To 2001 τα Ημισκούμπρια κυκλοφόρησαν το CD Single “Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία” και τους γνώρισα από κοντά επειδή συμμετείχα στο ομώνυμο video clip που γυρίστηκε πάνω σε ένα σκάφος το οποίο γέμισε με μοντέλα και απέπλευσε από τη Μαρίνα του Φλοίσβου για μια μεγάλη βόλτα κατά την οποία χορεύαμε όλοι ασταμάτητα επί ώρες υπό τους ήχους του κομματιού και τις σκηνοθετικές υποδείξεις του Νίκου Χατζηαγγελή.

Συνεργάστηκα μαζί τους και σε δεύτερο video clip, την αμέσως επόμενη σεζόν. Ήταν για το κομμάτι “Με τη μαμά σου” στο οποίο έπαιζα scrable με τον Μυθριδάτη ενώ ο Πρύτανης χοροπηδούσε στο background πάνω σε ένα τραμπολίνο- το οποίο τελικώς έσπασε- και στη συνέχεια δέχθηκα μια ανθοδέσμη από τον Μεντζέλο. Γνωρίζω τον Πρύτανη 21 χρόνια και αυτή είναι η μόλις δεύτερη φορά που του παίρνω μια συνέντευξη. Από την πρώτη, έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή του, με πιο βασικό, το ότι δεν είναι πλέον μέλος των Ημίζ τα οποία ζουν την εποχή των Παγετώνων όπως μου είπε χαρακτηριστικά σε αυτή την κουβέντα.

Τον θεωρούσα πάντα ένα πολύ cool τύπο. Αν έπρεπε να υπάρχει κάποια φωτογραφία δίπλα στο λήμμα DJ, θα ήταν η δική του. Ο Πρύτανης του ελληνικού Hip Hop ήταν πάντοτε ένας άνθρωπος που ήξερε πολλά καντάρια μουσική, διατηρούσε χαμηλό προφίλ, είχε πολύ μυαλό και έλεγε καλά αστεία. Σήμερα, ζει μια νέα ζωή την οποία άλλαξε ολομόναχος. Είναι αρωματοπώλης, κάνει δίαιτα Keto και εξακολουθεί να συνδέεται με τη μουσική, αφού οι νότες είναι κάτι που κυλάει στο αίμα του. Άλλωστε, δεν ξέφυγε ποτέ από αυτές: τις μετέτρεψε από νότες μελωδίας σε νότες ευωδίας.

Φωτ.: Κική Παπαδοπούλου / Olafaq

– Ας γυρίσουμε μερικά χρόνια πίσω, όταν τα Ημισκούμπρια ζούσαν μέρες δόξας. Τι έχεις να θυμάσαι από εκείνο το διάστημα και γιατί τελικά το group δεν άντεξε ενωμένο μέχρι σήμερα;

Θυμάμαι την αγάπη για τη μουσική, άπειρες ώρες στούντιο, τις δυσκολίες στα live μας γιατί δεν είχε ακόμα διαμορφωθεί η Hip Hop συναυλιακή κουλτούρα στην Ελλάδα (κάτι που έγινε στα μέσα της δεκαετίας 2010!), θυμάμαι γυναίκες τριγύρω πολλές-πάρα πολλές και θυμάμαι τους κοινούς στόχους που είχαμε με τον ΔΜ και τον Μιθριδά με κύριο άξονα το γκρουπ και την κοινή πορεία. Με τα χρόνια άλλαξαν οι άνθρωποι, οι συνθήκες και οι στόχοι, οπότε δεν συμφωνούσαμε σε όλο και περισσότερα. Έτσι ήρθε η εποχή των παγετώνων για τα Ημιζ!

– Τι κρατάς και τι αφήνεις από την πορεία των Ημιζ, ποια ήταν για σένα η κορυφαία στιγμή τους και ποια η χειρότερη;

Κρατάω τις απίστευτες εμπειρίες, καλές και κακές, κρατάω την παράξενη μετάβαση από ένα απλό κομπλεξικό παιδί στην Καλλιθέα σε επαγγελματία μουσικό και καλλιτέχνη που εκτίθεται δημόσια και προσπαθεί να διαχειριστεί όλο αυτό (μιλάω στο τρίτο πρόσωπο για εμένα… τρελός!) και κρατάω την αγάπη των ανθρώπων που αγάπησαν πιο πολύ και από εμάς τους ίδιους τα Ημισκούμπρια! Μια από τις κορυφαίες στιγμές ήταν η συναυλία στο στάδιο Καραϊσκάκη που ανοίξαμε τον 50 Cent και μία από τις χειρότερες που χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε την πρώτη Hip Hop συναυλία με ορχήστρα κλασικής μουσικής, για το MTV.

