Ο Μάριος Τ. τελειώνοντας το Γυμνάσιο δεν είχε κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλει να σπουδάσει σε σχέση με τις τέχνες. Τα ταλέντα του ήταν προφανή, αλλά κανείς δεν είχε φροντίσει να του επισημάνει τα δυνατά του σημεία, αλλά και τις αδυναμίες του σε τομείς όπως η γραφιστική ή η φωτογραφία.

«Γνώριζα ότι έχω κλίση στον τομέα των τεχνών, αλλά κανείς δεν με είχε βοηθήσει να εξελιχθώ δημιουργικά, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις σπουδές μου στο εξωτερικό», μας λέει ο Μάριος, ο οποίος έψαχνε για καιρό ένα αγγλόφωνο προπαρασκευαστικό πρόγραμμα που να τον προετοιμάσει κατάλληλα για την εμπειρία του σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα του εξωτερικού.

Με την εγγραφή του στο πρόγραμμα «BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice» ξεκίνησε την τριβή του πάνω σε εξειδικευμένους τομείς της Τέχνης και του Design. «Μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάλαβα ότι η επιλογή που έκανα ήταν η σωστή», τονίζει ο 16χρονος μαθητής. «Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου BTEC είναι πως μου δίνει την ευκαιρία να μάθω γενικά και να εμβαθύνω ειδικά στον αγαπημένο μου τομέα, που είναι η φωτογραφία, ενώ επίσης γλιτώνω έως και ένα χρόνο σπουδών».

«Τώρα που ο Μάριος φοιτά στο BTEC και στο Γενικό Λύκειο, σημαίνει ότι θα αποφοιτήσει με δυο διπλώματα, ενώ κατόπιν μπορεί να κάνει άμεση εισαγωγή σε ένα πρόγραμμα Bachelor», συμπληρώνουν οι γονείς του.

Το απογευματινό πρόγραμμα του BTEC μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά από όλα τα σχολεία. Εάν όμως, συνδυαστεί με το Γενικό Λύκειο ή το International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, ισχύουν ειδικές παροχές Combo.

«Είμαστε το μοναδικό σχολείο που έχει συνεργασία με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο UAL – University of the Arts London, ένα από τα καλύτερα Art Schools του κόσμου», μας επισημαίνει η Κατερίνα Τραγά, υπεύθυνη του προγράμματος, τονίζοντας ότι «από το 2008 που τρέχει το πρόγραμμα, έχει 100% ποσοστό επιτυχίας σε Πανεπιστήμια Art & Design του εξωτερικού, με το 96% των σπουδαστών μας να εισάγονται στις σχολές της πρώτης επιλογής τους».

Τα προσφερόμενα μαθήματα είναι πολλά και ενδιαφέροντα: Architecture, 3D Digital Design, Fine Art, Fashion & Textiles, Glass, Photography, Film, Animation, Graphic Design & Illustration, Metal, Creative Writing, Historical & Contextual, Studies.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ ΜΕ ΤΟ UNIVERSITY OF THE ARTS LONDON

Το BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice των Εκπαιδευτηρίων Δούκα εγκαινιάζει αποκλειστική συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης University of the Arts London – UAL.

To UAL διαμορφώνει τις τάσεις του μέλλοντος σε design, τέχνη, μόδα και καλλιτεχνική δημιουργία. Είναι το 2ο καλύτερο πανεπιστήμιο καλών τεχνών στον κόσμο. Οι περισσότεροι νικητές του Βραβείου «British Designer of the Year» είναι απόφοιτοι του UAL, συμπεριλαμβανομένου του 4 φορές νικητή Alexander McQueen και του πιο πρόσφατου νικητή, Daniel Lee. Απόφοιτοί του έχουν λάβει βραβείο Turner, είναι Ακαδημαϊκοί της Βρετανίας, Royal Designers for Industry, καθώς και νικητές Βραβείων Olivier, BAFTAs, Golden Globe και Oscars.

Από αυτή τη συνεργασία με το UAL, οι μαθητές του BTEC των Εκπαιδευτηρίων Δούκα λαμβάνουν σημαντικά εφόδια για τις μετέπειτα σπουδές τους.

Συγκεκριμένα, παρακολουθούν αποκλειστικά εργαστήρια (workshops) με καθηγητές του UAL, επωφελούνται από συμβουλευτική για τις αιτήσεις εισαγωγής και τα Portfolio που υποβάλλουν και πραγματοποιούν επισκέψεις στα κολλέγια του UAL.

Με τον τρόπο αυτόν, η ένταξή τους θα μπορεί να γίνει ομαλά σε ένα προπτυχιακό πρόγραμμα στα εξής 3 κολλέγια του UAL: το Camberwell College of Arts, το Chelsea College of Arts και το Wimbledon College of Arts (CCW).

Όσοι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα εισαχθούν σε προπτυχιακό πρόγραμμα του UAL, δικαιούνται έκπτωση 20% στα δίδακτρα.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα που υποστηρίζεται και συνεργάζεται με το UAL.

Για το Πρόγραμμα BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ ή να επικοινωνήσετε με την Γραμματεία του Προγράμματος στο τηλέφωνο 210 6186 000 (εσωτ. 555)