Τι ήταν αυτό που ερέθισε το μάτι ενός τεχνοκράτη, επισκεπτόμενου το Άγιο Όρος; Πόσο κοντά με τον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο είναι η Μοναστική Πολιτεία στη Χερσόνησο του Άθω;

Πόσο δόκιμη είναι η αναγωγή του Αγίου Όρους σε πολυεθνική εταιρεία και πόσο εφαρμόσιμη η δομή και οργάνωση μιας μονής σε μια σύγχρονη επιχείρηση;

Μπορεί στο Αθωνικό Management να κρύβονται τα μυστικά του επιτυχημένου management;

Ποιες είναι οι κρυφές αλήθειες των μοναχών που κάνουν τη δραστηριότητά τους ολοφάνερα επιτυχημένη και ζηλευτή ακόμη κι από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας;

Στόχος του βιβλίου δεν είναι να αποκαλύψει το χρυσό κλειδί της επιτυχίας στον χώρο του management. Κανείς εξάλλου δεν μπορεί να υπόσχεται μια σίγουρη συνταγή σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον. Αυτό, ωστόσο, που αποτελεί την αφορμή και την ταπεινή φιλοδοξία του είναι να αναδείξει το αθωνικό management ως μια επιχειρηματική αποκάλυψη, η οποία, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 10 αιώνες αδιάλειπτης εφαρμοσμένης επιτυχίας, μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο μιας νέας στρατηγικής κι ενός άλλου προσανατολισμού στη φιλοσοφία μιας σύγχρονης εταιρείας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Άγιο Όρος συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ισχυρών παγκοσμίως brand names και αυτό το καθιστά από μόνο του μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη περίπτωσης (case study).

Ο σπόρος της γνώσης είναι πάντα πολυτιμότερος από τον καρπό της και από την άποψη αυτή, ο Μοναχός που έγινε CEO μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό ερέθισμα για νέες προσεγγίσεις στον χώρο του «ευ επιχειρείν».

 

Το εξώφυλλο του βιβλίου που αναμένεται να γίνει best seller

 

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Θοδωρής Σπηλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Τηλεματική και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Συγγραφέας του βιβλίου «Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος», συν-συγγραφέας των βιβλίων «GROW – Ιστορίες management και ηγεσίας», «GROW II – Ιστορίες αποτυχίας από ανθρώπους που πέτυχαν», εκπαιδεύει και μεταλαμπαδεύει το Αθωνικό Management σε επιχειρήσεις και πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιχειρώντας να βοηθήσει μελλοντικούς ηγέτες να βελτιώσουν τον κόσμο γύρω τους.

Ο Θοδωρής Σπηλιώτης προσπαθεί μέσα από το έργο του να φανεί χρήσιμος στην κοινωνία.

«Χρειάζεται να χαθείς για να βρεις τον δρόμο σου», γράφει ως μότο στο πρώτο βιβλίο του για το Άγιο Όρος. 

Η υπόθεσή του;

Σεπτέμβριος 1973. Μανχάταν, παγκόσμιο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο.
Στην Αθήνα οι κλιμακούμενες φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών προοιωνίζονται τη μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου.
Η διαφαινόμενη κοινωνικοπολιτική ένταση και ανασφάλεια στη χώρα οδηγούν τον Πέτρο στην απόφαση να αφήσει πίσω του πατρίδα και οικογένεια και να πάει για σπουδές στη Νέα Υόρκη, τη μητρόπολη του κόσμου.
Πόσο τον επηρεάζει το αμερικανικό όνειρο και η φιλοσοφία του «sky is the limit» στην προσωπική του αυτοπραγμάτωση και ευτυχία;
Ιανουάριος 2020.

Τελικά, πόσα χιλιόμετρα δρόμος χωρίζουν τη φαινομενική επιτυχία από την αληθινή ευτυχία;