Το εγχείρημα «Transition to 8: Μεταβαίνοντας από τα κοινωνικά φαινόμενα στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία», γεννήθηκε από την επιθυμία να δημιουργηθεί ένα καινοτόμο φεστιβάλ πολυμέσων που θα πραγματοποιηθεί τη χρονιά που η πόλη της Ελευσίνας θα φιλοξενήσει τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Το αρχικό όραμα που οδήγησε στο έργο ήταν η δημιουργία μιας πλατφόρμας για την ανάδειξη των κοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ανά τόπους κοινότητες, όχι μόνο στην Ελευσίνα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.Ένα έργο, καινοτόμο σε πολλά επίπεδα, που επιδιώκει να ενώσει τις κοινωνικές επιστήμες, την τεχνολογία και τη σύγχρονη τέχνη με στόχο τη μετάβαση σε μια νέα συνθήκη, όπου κοινωνικά ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τα ανθρώπινα δικαιώματα μετατρέπονται σε αντικείμενο ενεργούς διαπραγμάτευσης από τα άτομα που τα αφορούν άμεσα. Η επιστήμη θέτει το επιστημολογικό πλαίσιο -κοινωνιόδραμα- και καταγράφει. Η τεχνολογία συλλέγει βιομετρικά δεδομένα και τα μετατρέπει σε υλικά καλλιτεχνικής επεξεργασίας. Η τέχνη αξιοποιεί τα υλικά και δημιουργεί πρωτότυπα έργα τέχνης. Το Transition to 8 εκκινεί τον δημόσιο διάλογο πάνω σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα από «τη βάση».
Με την πιλοτική εφαρμογή του έργου που έλαβε χώρα στην Ελευσίνα, οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν μέσω της μεθόδου του κοινωνιοδράματος τα κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν στη ρύπανση του φυσικού περιβάλλοντος, το εργασιακό, και, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Η έννοια της μετάβασης σε έναν νέο τρόπο προσέγγισης σε όσα μας αφορούν είναι στο επίκεντρο, υπενθυμίζοντάς μας τι σημαίνει να επικοινωνούμε, να δοκιμαζόμαστε, να διεκδικούμε, να μιλάμε και να ακούμε με ενσυναίσθηση, να δημιουργούμε, να είμαστε ζωντανοί.
Το Transition to 8 είχε ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ κοινωνικών, ανθρωπιστικών επιστημών και νέων τεχνολογιών, συμβάλλοντας έτσι στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Σε όλο αυτό το ταξίδι αγκάλιασε καινοτόμες πρακτικές και μεθοδολογίες που προέρχονται από τις σύγχρονες τάσεις της πολιτιστικής διαχείρισης, ενισχύοντας μια αρμονική σχέση μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας.
Επιστήμονες και ερευνητές κατέγραψαν και ανέλυσαν τις συναισθηματικές και σωματικές αντιδράσεις των ανθρώπων της Ελευσίνας στα τρία κοινωνικά ζητήματα με στόχο να τα μετατρέψουν σε πρώτη ύλη καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το μεγάλης κλίμακας πολυμεσικό φεστιβάλ επιχειρεί να φέρει πίσω στην κοινότητα τον «παλμό» της πόλης διυλισμένο μέσα από την τέχνη.
Για την επίτευξη του εγχειρήματος αυτού, οκτώ πρωτοπόροι μουσικοί παραγωγοί και οκτώ ταλαντούχοι visual artists από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και την Τουρκία, συντόνισαν τις συχνότητές τους και αύριο, Παρασκευή, παρουσιάζουν 48 καλλιτεχνικά έργα σε μια πολυμεσική εμπειρία, μεταφέροντας τον παλμό των κατοίκων της Ελευσίνας για τα ζητήματα του περιβάλλοντος, της εργασίας και των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών.
Οι μουσικοί παραγωγοί ION, T. RAUMSCHMIERE, Όλγα Κουκλάκη, PHÆDON, LOU, Moderna, Local Suicide, Jennifer Touch, συναντούν τους visual artists Kino, Μέμη Κούπα, Cocaya, Ceyda Yagiz, Αλεξάνδρα Νιάκα, Fabio Cassano, Ελένη Ξυνογαλά, Βαλεντίνα Ταμιωλάκη και θα παρουσιάσουν σε ζεύγη (ένα μουσικό track + ένα visual/digital artwork) 16 έργα για κάθε ένα από τα τρία ζητήματα, τα οποία κλιμακώνουν τα συναισθήματα και τις ενσώματες εμπειρίες της τοπικής κοινότητας.
