Εμπνευσμένη από το πάθος για την τέχνη και το ιταλικό design της δεκαετίας του 1980, η “Καμπίνα MEV” ενσωματώνει μια σύγχρονη κατοικία στην καρδιά του καναδικού δάσους. Η καμπυλωτή μορφή της φωλιάζει ανάμεσα στα δέντρα, με το ολόμαυρο εξωτερικό της να λυγίζει μέσα στο τοπίο σαν μια αφηρημένη σκιά. Σε αντίθεση με το αυστηρό εξωτερικό, το εσωτερικό είναι ένα μάθημα σε υφές, χρώματα και υλικά. Εκμεταλλεύεται το φως σε μια καλειδοσκοπική αντανάκλαση ενώ το ακίνητο φιλοξενεί επίσης ένα στούντιο για τη διευκόλυνση της σωστής ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Φωτ.: Maxime Brouillet

Το έργο υλοποιεί ένα εξατομικευμένο εναλλακτικό σύμπαν, σχεδιασμένο με πνεύμα συνεργασίας και στη συνέχεια αναπτυγμένο με αρχιτεκτονική μαθηματική αυστηρότητα. H “MEV Cabin” εκμεταλλεύεται τη συσχέτιση γεωμετριών και χρωμάτων υπό τις προσταγές του επαναστατικού σύμπαντος της ιταλικής ομάδας Memphis, γνωστή ως το αντίπαλο δέος στη μονοτονία, τη μονοχρωματική αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό της εποχής του.

Με σχολαστικούς ελιγμούς που παραπέμπουν στο τρελό σχεδιαστικό σύμπαν της δεκαετίας του ’80, το έργο γιορτάζει την πολλαπλότητα των αναφορών σε ένα σύστημα εκφραστικών και αντιθετικών σχέσεων, προκειμένου να επικοινωνήσει τις προσωπικότητες των ιδιοκτητών. Για χάρη της ενσωμάτωσης στη γύρω φύση, αυτό το σπίτι/στούντιο αποκαλύπτει μια οργανική μορφή, αλλά και μια σκληρή εμφάνιση στη φύση που το φιλοξενεί, αντιμετωπίζοντας τα υλικά του με ένα σύνολο καμπύλων γραμμών σε σχολαστική εφαρμογή. Η υπερβολή του εκδηλώνεται στους εσωτερικούς χώρους με γραφικά, όπου οι όγκοι και τα υλικά αναπτύσσονται σε μια αστραφτερή χρωματική οργάνωση.

Φωτ.: Maxime Brouillet

Οι όγκοι κρύβουν τόσο αποθηκευτικά όσο και οικιακά στοιχεία για να αρθρώσουν ένα δομημένο σύστημα. Παίζοντας με τις δυνατότητες τους οι υφές, τα χρώματα και τα υλικά εκμεταλλεύονται το φως σε μια καλειδοσκοπική αντανάκλαση. Οι όγκοι και οι επιφάνειες παίζουν παιχνίδια αντιθέσεων και στολίζονται με μια σειρά στοιχείων, μοτίβων και χρωμάτων που φέρνουν στο μυαλό παιχνίδια και αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας. Τέλος, σαν την πεμπτουσία της απόδρασης στη φύση, το δάσος Laurentian υποδέχεται το στούντιο του σπιτιού σε ένα κομμάτι της επικράτειάς του που έχει παραμείνει απρόσιτο, παρέχοντας έναν τόπο ζωής και εργασίας, ζωντανό και ελεύθερο.

Φωτ.: Maxime Brouillet
Φωτ.: Maxime Brouillet
Φωτ.: Maxime Brouillet

Περισσότερες πληροφορίες εδώ ➭ https://www.jeanverville.com/