Φωτ.: Κική Παπαδοπούλου / Olafaq

– Που σε βρίσκει το τώρα, με τι ασχολείσαι, από που πέρασες, τι διέσχισες, πως βρέθηκες εδώ που είσαι σήμερα. Τι άνθρωπο σε έκαναν όλες αυτές οι προσωπικές διαδρομές, άλλαξες, ωρίμασες ή είσαι ο ίδιος τύπος που ήσουν και πριν από 20 χρόνια;

Σήμερα δουλεύω περισσότερες ώρες από ποτέ. Στήνω ξανά τις νέες επιχειρηματικές μου απόπειρες. Έχω περάσει από αλλαγές στα προσωπικά μου, σε αλλαγές στο σώμα μου και αλλαγές στην ψυχή. Όλα για καλό! Θεωρώ ότι βελτιώνομαι και έχω πολλά σχέδια για τα ερχόμενα χρόνια. Το άλλο που κάνω παράλληλα είναι ότι παίζω μουσική σαν DJ (όπως πάντα) αλλά δίνω βάρος στην κρυφή μου αγάπη, την House! Disco, Nu Disco, Disco House και Deep House. Hip Hop, ακούω πολύ, αλλά όχι ελληνικό. Ποτέ δεν άκουγα ελληνικό Hip Hop. Απλά το φέραμε στην Ελλάδα.

Η πιο σημαντική δραστηριότητα μου είναι ένα αρωματοπωλείο που ξεκίνησα στην Καλλιθέα, ονομάζεται Nou Vie. Ψάξτε το.

– Τι έχεις να πεις για την hip hop μουσική που ακούγεται στις μέρες μας και ποια είναι η γνώμη σου για την trap; Θα συνεργαζόσουν ποτέ με έναν καλλιτέχνη της trap σκηνής; Έχει αλλάξει κάτι στα μουσικά ακούσματα και στον τρόπο που οι άνθρωποι φτιάχνουν ή ακούνε κομμάτια;

Σήμερα η μουσική έχει ξεφύγει! Μπιτάρες και ποιοτητάρες ηχητικά, που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Ο ήχος είναι φρέσκος, on time. Πάλι πέφτουν οι καλλιτέχνες στην “αμαρτία” της αντιγραφής μουσικής αλλά και στίχων επηρεασμένοι από την κουλτούρα της Trap της Atlanta, που έχει πολύ κακά παραδείγματα στιχουργικά. Θα συνεργαζόμουν με όποιον αγαπάει την μουσική και αυτό που κάνει. Από ελληνικό Hip Hop, ελάχιστα μου αρέσουν. Ελπίζω ότι υπάρχουν κι άλλα καλά, που απλά δεν τα έχω ακούσει.

– Έχεις αρχίσει να κάνεις ένα σταδιακό comeback στα μουσικά πράγματα με κάποια DJ SET σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας ενώ ετοιμάζεις και ένα reunion με τον Δημήτρη Μεντζέλο στο πλαίσιο μιας συναυλίας που θα γίνει αυτό το καλοκαίρι. Δώσε μας όλα τα σχετικά infos.

Μια πολύ ωραία γνωριμία με το team του Diego και Noah, οι οποίοι μου δίνουν χώρο να παίξω τις μουσικές που αγαπάω. Λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες μου στο @pritanis στο insta. Η Disco είναι η βάση της σύγχρονης χορευτικής μουσικής στον πλανήτη και θέλω να παίζω Disco και την εξέλιξη της, όσο περισσότερο μπορώ! Κάνω και δουλειά στο στούντιο με ένα remix για την Νεφέλη Φασούλη και κάποια άλλα Disco edits. Το καλοκαίρι ο Δ. Μεντζέλος θα εμφανιστεί πριν από τους Bomfunk MCs και μαζί του θα παίξω εγώ και οι Τρίπα Κρού. Θα πάθουμε κρίση throwback!

Ξεκόλλησα από το strictly Hip Hop και αυτό μου κάνει καλό.

– Δραστηριοποιείσαι πλέον στην πώληση αρωμάτων, κάτι που αποτελεί plot twist για την προσωπική σου πορεία. Πως είναι να ανοίγεις κάθε μέρα το αρωματοπωλείο και αντί για τις νότες της μουσικής να ασχολείσαι με τις νότες των αρωμάτων;

Είναι πολύ ενδιαφέρον! Σαν να έχω δισκοπωλείο που πουλάει μουσική γραμμένη από τους καλύτερους μουσικούς, στα καλύτερα στούντιο της Γαλλίας και οι άνθρωποι που την ακούν παίρνουν τόση χαρά! Είναι μια δουλειά με την οποία ασχολούμαι από το 2012, με πολύ διάβασμα και πολλή μελέτη. Με κάνει χαρούμενο που έχω φτιάξει κάτι νέο που συνδυάζεται με την νέα ζωή μου. Έτσι βγήκε και το όνομα του brand: Nou Vie, που σημαίνει Νέα Ζωή.