Το πρόγραμμα της πολυμεσικής έκθεσης συμπληρώνουν ομιλίες και παρουσιάσεις από την ομάδα έργου και από συμμετέχουσες/οντες καλλιτέχνιδες/ες.
Λίγες ώρες πριν την παρουσίαση των καλλιτεχνικών έργων και των αποτελεσμάτων της έρευνας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα, στην Αίθουσα 3, στις 19:00, ο Πάνος Γκιόκας, υπεύθυνος για τη σύλληψη του έργου από τη MENTOR μιλά στο Olafaq.
– Μιλήστε μου αν θέλετε αρχικά για την ονομασία του project.
Η μετάβαση στο 8 (Transition to 8) συμβολίζει την πορεία προς ένα υψηλό επίπεδο συνείδησης. Η ιδέα αντλεί έμπνευση από τον αριθμό 7, ο οποίος έχει διαποτίσει βαθιά το ανθρώπινο συλλογικό ασυνείδητο. Σε διάφορες πτυχές της ζωής μας βρίσκουμε την παρουσία του 7, από τις επτά ημέρες της εβδομάδας που σηματοδοτούν τη μέτρηση του χρόνου μας, έως τα επτά χρώματα της ίριδας που διαμορφώνουν την αντίληψή μας για τον κόσμο, ακόμη και τις επτά νότες που συνθέτουν τη μουσική κλίμακα. Επιπλέον, ο αριθμός 7 έχει σημαντικές πολιτιστικές, θρησκευτικές και πνευματικές εκφάνσεις, όπως τα επτά ενεργειακά κέντρα στην ινδουιστική φιλοσοφία. Αναγνωρίζοντας και αγκαλιάζοντας αυτές τις διαφορετικές εκδηλώσεις του αριθμού 7, το Transition to 8 στοχεύει να εμπλακεί με τη συλλογική συνείδηση και να ωθήσει άτομα και κοινότητες προς μια πιο συνειδητή και οραματική κατάσταση.
– Πώς συνδέει το έργο τα κοινωνικά φαινόμενα και τις νέες τεχνολογίες για να συμβάλουν στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία;
Το Transition to 8 είναι ένα καινοτόμο ερευνητικό έργο που επιδιώκει να δημιουργήσει συνδέσεις μεταξύ βασικών κοινωνικών φαινομένων και ζητημάτων και νέων τεχνολογιών. Μέσα από μια διεπιστημονική και διεπιστημονική προσέγγιση, οι ερευνητικές μας ομάδες προσπαθούν να ρίξουν φως στην κοινωνική εμπειρία μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης τέχνης. Συνδυάζοντας κοινωνικές, ανθρωπιστικές επιστήμες και νέες τεχνολογίες, το «Transition to 8» στοχεύει να δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι σύγχρονοι καλλιτέχνες μπορούν να εξερευνήσουν και να εκφράσουν τις κοινωνικές τους ανησυχίες, επιτρέποντας και ενισχύοντας μια βαθύτερη κατανόηση και προβληματισμό για τα ζητήματα που διαμορφώνουν τον κόσμο μας σήμερα.
– Μπορείτε να μοιραστείτε περισσότερα για τους συνεργάτες και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Transition to 8;
Το ερευνητικό έργο Transition to 8 συντονίζει η εταιρεία πολιτιστικής παραγωγής και διαχείρισης MENTOR, και υλοποιείται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και το Εργαστήριο Ποιοτικής Έρευνας στην Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαστε περήφανοι που στο έργο συμμετέχουν κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από τον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, των ψηφιακών τεχνών και του video art από την Ελλάδα και από όλη την Ευρώπη. Η επιμέλεια των έργων έγινε με βάση την ισότητα και τη συμπερίληψη. Στο μουσικό κομμάτι έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με τον πρωτοπόρο ION (aka Γιάννης Παπαϊωάννου), την εξαιρετική Όλγα Κουκλάκη, τους ανερχόμενους LOU και Phaedon, αλλά και με τους καταξιωμένους παγκοσμίως Local Suicide, Moderna, Jennifer Touch και τον ζωντανό θρύλο του underground, T. Raumschmiere. Το κομμάτι των visuals έχουν αναλάβει οι διορατικές Αλεξάνδρα Νιάκα, Ελένη Ξυνογαλά, Κατερίνα Βαρσαμοπούλου, η καταξιωμένη σκηνοθέτιδα Μέμη Κούπα, και οι πολυπράγμονες Kino, Fabio Cassano, Ceyda Yagiz, και Lisa Daulle από το εξωτερικό.
