Ποια σειρά θα μπορούσε να συνδυάσει όλα αυτά που γράφουμε στον τίτλο καλύτερα από την περίφημη Ginny & Georgia;

Η ιστορία των Brianne Howey και Antonia Gentry σημειώνει αμείωτο σουξέ στο Netflix και ετοιμάζεται να επιστρέψει πιο συναρπαστική ακόμα με τον τρίτο της κύκλο.

Όταν η πρώτη σεζόν εμφανίστηκε στο Netflix τον Φεβρουάριο του 2021, δεν άργησε να γίνει χαμός. Από τους παραλληλισμούς της με τα Gilmore Girls μέχρι την ωμή και ρεαλιστική απεικόνιση της εφηβικής ζωής, η σειρά έγινε αμέσως επιτυχία στους θεατές.

Μετά από έναν και βάλε χρόνο αναμονής, η δεύτερη σεζόν του Ginny & Georgia κατέφτασε στο Netflix με ό, τι αυτό συνεπάγεται: συζητήσεις και αναρτήσεις στα social, φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές από δω κι από κει, αναμπουμπούλα. Το Netflix είναι κιόλας η μέινστριμ τηλεόραση της γενιάς μας και είναι υπέροχο ότι μπορούμε να δούμε (και να συζητήσουμε σχετικά με) την ίδια σειρά με τους κολλητούς μας από το εράσμους, κι ας βρισκόμαστε σε διαφορετικές χώρες.

Η Georgia είναι μια μητέρα δύο παιδιών από διαφορετικούς πατέρες. Τα παιδιά της τα ονόμασε από τα ονόματα των Πολιτειών στα οποία ζούσε ανά περίοδο. Και το δικό της όνομα, άλλωστε, από την ομώνυμη πολιτεία προήλθε. Ένα κακοποιημένο από τον πατριό του κορίτσι που μένει έγκυος στα 15 είναι, σήμερα, μια πληγωμένη, πανέμορφη και εξωτερικά ατσαλάκωτη γυναίκα, γύρω στα 30 της χρόνια, η οποία είναι η επιτομή της καταφερτζούς, της πάνοπλης αμαζόνας που θα κάνει ό, τι χρειαστεί για να μπορέσουν τα παιδιά της να ζήσουν την ζωή που εκείνη δεν έζησε.

Οι άντρες ερωτεύονται την Georgia και αυτή έχει παρελθόν-όχι πάντοτε χωρίς προβλήματα. Το παρόν της είναι ο δήμαρχος της μικρής πόλης στην οποία ζει πλέον με την Ginny και τον μικρούλη Austin, ένας άντρας που μοιάζει διαφορετικός από όλους της τους, καταστροφικούς και μη, πρώην. Η Ginny είναι μισή μαύρη, έχει κλίση στην λογοτεχνία, πρωτάρα στον έρωτα, δεν είχε ποτέ φίλες, λατρεύει τον ταξιδευτή μπαμπά της, έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την δυναμική μαμά της που περιγράφει ως «τυφώνα». Η σειρά ακολουθεί πολύ έξυπνα το παρελθόν της Georgia, αλλά και το παρόν της που φυσικά επηρεάζεται ραγδαία από τις επιλογές που έκανε στο χθες.

Δίνει όμως βάση και στην ιστορία της έφηβης Ginny, με τις ενδιαφέρουσες φίλες της, το εκπαιδευτικό περιβάλλον, τα πρώτα σκιρτήματα και τον αδυσώπητο, επίπονο πρώτο έρωτα της ζωής της. Η κοπέλα εκφράζεται μέσω της ποίησης-αλλά βιώνει και ένα πολύ προσωπικό ζήτημα που την οδηγεί, αναπόφευκτα, στην ψυχοθεραπεία.

Τα τελευταία επεισόδια της δεύτερης  σεζόν, εκτός από το θέμα του αυτοτραυματισμού της έφηβης πρωταγωνίστριας, απεικονίζουν επίσης το θέμα της κατάθλιψης: ο 16χρονος Marcus, το αγόρι της, αποκλείει τους φίλους και την οικογένειά του λόγω κατάθλιψης – αλλά τελικά καλωσορίζει τη βοήθεια και παίρνει φάρμακα. Κατά τη διάρκεια της 1ης σεζόν, ο Marcus είχε αναφέρει την κατάθλιψή του όταν μιλούσε για τον θάνατο του καλύτερου φίλου του.

Το ζήτημα της οπλοκατοχής στην Αμερική, το ζήτημα πόσο πιεστικό είναι να είσαι μητέρα, του πόσο βαθιά ριζωμένες είναι ακόμα οι προκαταλήψεις στην αμερικανική κοινωνία, αλλά και της ευθραυστότητας της ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, όλα αυτά, αγγίζονται αριστοτεχνικά από την σειρά, με τρόπο ενδιαφέροντα και όχι «κίτρινο» και κλειδαροτρυπίσιο.

Οι ήρωες δεν εμφανίζονται με το σύνηθες δίπολο καλοί και κακοί. Όλοι είναι όλα. Όλοι είμαστε όλα, αυτό μας λέει η σειρά.

Και με ισόποσες δόσεις χιούμορ, ρομαντισμού, δράματος και αγωνίας, η σειρά κεντάει σημαντικά και δύσκολα να προσεγγιστούν θέματα που αφορούν όλες και όλους. Κωμωδία, αισθηματική, crime, δραματική, πρόκειται για μια cross – genre σειρά, όπως εύστοχα την έχουν χαρακτηρίσει. Η αλήθεια είναι πως το Ginny and Georgia δεν είναι μια κλασσική αμερικάνικη σειρά που απλά παρουσιάζει λίγο φλερτ, λίγο δράμα και λίγο σεξ για να γίνει πικάντικη.

Γίνεται μαχαίρι στο κόκαλο, θηλιά στο λαιμό. Και πολλά χαμόγελα με μουσκεμένα μάτια.