Το TikTok της ByteDance αντιμετώπισε αρκετές κατηγορίες για τον χειρισμό του περιεχομένου του στον πολέμο Ισραήλ-Χαμάς και της σχετικής ρητορικής μίσους, αλλά τώρα η πλατφόρμα υποστηρίζει ότι «ενισχύεται» με ορισμένες νέες προσθήκες.

Το TikTok παρουσιάζει νέα εργαλεία φιλτραρίσματος σχολίων, με το πιο αξιοσημείωτο να είναι το “Comment Care Mode“, το οποίο υποτίθεται ότι φιλτράρει αυτόματα τα σχόλια που θεωρούνται παρόμοια με τα σχόλια που έχει ήδη αναφέρει ή διαγράψει ο δημιουργός των σχολίων. Μια άλλη νέα λειτουργία βοηθά στην απομάκρυνση των σχολίων που γίνονται από λογαριασμούς που δεν βρίσκονται στη λίστα των ακόλουθων του λογαριασμού.

Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των νέων χρηστών σχετικά με αυτά τα εργαλεία μέσω μιας προτροπής μετά το πρώτο ανέβασμα βίντεο.

Το TikTok δημιούργησε επίσης μια νέα ομάδα εργασίας κατά του μίσους και των διακρίσεων, με την ελπίδα να εντοπίζει προληπτικά τον αντισημιτισμό, την ισλαμοφοβία και άλλες τάσεις μίσους πριν ξεφύγουν από τον έλεγχο της πλατφόρμας. Η ομάδα θα συνεργαστεί με εμπειρογνώμονες για τη βελτίωση της εκπαίδευσης των ομάδων συντονισμού ώστε να αντιμετωπίζουν καλύτερα τη ρητορική μίσους, και θα επεκτείνει τις κοινότητες δημιουργών που διαχειρίζεται σε εβραϊκές συν άλλες διαθρησκευτικές κοινότητες, καθώς και στην LGBTQ+ κοινότητα, το επόμενο έτος.

Η σελίδα The Information πρόσθεσε ότι το TikTok σχεδιάζει να επεκτείνει την πρόσβαση στα ερευνητικά API της σε ομάδες πολιτών που ασχολούνται με κοινωνικά θέματα -όπως ζητούν εδώ και χρόνια, προφανώς, ομάδες όπως η Anti-Defamation League- ώστε να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τους τύπους περιεχομένου που διαδίδονται στο TikTok.

Παρόλο που οι προσπάθειες του TikTok μπορεί να μην πείσουν όσους εξακολουθούν να κατηγορούν τον αλγόριθμό του για τις πρακτικές του, η πλατφόρμα υποστηρίζει ότι συνεχίζει να αφαιρεί έναν εντυπωσιακό αριθμό προσβλητικού περιεχομένου. Ο πιο πρόσφατος αριθμός των βίντεο που αφαιρέθηκαν και αφορούν τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας έφτασε τα 1,3 εκατομμύρια, μεταξύ 7 Οκτωβρίου και 30 Νοεμβρίου. Αυτά περιλάμβαναν «περιεχόμενο που προωθεί τη Χαμάς, ρητορική μίσους, τρομοκρατία και παραπληροφόρηση».

Πηγή: Εngadget