Το YouTube ανταποκρίνεται στον όγκο των υβριστικών και ανεπιθύμητων σχολίων που δημοσιεύονται σε βίντεο εισάγοντας προειδοποιήσεις και, στη συνέχεια, χρονικά όρια για τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες.

Ο διευθυντής κοινότητας του YouTube Rob, δημοσίευσε στο YouTube Help website μια εξήγηση των αλλαγών. Όποιος δημοσιεύει ένα σχόλιο που παραβιάζει τις οδηγίες της κοινότητας του YouTube θα πρέπει πλέον να αναμένει ότι το σχόλιό του θα αφαιρεθεί, αλλά και θα λάβει προειδοποίηση.

Έτσι, λοιπόν, στην ανάρτηση του φόρουμ, το YouTube εξηγεί ότι θα συνεχίσει να αφαιρεί τα καταχρηστικά σχόλια από την πλατφόρμα, όπως έκανε πάντα, αλλά τώρα θα ενημερώνει επίσης τους ανθρώπους των οποίων τα σχόλια έχουν αφαιρεθεί για παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών της εταιρείας. Εάν ο χρήστης συνεχίσει να δημοσιεύει προσβλητικά και τοξικά σχόλια παρά την προειδοποίηση, μπορεί να λάβει προσωρινή απαγόρευση σχολιασμού, καθιστώντας τον ανίκανο να σχολιάσει για έως και 24 ώρες. Σύμφωνα με το YouTube, το νέο μέτρο θα είναι πιθανότατα επιτυχές στη μείωση της τοξικότητας στην πλατφόρμα, καθώς οι εσωτερικές δοκιμές του έχουν δείξει ότι “αυτές οι προειδοποιήσεις/χρονικές διακοπές μειώνουν την πιθανότητα να αφήσουν οι χρήστες ξανά παραβατικά σχόλια”.

Προς το παρόν, οι προειδοποιήσεις και τα χρονικά όρια θα λειτουργούν μόνο για σχόλια στα αγγλικά, αλλά το YouTube εργάζεται για να εφαρμόσει τις ίδιες δυνατότητες για άλλες γλώσσες “τους επόμενους μήνες”.

Ο Rob υποστηρίζει ότι το YouTube αφαίρεσε πάνω από 1.1 δις ανεπιθύμητα σχόλια κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2022 και επισημαίνει ότι οι spammers αλλάζουν τις τακτικές τους για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους. Το YouTube, ωστόσο, ανταποκρίθηκε βελτιώνοντας τα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης για να συμβαδίσει και ίσως με αυτό τον τρόπο να καταφέρει να μειώσει τον όγκο των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο μέλλον.

Υπάρχουν επίσης “καλά νέα” για όποιον έχει βαρεθεί τα bots που κατακλύζουν τις συνεδρίες ζωντανής συνομιλίας στην πλατφόρμα. Οι μηχανικοί του YouTube έχουν βελτιώσει την ανίχνευση ρομπότ ζωντανής συνομιλίας, οπότε απ’ ότι φαίνεται αυτά θα αποτελούν μικρότερο πρόβλημα στην νέα χρονιά.

ΠΗΓΗ: Screen Rant