– Πώς αντικατοπτρίζει η επιμέλεια του φεστιβάλ τις αξίες του έργου;
Η επιμέλεια του Transition to 8 καθοδηγήθηκε από τις αρχές της ισότητας και της συμπερίληψης. Στόχος μας ήταν να φέρουμε κοντά καλλιτέχνες από διάφορα υπόβαθρα και στάδια της καριέρας τους, δημιουργώντας ένα ποικίλο και δυναμικό πρόγραμμα που αντιπροσωπεύει τον πλούτο της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης. Αγκαλιάζοντας ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών και ειδών, φιλοδοξούμε να καλλιεργήσουμε μια ατμόσφαιρα καλλιτεχνικής εξερεύνησης και διαπολιτισμικών ανταλλαγών. Μέσω αυτής της ενδελεχούς επιμέλειας, ελπίζουμε να προσφέρουμε μια πλατφόρμα όπου διαφορετικές φωνές μπορούν να συγκλίνουν και να εμπλέξουν το κοινό σε ουσιαστικές και μεταμορφωτικές εμπειρίες.
– Πώς επιδιώκει το έργο να αλληλοεπιδράσει με την κοινότητα και να διευκολύνει αυτή τη μετάβαση σε ένα πιο συνειδητό και οραματικό επίπεδο;
Το Transition to 8 έχει σχεδιαστεί για να «ξεδιπλώνεται» μέσα από μια σειρά επτά συνθηκών ή σταδίων, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει ένα σκαλοπάτι προς την αυξημένη συνείδηση και την οραματική σκέψη. Με την ενασχόληση με την κοινότητα σε κάθε στάδιο, το έργο στοχεύει να προωθήσει ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις και να ενθαρρύνει τα άτομα να ξεκινήσουν ένα ταξίδι προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικού μετασχηματισμού. Μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές εκφράσεις, καθηλωτικές εμπειρίες και συμμετοχικές δραστηριότητες, το Transition to 8 προσκαλεί την κοινότητα να εξερευνήσει και να αμφισβητήσει τις πεποιθήσεις, τις αξίες και τις αντιλήψεις της. Δημιουργώντας χώρο, τόσο σε φυσικό όσο και σε ψηφιακό επίπεδο, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, για ενδοσκόπηση, διάλογο και συλλογική φαντασία, το έργο σκοπεύει να εμπνεύσει μια αλλαγή στη συνείδηση, αφυπνίζοντας τα άτομα της κοινότητας σε νέες δυνατότητες και προοπτικές.
– Πώς το έργο ενσωματώνει τη συμμετοχή της κοινότητας σε αυτή τη διαδικασία μετάβασης;
Η συμμετοχή της κοινότητας βρίσκεται στο επίκεντρο του Transition to 8. Το έργο επιδιώκει να συν-δημιουργήσει και να συν-εξελιχθεί με την κοινότητα, αναγνωρίζοντας ότι ο πραγματικός μετασχηματισμός πραγματοποιείται μέσω συλλογικής προσπάθειας. Μέσα από θεματικούς περιπάτους και συνεδρίες κοινωνιοδράματος, τα μέλη της κοινότητας καλούνται να συνεισφέρουν τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τα οράματά τους για την πόλη και το μέλλον τους, διαμορφώνοντας το ίδιο το έργο. Ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή και την αλληλεπίδραση της κοινότητας, το Transition to 8 στοχεύει να δημιουργήσει ένα αίσθημα ενδυνάμωσης και συλλογικής ευθύνης για τη δημιουργία μιας πιο συνειδητοποιημένης και οραματικής κοινωνίας. Αυτή η προσέγγιση χωρίς αποκλεισμούς ενθαρρύνει μια βαθύτερη σύνδεση μεταξύ του έργου και των συμμετεχόντων του, διασφαλίζοντας ότι η μετάβαση δεν είναι μια μεμονωμένη προσπάθεια, αλλά ένα κοινό ταξίδι προς ένα καλύτερο μέλλον. Το Transition to 8 είναι ένα έργο που τροφοδοτείται και συντηρείται από την πίστη στη μεταμορφωτική δύναμη της συλλογικής συνείδησης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με την κοινότητα, και προσκαλούμε όλους να ενωθούν μαζί μας για να εξερευνήσουμε νέους ορίζοντες συνειδητοποίησης και οράματος.
