Υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουλίου στην Κρήτη. Ποια η κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Δύο φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη το πρωί της Δευτέρας, σε Βοιωτία και Ζάκυνθο, χωρίς ενεργά μέτωπα, αλλά με διάσπαρτες εστίες η πυρκαγιά σε Κερατέα και Σταμάτα.

Αναλυτικά η κατάσταση στα μέτωπα:

Ζάκυνθος: Στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής συνεχίζει να καίει. Επί τόπου επιχειρούν 52 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα με 17 οχήματα. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν 1 ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα. Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται με το πλοίο της γραμμής ακόμα ένα πεζοπόρο τμήμα με 4 οχήματα.

Δίστομο Βοιωτίας: Σε εξέλιξη είναι η φωτιά σε δύσβατη, δασική έκταση στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας. Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Σταμάτα: Η εικόνα είναι εμφανώς βελτιωμένη, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο. Από το πρωί επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα, 42 οχήματα, ενώ έχουν σηκωθεί και 2 ελικόπτερα.

Κερατέα: Παρόμοια η εικόνα στην Κερατέα. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα.

Ριτσώνα: Σε εξέλιξη παραμένει η προσπάθεια της Πυροσβεστικής να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε κοντά σε εργοστάσιο στη Ριτσώνα, το μεσημέρι της Κυριακής. Η επιχείρηση κατάσβεσης αναμένεται διαρκέσει αρκετές ώρες ακόμη καθώς στο σημείο που έχει ξεσπάσει φωτιά στη Ριτσώνα υπάρχει εύφλεκτο υλικό.

Πηγή: iEidiseis