Στη Νότια Κορέα μάλλον αγαπούν τον Benjamin Button και οι απαντήσεις στην ερώτηση “Πόσο χρονών είσαι” είναι κάπως πολύπλοκες. Εκεί, ισχύει πως μόλις γεννιέται ένα μωρό θεωρείται ήδη ενός έτους οπότε αυτό σημαίνει πως όταν έρθει στον κόσμο τον Δεκέμβριο, θα θεωρείται σε λίγες μέρες ήδη δύο χρονών.

Ένας από τους λόγους που το κάνουν αυτό είναι για να προστατεύσουν παιδιά συγκεκριμένων περιοχών που γίνονται θύματα κακοποιητών και απαγωγέων αλλά και για να ορίσουν τον μέσο όρο του πληθυσμού για κάποιες περιοχές. Παράλληλα με αυτό, στην άλλη πλευρα της χώρας χρησιμοποιούν το διεθνές σύστημα μέτρησης που ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο, στο πλαίσιο του οποίου, το σημείο μηδέν μας είναι η μέρα που ερχόμαστε στον κόσμο και τις Πρωτοχρονιές προχωράμε κανονικά ένα χρόνο μπροστά.

Και για να απογειωθεί ο σουρεαλισμός υπάρχει και ένας τρίτος τρόπος. Είναι παραλλαγή του παραπάνω που ναι μέν ένα νεογέννητο έχει το 0 στην ηλικία του αλλά κάθε 1η Ιανουαρίου γίνεται ενός. Π.χ για τις γκρούπις των ειδώλων της K-Pop,  BTS, o Kim Tae-Hyung, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 30 Δεκεμβρίου του 1995, για εμάς είναι 26, για κάποιους συγχωριανούς του είναι 28 και για άλλους Κορεάτες, 27. Αν έχεις χαθεί στη μετάφραση αυτής της άτυπης πίστας του Squid Game, δεν είσαι μόνος.«Οι Νοτιοκορεάτες όταν ανακαλύπτουν ότι κάποιος είναι μεγαλύτερος απο εκείνους ή όχι, είναι πιο σημαντικό από το να μαθαίνουν το όνομα του. Είναι αναγκαίο για εκείνους να επιλέγουν πώς θα απευθυνθούν σε κάποιον και τον τίτλο που θα του δώσουν.», αναφέρει στο BBC ο Shin Ji-Young καθηγητής στο τμήμα Κορεάτικης Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο της Κορέας.  Αυτή η παράδοση στον υπόλογισμό της ηλικίας, έχει τις ρίζες του στην Κίνα και κάποια μέρη της Ασίας. Όπως προσθέτει η καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Hansung, η παγκοσμιοποίηση έχει κάνει τους Κορεάτες να ενημερώνονται περισσότερο σχετικά με όσα συμβάινουν παγκοσμίως για τις ηλικίες και έχει επηρεάσει τα παιδιάς της νέας γενιάς γιατί νιώθουν πως ρεζιλεύονται στις υπόλοιπες χώρες.

Σε συνδυασμό με αυτό, ορισμένοι γονείς έχουν αρχίσει και αντιδρούν στο εν λόγω σύστημα και το παρακάμπτουν γιατί ανησυχούν ότι τα παιδιά που γεννιούνται τον Δεκέμβριο, δεν θα αντιμετωπίζονται το ίδιο στο σχολείο και αργότερα σε άλλους τομείς στη ζωή τους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρχε πρόβλημα στα νοσοκομεία και στη διαδικασία του εμβολιασμού. Έγιναν πάρα πολλά τηλεφωνήματα για να επιβεβαιώσουν τις ηλικίες των πολιτών ώστε να τους κατατάξουν σε ομάδες αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε ένα χάος.Τώρα, ο Yoon Suk – Yeol αποφάσισε να αλλάξει τις εγχώριες ηλικιακές μεθόδους και να βάλουν στο στη default λειτουργία τις εργοστασιακές ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλο τον κόσμο. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής που θα περάσει τον καινούριο νόμο, Lee Yong Ho, προκαλούσε ένα συνεχές μπέρδεμα στον κόσμο και περιττές ζημιές σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο κι ενώ αρκετοί έχουν συμφωνήσει γι’ αυτή την μετάβαση, υπάρχουν ακόμα κάποιοι μικρού δεινόσαυροι πρωτοκόλλων που είναι αρνητικοί.

Το 2019 και το 2020 είχαν προσπαθήσει να προτείνουν ανάλογους νόμους αλλά απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση. «Την κοινωνία μας δεν δείχνει να την ενδιαφέρει η αλλαγή αυτής της παράδοσης. Ρισκάρουμε να εγκαταλείψουμε τη μοναδικότητα μας και την κουλτούρα μας και να γίνουμε μονότονοι; Αλλά σ’ αυτό που συμφωνούμε όλοι είναι πως ακόμα κι αν υιοθετήσουμε τον διεθνή τρόπο μέτρησης της ηλικίας, είναι απίθανο να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον κορεάτικο» επισήμανε στο ίδιο ρεπορταζ ο Jang Yoo-Seung, ερευνήτρια στο Oriental Studies Research Centre στο πανεπιστήμιο Dankook.