– Με ποιους τρόπους επιχειρεί το Transition to 8 να γεφυρώσει τα κοινωνικά ζητήματα με τη σύγχρονη τέχνη;
Το Transition to 8 προσπαθεί να γεφυρώσει τα κοινωνικά ζητήματα με τη σύγχρονη τέχνη μέσα από μια πολύπλευρη προσέγγιση που εμπλέκει και ενεργοποιεί την κοινότητα. Το έργο αναγνωρίζει τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της τόνωσης του διαλόγου γύρω από τα κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν την κοινότητα. Για να επιτευχθεί αυτό, το Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ διενεργεί μια ολοκληρωμένη έρευνα με τη χρήση ερωτηματολογίων και δομημένων συνεντεύξεων. Αυτή η αυστηρή διαδικασία συλλογής δεδομένων επιτρέπει την πολυδιάστατη κατανόηση των υπό εξέταση ζητημάτων. Σε μια επόμενη φάση, τα μέλη της κοινότητας καλούνται να συμμετάσχουν σε συνεδρίες κοινωνιοδράματος. Μέσω του παιχνιδιού ρόλων και των διαδραστικών συζητήσεων, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στα κοινωνικά ζητήματα και να εμπλακούν μεταξύ τους. Αυτές οι συνεδρίες χρησιμεύουν ως πλατφόρμα για προβληματισμό, εξερεύνηση και αλληλεπίδραση, ενισχύοντας την κατανόηση και ενσυναίσθηση μεταξύ των μελών της κοινότητας. Για την καταγραφή των εμπειριών και των αντιδράσεων των συμμετεχόντων, χρησιμοποιούνται βιομετρικοί αισθητήρες κατά τη διάρκεια των συνεδριών κοινωνιοδράματος. Αυτοί οι αισθητήρες καταγράφουν τις σωματικές αντιδράσεις των συμμετεχόντων, ενώ παρατηρητές από το Τμήμα Ψυχολογίας καταγράφουν τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις. Αυτός ο συνδυασμός βιομετρικών και συναισθηματικών δεδομένων παρέχει πολύτιμες γνώσεις για τη συλλογική εμπειρία και την αντίληψη των κοινωνικών ζητημάτων. Από τον πλούτο των δεδομένων που συλλέγονται, δημιουργούνται moodboards μέσω της διαδραστικής ψηφιακής πλατφόρμας του Transition to 8. Αυτά τα moodboards χρησιμεύουν ως αφήγηση των αποτελεσμάτων, προσφέροντας μια οπτική αναπαράσταση των συναισθημάτων, των προοπτικών και των φιλοδοξιών της κοινότητας. Οι καλλιτέχνες που παράγουν κοινωνικά συνειδητοποιημένη ηλεκτρονική μουσική και ψηφιακές τέχνες μπορούν να αντλήσουν έμπνευση από τα moodboards, χρησιμοποιώντας τα ως δημιουργικό εφαλτήριο για την καλλιτεχνική τους έκφραση. Τελικά, το Transition to 8 είναι ένας κοινωνικός πειραματισμός που επιδιώκει να ενεργοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τόσο την τοπική κοινότητα όσο και την καλλιτεχνική κοινότητα. Αντλώντας περιεχόμενο από την ίδια την ανθρώπινη εμπειρία, το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός περιοδικού φεστιβάλ που ενσωματώνει τη συλλογική γνώση και τις ιδέες που προέρχονται από την κοινότητα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η καλλιτεχνική δημιουργία γίνεται ένα μέσο ανταπόδοσης στην κοινότητα, δημιουργώντας μια δυναμική και αμφίδρομη σχέση τέχνης και κοινωνίας.
