Την απάντησή του έδωσε σήμερα το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, και φαίνεται ότι ο Παύλος Γλύξμπουργκ είναι έτοιμος να ανακαλύψει την χαρά της γραφειοκρατίας στο ληξιαρχείο Αθηνών. Κι αν αναρωτιέστε πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίσιμη υπαρξιακή επιλογή του επωνύμου (αφού «Γλύξμπουργκ» δεν πολυγράφεται εύκολα σε έντυπα), ο κ. Βορίδης μας διαφώτισε πως το επώνυμο είναι προσωπική υπόθεση. Άλλωστε, δεν είμαστε και στην Αγγλία όπου η βασιλική οικογένεια έχει προνοήσει να βάλει ταμπέλα στο όνομά της. Εδώ τα πράγματα είναι πιο πολιτισμένα: ο Παύλος θα φέρει το βαρύ φορτίο της επιλογής ενός επωνύμου όπως όλοι οι υπόλοιποι, αφού οι τίτλοι ευγενείας είναι συνταγματικά απαγορευμένοι.

Ο νόμος Βενιζέλου —αυτό το υπέροχο κομμάτι νομοθετικής συνέχειας— ήταν πάντα εδώ, μας διαβεβαιώνει ο υπουργός. Και αφού όλα τα νομικά εργαλεία είναι έτοιμα και δεν θα χρειαστεί νέα νομοθεσία, το μόνο που μένει είναι να βρεθεί το επώνυμο. Παύλος του Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας λοιπόν; Πιο αναλυτικό από τετραγωνάκι του ληξιαρχείου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα γραφεία πολιτογράφησης ετοιμάζονται να ζήσουν μια ένδοξη εβδομάδα, με τον Παύλο και τις καταβολές του να αναζητούν τη θέση τους σε έναν κόσμο που τα ονόματα, ακόμα και οι ιδιότητες, έχουν μια πολύ πιο πεζή υπόσταση.

*Με στοιχεία από το iEidiseis.

 

 Ακολουθήστε το OLAFAQ στο FacebookBluesky και Instagram.