Ο Noel Gallagher αποκάλυψε ότι δυσκολεύεται να θυμηθεί τους στίχους των τραγουδιών του ενώ εμφανίζεται στη σκηνή.

Μιλώντας στο podcast Patreon του Matt Morgan – σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian – το πρώην μέλος των Oasis και frontman των High Flying Birds του Noel Gallagher αποκάλυψε ότι η ηλικία του τον προλαβαίνει.

Ο Gallagher -σε ηλικία 56 ετών σήμερα – απέδωσε τη λήθη του στη “συνεχή πορεία του χρόνου“. Ο Gallagher δήλωσε στον Matt Morgan: “Έπιασα τον εαυτό μου σε αυτή την περιοδεία να σκέφτεται συνειδητά: ‘Ποια είναι η επόμενη γραμμή σε αυτό το τραγούδι;’. Είναι σαν να πρέπει να το σκέφτεσαι“.

Συνέχισε λέγοντας ότι στο μέλλον θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει ένα autocue για τους στίχους: “Είμαι σίγουρος ότι, τελικά, θα τον χρειαστώ“.

Ο Gallagher δεν είναι ο μόνος μουσικός που αποκαλύπτει ότι χρειάζεται βοήθεια για να θυμάται στίχους. Στα τέλη του 2020, ο Paul McCartney αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί ένα autocue στις ζωντανές εμφανίσεις του σε περίπτωση που ξεχνάει τους στίχους των τραγουδιών των Beatles.

Μερικές φορές θα κάνω ένα τραγούδι, όπως το ‘Eleanor Rigby’ [που κυκλοφόρησε το 1966] ή κάτι τέτοιο, και είμαι στον αυτόματο πιλότο. Και αρχίζω να σκέφτομαι, ‘Ω, τι θα φάω για βραδινό;’. Τότε λέω, ‘Σταμάτα!’ γιατί τραγουδάω το ‘Eleanor Rigby’! Έχω διαχωρίσει τον εαυτό μου όχι μόνο από τον Paul και τη φήμη, αλλά μερικά κομμάτια στο κεφάλι μου πηγαίνουν σε διαφορετικά μέρη“, δήλωσε ο McCartney.

McCartney πρόσθεσε τότε: “Μερικές φορές αυτό χαλάει και ξεχνάω το τραγούδι. Οπότε έχω ένα autocue “.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι High Flying Birds του Noel Gallagher ανακοίνωσαν τον πρώην frontman των Kasabian Tom Meighan ως support act για την περιοδεία τους στη βρετανική αρένα το 2023.

Κριτικάροντας την πρόσφατη υπαίθρια συναυλία του Gallagher στο Λονδίνο, το NME έγραψε: “Το αν οι Oasis θα ξανασμίξουν μέσα στον επόμενο χρόνο μένει να το δούμε. Προς το παρόν, ο Gallagher senior εξακολουθεί να κάνει ένα πολύ καλό υποκατάστατο. Επιπλέον, είναι πολύ καλύτερος από οποιαδήποτε τεχνητή αναπαραγωγή του συγκροτήματος“.

Με πληροφορίες από NME