Η περιβαλλοντική παιδεία και ο ρόλος που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στην διαμόρφωση της αποτελούν τον βασικό στόχο του Θερινού Σχολείου Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας που μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας «επιστρέφει» στα Χανιά και στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου.
Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 23 Ιουλίου στις 10.00 το πρωί με μία ανοικτή συνεδρία. Κατά τη διάρκεια της θα παραβρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό, μεταξύ των εκπροσώπων των τοπικών θεσμικών φορέων, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κ. Έλενα Ριζεάκου η οποία θα εκπροσωπήσει και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) κ. Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε ) κ. Γεώργιος Τσιγκλιφύσης, ο πρόεδρος του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) κ. Αιμίλιος Περδικάρης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης.
Η διοργάνωση που θα διαρκέσει έως και τις 31 Ιουλίου πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, του Δήμου Αποκορώνου και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το Θερινό Σχολείο επικεντρώνεται σε μεθόδους βιωματικής μάθησης μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές, ασκήσεις υπαίθρου και ημερίδες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Φέτος, οι θεματικές του θα εστιάσουν στην κοινωνική κυκλική οικονομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη βιωσιμότητα και την αειφορία και τον εναλλακτικό τουρισμό.
Απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κοινωνικών Επιστημών, Φιλολογίας, Βιολογίας, Γεωπονίας, Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί στον δημοσιογραφικό κλάδο.
Στο πλαίσιο του σχολείου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν και να ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις, συμβάλλοντας στην κατανόηση και βελτίωση του τοπίου του περιβαλλοντικού ρεπορτάζ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