Φωτ.: Κική Παπαδοπούλου / Olafaq

– Πως σου φαίνεται ο κόσμος μετά από μια πανδημία, έναν πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα καθημερινό δελτίο ειδήσεων γεμάτο με πολύ δυσάρεστα νέα; Πιστεύεις πως υπάρχει ελπίδα ή επιστροφή ή έχουμε μπει πλέον σε ένα χαλασμένο ρόλερ κόστερ που θα μας τσακίσει ενώ εμείς στο λούνα παρκ ήρθαμε υποτίθεται για να διασκεδάσουμε;

Δεν παρακολουθώ συστηματικά ειδήσεις. Και δεν βλέπω ελληνικά κανάλια από τα μέσα του 2000. Είναι τεράστια η συζήτηση για αυτά τα θέματα και το μόνο που εύχομαι είναι ειρήνη, αγάπη και ψυχική υγεία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει επιστροφή σε κάτι. Η μαζική κατάθλιψη κάνει πολλούς ανθρώπους να ζουν στο παρελθόν νομίζοντας ότι ήταν καλύτερα τότε. Αλλά όλα εξελίσσονται και βελτιώνονται. Δυστυχώς εξελίσσονται και βελτιώνονται και οι κακοί άνθρωποι! Και η τηλεόραση και τα μέσα, προβάλουν μόνο τα άσχημα αποτελέσματα.

– Έχεις αλλάξει την εξωτερική σου εικόνα, ο πληθωρικός Πρύτανης δεν είναι πια εδώ. Γιατί πήρες αυτή την απόφαση και πως κατάφερες να φτάσεις στο σημερινό είναι σου. Τι άφησες πίσω μαζί με τον παλιό σου εαυτό και τι κράτησες μαζί σου στη new age version του;

Ένιωθα ότι ήθελα να κάνω κάτι για το βάρος μου, από τις αρχές του 2000. Αλλά δεν είχα καμία σωστή γνώση πως να φροντίσω την υγεία μου. Το 2016 έκανα βαριατρική επέμβαση στο στομάχι μου για να μικρύνει (sleeve) και αυτό ήταν που με βοήθησε να χάσω τα πολλά κιλά. Μετά από 2+ χρόνια και αφού η υγεία μου παρέμενε μέτρια, αποφάσισα να ξεκινήσω να εφαρμόζω έναν άλλο πιο πρωτόγονο τρόπο διατροφής, με απλές φυσικές τροφές με βάση τα ζωικά λιπαρά, αυγά και κρέας και πάρα πολλή καθημερινή μελέτη. Την ονομάζουν Κέτο, αλλά προτιμώ να την ονομάζω “πρέπουσα ανθρώπινη διατροφή”. Νιώθω καλύτερα από ποτέ! Πραγματικά Νέα Ζωή! Παράλληλα μελετάω και ψυχολογία και βελτιώνω το μέσα μου.

Φωτ.: Κική Παπαδοπούλου / Olafaq

– Πόσος κόσμος σε φωνάζει με το όνομά σου; Έχουν πολλαπλασιαστεί οι άνθρωποι που σε αποκαλούν Κωνσταντίνο σε σχέση με το παρελθόν ή ακόμα σε αποκαλούν στην πλειοψηφία τους Πρύτανη; Κάνε μας και ένα reminder από που προέκυψε το intellectual nick σου.

Δεν έχω προτίμηση στο όνομα. Πρύτανη, Κωνσταντίνο ή Κώστα. Όπως νιώθει καλύτερα ο κάθε ένας. Story time! Το 1992 ήταν ακόμα στη μόδα να έχεις στο σπίτι παράνομο CB ασύρματο και να κάνεις “chat” με άλλους άγνωστους τύπους. 2 συνομιλητές τότε, ο “Ολύμπος” και ο “Κλειδοκράτωρ”, με βάφτισαν Πρύτανη λόγω της φωνής και του τρόπου που μιλούσα. Ήμασταν μια παρέα μερικών παιδιών που με γνώριζαν ως Πρύτανη αλλά απο τα Ημισκούμπρια και μετά η παρέα αυτή μεγάλωσε πολύ! Πάρα πολύ!

– H τελευταία μου ερώτηση θέλω να γίνει από εσένα, να είναι ρητορική και να σε εκφράζει.

Λες να είμαστε καλύτερα στο μέλλον; Θα είμαστε!

Περισσότερες πληροφορίες για το Nou Vie εδώ.