– Μετά την έντονη ενασχόλησή σας με την Ελευσίνα, ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας, τόσο για το ίδιο το project, όσο και για την ίδια την περιοχή και το μέλλον της;
Η ενασχόλησή με την Ελευσίνα και με το Transition to 8 μου άφησε βαθιές σκέψεις και συναισθήματα, τόσο για το ίδιο το έργο όσο και για το μέλλον της περιοχής. Η Ελευσίνα, όπως και πολλές άλλες βιομηχανικές πόλεις, έχει αντιμετωπίσει χρόνια υποβάθμισης και οικονομικών προκλήσεων. Ωστόσο, αυτό που με ενθουσιάζει είναι να παρακολουθώ την αποφασιστικότητα της πόλης να επαναπροσδιοριστεί και να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Ο τίτλος της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μαζί με τη συμμετοχή της σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, αποτελούν ξεκάθαρα σήματα για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για την πόλη. Μέσα από το έργο Transition to 8, γινόμαστε μάρτυρες της ενεργοποίησης των πολιτών της Ελευσίνας. Η δέσμευση και η συμμετοχή της κοινότητας είναι κρίσιμοι παράγοντες για την ώθηση της θετικής αλλαγής. Είναι ελπιδοφόρο και αισιόδοξο να βλέπεις άτομα να συγκεντρώνονται και να συζητούν, να αντιδρούν και να προβληματίζονται για τα προβλήματα της πόλης, να οραματίζονται από κοινού ένα καλύτερο μέλλον και να εργάζονται από κοινού ενεργητικά προς αυτό. Μετατοπίζοντας το μοντέλο ανάπτυξης της πόλης προς τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, η Ελευσίνα έχει τη δυνατότητα να βιώσει μια αναζωογόνηση παρόμοια με αυτή που παρατηρείται σε πόλεις όπως το Λίβερπουλ και το Μπιλμπάο. Αυτές οι πόλεις έχουν μεταμορφωθεί με επιτυχία, αγκαλιάζοντας τον πολιτισμό, τις τέχνες και τη δημιουργικότητα ως καταλύτες για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πιστεύω ότι η Ελευσίνα μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά τους και να δημιουργήσει ένα ακμαίο περιβάλλον για πολιτιστικές και δημιουργικές πρωτοβουλίες. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτόν τον μετασχηματισμό είναι ότι προκύπτει από την κοινωνική ενεργοποίηση και οραματισμό. Δεν είναι μια επιβολή από πάνω προς τα κάτω, αλλά μια συλλογική προσπάθεια που καθοδηγείται από τις φιλοδοξίες και τα όνειρα της κοινότητας. Αυτή η οργανική διαδικασία διασφαλίζει ότι οι αλλαγές που συντελούνται στην Ελευσίνα έχουν τις ρίζες τους στις αξίες και τις ανάγκες των ανθρώπων της. Ως αποτέλεσμα, το μέλλον της Ελευσίνας φαίνεται ευοίωνο. Ο συνδυασμός της θέσης του πολιτιστικού κεφαλαίου, της συμμετοχής της κοινότητας και του οράματος για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης έχει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον της πόλης. Ελπίζω ότι η Ελευσίνα θα αναδειχθεί ως ένας ζωντανός κόμβος για τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, τις τέχνες και τη συμμετοχή της κοινότητας, θέτοντας το παράδειγμα για άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.
– Πως και πότε θα γίνει η παρουσίαση του project;
Η παρουσίαση των καλλιτεχνικών έργων και των αποτελεσμάτων της έρευνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα, στην Αίθουσα 3, στις 19:00.
– Θα υπάρξει συνέχεια του Transition to 8;
Η εγγενής ευελιξία του έργου Transition to 8 επιτρέπει διάφορες δυνατότητες και πιθανές συνέχειες. Το έργο μπορεί να εφαρμοστεί στην ίδια πόλη, είτε εμβαθύνοντας στα ίδια κοινωνικά θέματα είτε εξερευνώντας νέα. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλες πόλεις ή κοινότητες, προσαρμοζόμενο στα μοναδικά πλαίσια και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν. Έχουμε αναζητήσει ευκαιρίες για να μοιραστούμε τη γνώση και την εμπειρία μας μέσω της συμμετοχής μας σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Αυτές οι πρωτοβουλίες στοχεύουν στη μεταφορά της τεχνογνωσίας και των μεθόδων υλοποίησης έργων σε διάφορες χώρες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα ή άλλα κοινωνικά ζητήματα. Προγράμματα όπως το Creative Europe και το Horizon, καθώς και οργανισμοί όπως η UNESCO με το Art Lab, θα μπορούσαν να είναι οι δίαυλοι με τους οποίους θα διασφαλιζόταν η συνέχεια και η περαιτέρω ανάπτυξή του έργου. Με τρεις διεθνείς καινοτομίες ήδη στο ενεργητικό μας, το «Transition to 8» υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι, ίσως ακόμα και μια αρχή για Φεστιβάλ των Κοινοτήτων. Το έργο έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί ενσωματώνοντας διαφορετικές μορφές τέχνης και εξερευνώντας νέες τεχνολογίες και μεθόδους καταγραφής δεδομένων. Καθώς προσπαθούμε να επεκτείνουμε την εμβέλεια και τον αντίκτυπό του, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια κληρονομιά που εκτείνεται πέρα από το αρχικό έργο, ενθαρρύνοντας τον συνεχή διάλογο και την εξερεύνηση κοινωνικών θεμάτων μέσω της σύγχρονης τέχνης και των καινοτόμων πρακτικών.
Περισσότερα εδώ.
Πρακτικές πληροφορίες:
Ημερομηνία παρουσίασης: 2 Ιουνίου 2023
Ώρα προσέλευσης: 7:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Αποθήκη 3, Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα
Είσοδος ελεύθερη