Ο καλλιτέχνης με τα preppy φορέματα και το full face, πατάει τα alternative stencils του σε urban γειτονιές θέλοντας να περάσει τα μηνύματά του. Έτσι, μεταμορφώνει την πόλη σε έναν μεγάλο καμβά ξαφνιάζοντας το βλέμμα με εμπνευσμένα σχέδια που περνάνε βαθιά νοήματα. Ιδιαίτερη αδυναμία, δείχνει στον Winnie The Pooh, τον οποίο κατ εξαίρεση χρωματίζει πάντοτε, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ασπρόμαυρα σκίτσα του. Ο λόγος είναι ότι τον χρησιμοποιεί αλληγορικά, καθώς η κοινή γνώμη στην Κίνα, θεωρεί ότι ο Πρόεδρός της, μοιάζει με τον Winnie και επειδή ο συνειρμός είναι έντονα χλευαστικός, έχει απαγορευτεί οποιαδήποτε τέτοια απεικόνισή του. Εκεί, γιατί εδώ, ο Xi Jinping πρωταγωνιστεί σε πολλά από τα έργα του Dazno με τη μορφή του συγκεκριμένου αρκούδου.

Μάλιστα, στο stencil που έφτιαξε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ανέβασε στις 24 Φεβρουαρίου έβαλε τον Winnie, δηλαδή τον Xi Jinping δίπλα στον Πρόεδρο της Ρωσίας, να κάθονται στο τραπέζι του Μυστικού Δείπνου. Για το τι σημαίνει το συγκεκριμένο stencil ο Dazno είπε στο Olafaq:

«Θα σας απαντήσω με κάποιους στίχους από ‘το τραγούδι της φάλαινας’ των Στέρεο Νόβα, από το 1993: Μα είναι ζωή αυτή; Όταν μια οικογένεια ζει με ένα μισθό εκατό χιλιάδες, οι τύραννοι χαϊδεύουν κοιλιές μεγάλες και δεν είναι μόνον αυτό, μας κυνηγούν χιλιάδες μάρκες, έξτρα φόροι, έξτρα ΦΠΑ, έξτρα σκατά και ένας πόλεμος δίπλα μας που κανείς δεν τον σταματά.»

Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι έχει κάποια αξία το ποιος είναι, ούτε καν η οποιαδήποτε παρέμβασή του στο αστικό τοπίο. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι η αντίδραση, το να μην αφήσει δηλαδή κανείς το σώμα και το πνεύμα του να αδρανήσει μπροστά στην λαίλαπα την οποία βιώνει. Το ζητούμενο είναι να μην συνηθίσουμε την κτηνωδία της καθημερινότητας. Αυτό που θέλει ο Dazno είναι να μην ζαρώνει μπροστά στο φόβο και στην σύγκρουση. Έτσι επέλεξε να υψώνει το ανάστημά του μέσω της street art, πατώντας stencils,τα οποία θεωρεί statement στον δημόσιο χώρο. Πρόκειται για μια τεχνική «means to an end», καθώς φτιάχνεις αυτό που θέλεις όσο πιο γρήγορα γίνεται έχοντας κάνει την προεργασία σπίτι σου και να έχει μείνει μόνο το ψέκασμα.

Τα μηνύματα που τον ενδιαφέρουν να περάσει είναι οικουμενικά και άχρονα με επίκεντρο την φύση, τα ζώα και τον άνθρωπο, όμως επηρεάζεται πολύ από την επικαιρότητα καθώς αυτοπροσδιορίζετα ως news junkie. Δεν πιστεύει ότι η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Υποστηρίζει όμως, ότι μπορεί να είναι συνοδοιπόρος του καθενός από εμάς, να εμπνεύσει, να δώσει κουράγιο και ίσως την αφορμή για μια προσωπικήμεταστροφή από το εσωστρεφές και αυτοαναφορικό προς κάτι συλλογικότερο και πιο ουσιαστικό. Στο ερώτημα αν ασπάζεται το political stencil απαντά ότι όλα στην ζωή είναι πολιτική.Ακόμα και αυτός που λέει ότι δεν με αφορά η πολιτική, παίρνει ξεκάθαρη θέση. Προβληματική στην καλύτερη των περιπτώσεων, μπορεί και επικίνδυνη.

Ο Dazno αγαπά το γκραφίτι γιατί μέσα από αυτό, πιστεύει ότι μπορεί να προκύψει μια υποκουλτούρα απείθειας, ανυπακοής και δημιουργίας. Και τι πιο υγιές, από την διαμόρφωση προσωπικοτήτων που μαθαίνουν να αμφισβητούν την εξουσία και έννοιες όπως νόμιμο και παράνομο by default.Αν κάπου στην πόλη δεις ένα stencil στο οποίο η Kate Moss ποζάρει κρατώντας ένα ρόπαλο με καρφιά, ή η Βασίλισσα Ελισάβετ απεικονίζεται σε ένα τραπουλόχαρτο φορώντας ένα BDSM αξεσουάρ, τότε πλέον ξέρεις ότι έχεις βρεθεί μπροστά σε ένα έργο του υπέροχου αυτού street artist που δεν θα αποκαλύψει ποτέ την αληθινή του ταυτότητα.