«Witness to Nature» είναι η επωνυμία της έκθεσης που φιλοξενείται στην μπουτίκ του Prada στο Soho της Νέας Υόρκης.

Το νέο συνεργατικό πρότζεκτ του ιταλικού οίκου μόδας με το πρακτορείο Magnum Photos είναι ένας στοχασμός πάνω στην εξελισσόμενη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον του και παρουσιάζει τα διαφορετικά οράματα οκτώ φωτογράφων οι οποίοι αιχμαλωτίζουν την αφυπνιστική μεγαλοπρέπεια της φύσης καθώς και την εύθραυστη παροδικότητά της.

Russia. National Park Utrish. October 2020. Πηγή: Hiroji Kubota/ Magnum Photos
Konstantin, Daniils and Yulia’s son plays in the burnt forest.

Στον εκθεσιακό χώρο της μπουτίκ τον οποίο έχει σχεδιάσει ο Rem Koolhaas παρουσιάζονται πάνω από 200 φωτογραφίες.

Μεταξύ αυτών οι ποιητικές οροσειρές στην Κίνα του Ιάπωνα φωτογράφου Hiroji Kubota και οι όχθες του ποταμού Γενισέι στη Σιβηρία της Nanna Heitmann. Διερευνώνται επίσης θέματα υπερθέρμανσης του πλανήτη, μυθολογίας, τοπικών εθίμων αλλά και η σουρεαλιστική μάστιγα της αστικοποίησης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prada (@prada)

«Η έκθεση απεικονίζει το αίνιγμα και το μεγαλείο της Φύσης παράλληλα με την ποικιλομορφία της ζωής και του πολιτισμού στη Γη, καθώς είναι το άθροισμα των άπειρων θραυσμάτων που συνθέτουν ένα σύνολο».

Η έκθεση είναι μέρος της πρωτοβουλίας «Prada Reporter», στόχος της οποίας είναι η «σφυρηλάτηση ζωτικής σημασίας συνδέσεων μεταξύ μόδας και άλλων γλωσσών (καλλιτεχνικής έκφρασης)» και η στήριξη «πολυάριθμων μορφών δημιουργικότητας». Ο χώρος έχει διακοσμηθεί έχοντας στον νου ως θέμα το ρεπορτάζ, με υπερμεγέθεις ασημένιες κάμερες και εξοπλισμό καθώς και σικ ντυμένους φωτογράφους σε σκυφτή θέση.

NAMIBIA. Namib-Naukluft National Park. 2022. Πηγή: Hiroji Kubota/ Magnum Photos

«Ποιες είναι οι απομονωμένες κοινότητες που ζουν σε επαφή με τη Φύση σήμερα, σε ακραίες καταστάσεις ή αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο; Πώς μοιάζουν σε έναν πλανήτη που είναι τόσο παγκοσμιοποιημένος; Και, επιπλέον, πώς αυτοί οι άνθρωποι διαμορφώνουν το περιβάλλον τους και το αντίστροφο; Αυτά είναι τα συναρπαστικά ερωτήματα που εγείρονται από το έργο της Nanna Heitmann και του Alec Soth».

RUSSIA. Yenisei River. Kyzyl. 2018. Tuvan shamans in front of a fire ceremony in the Tuvan steppe. During the ceremony, spirits are asked for protection and healing. You can only become a shaman if your ancestors were shamans too. Women as well as men can become shamans. Πηγή: Hiroji Kubota/ Magnum Photos

«Αμέτρητο, φευγαλέο, διαρκές. Η φύση μπορεί να δείξει και τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: παρατηρήστε και αντίστροφα, αιώνια και εφήμερα. Οι εικόνες του Ιάπωνα φωτογράφου Hiroji Kubota από τα μυστικιστικά τοπία των βουνών στην Κίνα βρίσκονται σε διάλογο με το έργο της Newsha Tavakolian για το Ιράν και τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

CHINA. Guangxi. 1985. Yangshuo. Guilin.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN