Ένα βιβλίο δαιμονολογίας που χρονολογείται γύρω στα 1775, αποτελείται από περισσότερες από τριάντα εξαιρετικές υδατογραφίες που απεικονίζουν διάφορες μορφές δαιμόνων, καθώς και μαγικά και καμπαλιστικά σύμβολα. Ο πλήρης λατινικός τίτλος Compendium rarissimum totius Artis Magicae sistematisatae per celeberrimos Artis hujus Magistros, μεταφράζεται κατά προσέγγιση στα ελληνικά ως «Μια σπάνια συλλογή Μαγικής Τέχνης από τους πιο διάσημους δασκάλους που εξασκούσαν την τέχνη της δαιμονολογίας».

Με ένα εξώφυλλο στολισμένο με σκελετούς και την προειδοποίηση Noli me tangere που πάει να πει Μη με αγγίζεις, μπορεί να πάρεις από την αρχή μια ιδέα για τις σκοτεινές παραδοξότητες που κρύβονται μέσα στις σελίδες του. Ο κύριος όγκος των εικονογραφήσεων απεικονίζει ένα ποικίλο θηριολόγιο αλλόκοτων δαιμονικών πλασμάτων που επιδίδονται σε κάθε είδους δαιμονικές δραστηριότητες, όπως το να μασάνε κομμένα πόδια, να φτύνουν φωτιά και φίδια από τα γεννητικά όργανα και να παρελαύνουν γύρω από αποκεφαλισμένα κεφάλια πάνω σε κοντάρια. Επιπλέον, φαίνεται να υπάρχουν και εικόνες που σχετίζονται με τη νεκρομαντεία, την πράξη της επικοινωνίας με τους νεκρούς με σκοπό την απόκτηση πληροφοριών για το μέλλον και ενδεχομένως τον έλεγχό του.

Γραμμένο στα γερμανικά και στα λατινικά, το βιβλίο χρονολογείται γύρω στο 1775, αν και φαίνεται ότι ο άγνωστος συγγραφέας προσπάθησε να το περάσει ως παλαιότερο κειμήλιο, αναφέροντας το έτος 1057 στη σελίδα των περιεχομένων του.