Mια ομάδα σχεδιαστών δημιούργησαν μια σειρά από εικονικά κτίρια για την metaverse κοινότητα The Row, συμπεριλαμβανομένου ενός γιγάντιου αγάλματος που μετατράπηκε σε σπίτι σχεδιασμένο από τον Daniel Arsham και μιας φουτουριστικής οικίας που αλλάζει χρώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Η metaverse κοινότητα The Row, η οποία είναι αποκλειστικά για τα μέλη, ξεκίνησε με 30 εικονικά ακίνητα που έχουν δημιουργήσει καλλιτέχνες όπως οι Daniel Arsham, Misha Kahn, Andrés Reisinger, Alexis Christodolou, το στούντιο σχεδιασμού Six N Five και οι Hard Architects. 

«Στο metaverse, δεν χρειάζεται κάποιος να ακολουθήσει πιστά τους πολλούς περιορισμούς που υπάρχουν όταν δημιουργείς χώρους, εκθέσεις και έργα τέχνης στον φυσικό κόσμο», είχε πει ο Daniel Arsham. «Όταν σχεδίαζα για το “ The Row”, έλαβα υπόψη μου το πώς θα φαίνονταν τα γλυπτά μου μέσα από αυτό το μοναδικό αρχιτεκτόνημα. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπόμονος να δω πώς ο κόσμος μπορεί να επικοινωνήσει με αυτά τα αρχιτεκτονήματα από τη στιγμή που παρουσιαστούν στο metaverse». 

Για τον σχεδιασμό του The Row, ο Arsham δημιούργησε το Ares House – ένα σπίτι μέσα σε ένα γλυπτό του Άρη, του Έλληνα θεού του πολέμου. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε πέντε διαφορετικές εκδοχές του σχεδίου με βάση τα χρώματα που αλλάζουν στο εξωτερικό υπό διαφορετικές εποχές. 

Ο Andrés Reisinger σχεδίασε ένα σπίτι που μοιάζει με γυάλινο κουτί

«Εξερεύνησα τη δυνατότητα της εποχικότητας- πώς θα μπορούσα να αλλάξω τις εποχές και πώς το σχέδιο θα μπορούσε να παραμείνει για πάντα τόσο σε ημερήσιο όσο και σε νυχτερινό περιβάλλον», δήλωσε ο Arsham. 

«Δημιούργησα πολύ ακριβείς απεικονίσεις για το πώς θα μπορούσε να υπάρχει αυτό το έργο, πώς θα μπορούσατε να κινηθείτε μέσα σε αυτό, πώς περνάει το φως μέσα από αυτό και πώς θα μπορούσε να αισθάνεται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας», πρόσθεσε. 

«Είναι πραγματικά ένας μαγικός τρόπος για να δημιουργήσεις αρχιτεκτονική στο μετα-σκότος». 

Άλλα σχέδια μοιάζουν περισσότερο με γλυπτά που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του τρισδιάστατου ψηφιακού σχεδιασμού, όπως το κτίριο του Six N Five, το οποίο σχεδιάστηκε για να μιμείται έναν κυτταρικό οργανισμό. Το αφηρημένο σχέδιο του γραφείου Hard Architects, που ονομάζεται The Pearl, δημιουργήθηκε ως αρχιτεκτονική ιδέα που θα επανερμήνευε το ψηφιακό τοπίο.

Το σπίτι του Alexis Christodoulou, είναι ένα κτήριο με μια μεγάλη βεράντα που απλώνεται δίπλα σε διακοσμητικές, αιωρούμενες σφαίρες, δημιουργήθηκε για να γίνει το πρώτο κέντρο αιώρησης του metaverse και στοχεύει να δημιουργήσει “μια πνευματική μετάβαση σε μια ψηφιακή ύπαρξη”.

To σπίτι του Alexis Christodoulou έχει χρώματα που ανταποκρίνονται στον ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