Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών νίκησε την Ιταλία με 7-6 στον «μικρό» τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατακτώντας όχι μόνο το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Χάρις στη νίκη κόντρα στην Ιταλία, στο Αϊντχόφεν, η εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα επιστρέψει στους Ολυμπιακούς αγώνες έπειτα από 16 χρόνια, μετά τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του Πεκίνου. Σημειώνεται πως και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο μεγάλο ραντεβού του Παρισιού.

Αυτό είναι το πέμπτο μετάλλιο που κατακτά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έπειτα από τέσσερα ασημένια. Οι διεθνείς της Αλεξίας Καμμένου ξεκίνησαν ιδανικά και πήραν προβάδισμα 4-1, που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Το τρίτο οκτάλεπτο έληξε 5-2, αλλά στην τελευταία περίοδο η Ιταλία ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, αρχικά μειώνοντας τη διαφορά και στη συνέχεια ισοφαρίζοντας σε 6-6, 3:57 πριν από τη λήξη. Η Νικόλ Ελευθεριάδου έδωσε ξανά προβάδισμα στην εθνική πόλο με 7-6, που ήταν και το τελικό σκορ.

Ελλάδα- Ιταλία 7-6

Οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλα, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζιουστίνι, Μπετίνι, Πικότζι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Γκεργκόλ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι.