματομεσίτες είναι κατά 12% υψηλότερος.

Και όλα αυτά οφείλονται στο The Ryan Reynolds effect, όπως το αποκαλούν τα ΜΜΕ από τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Tο διαχρονικό Ryan Reynolds effect

Ο Ράιαν Ρόντνεϊ Ρέινολντς (αγγλικά: Ryan Rodney Reynolds‎‎, 23 Οκτωβρίου 1976) είναι Καναδός ηθοποιός. Είναι ευρύτερα γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες Βαν Γουάιλντερ: Η Ψυχή του Πάρτυ, (Van Wilder, 2002), Το Χρονικό μιας Χυλόπιτας (Just Friends, 2005), Σίγουρα, Ίσως… (Definitely, Maybe, 2008), Η Πρόταση (The Proposal, 2009), X-Men η Αρχή: Γούλβεριν (X-Men Origins: Wolverine, 2009), Green Lantern (2011), Το Κρησφύγετο (Safe House, 2012) και Deadpool (2016).

Γεννήθηκε το 1976 στο Βανκούβερ του Καναδά από τους Τζέιμς και Τάμι Ρέινολντς. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1990 όταν πρωταγωνίστησε στην καναδική εφηβική σαπουνόπερα Hillside. Πρωταγωνίστησε στην ταινία Βαν Γουάιλντερ: Η Ψυχή του Πάρτυ (Van Wilder, 2002) και στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Two Guys and a Girl. Το 2005 έπαιξε ένα σερβιτόρo στην ταινία Το Σερβίρισμα (Waiting…) και ένα στέλεχος δισκογραφικής εταιρίας στην ταινία Το Χρονικό μιας Χυλόπιτας (Just Friends) μαζί με τις Έιμι Σμαρτ και Άννα Φάρις.

Το 2008 πρωταγωνίστησε στο Σίγουρα, Ίσως (Definitely, Maybe) και έκανε γκεστ εμφάνιση στη δημοφιλή αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά Scrubs. Το 2009 έπαιξε μαζί με τη Σάντρα Μπούλοκ στη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία Η Πρόταση (The Proposal).

Αν και η φιλμογραφία του περιλαμβάνει κυρίως κωμωδίες, ο Ρέινολντς έκανε εντατική προπόνηση για να υποδυθεί ένα ήρωα δράσης στο Blade: Trinity τo 2004, όπου έπαιξε μαζί με τους Γουέσλεϊ Σνάιπς και Τζέσικα Μπίελ. Το 2005 πρωταγωνίστησε στο ομώνυμο remake Τρόμος στο Amityville (The Amityville Horror). Ο Ρέινολντς ενσάρκωσε τον κόμικ χαρακτήρα Deadpool στο spinoff της σειράς ταινιών X-Men με τίτλο X-Men η Αρχή: Γούλβεριν (X-Men Origins: Wolverine, 2009) δίπλα στον Χιου Τζάκμαν. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στο ισπανικό/αμερικανικό θρίλερ Buried σε σκηνοθεσία Ροντρίγκο Κορτές.

Τον Ιούνιο του 2011 κυκλοφόρησε το Green Lantern βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ της DC, όπου ο Ρέινολντς υποδύεται τον υπερήρωα Χαλ Τζόρνταν/Γκριν Λάντερν και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Τζέισον Μπέιτμαν στην κωμωδία Αλλάζουμε; (The Change-Up).

Το 2012 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον στο περιπετειώδης θρίλερ Το Κρησφύγετο (Safe House). Και φυσικά το εκπληκτικό franchise του Deadpool.

Τον Οκτώβριο του 2011 έγινε ζευγάρι με την ηθοποιό Μπλέικ Λάιβλι, με την οποία γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Green Lantern». Παντρεύτηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 στη Νότια Καρολίνα και απέκτησαν τρεις κόρες: την Τζέιμς (γενν. 16 Δεκεμβρίου 2014), την Ινέζ (γενν. 30 Σεπτεμβρίου 2016) και την Μπέττυ Ρέινολντς (γενν. 4 Οκτωβρίου 2019).