Ήρθε και πάλι η στιγμή να σκεφτούμε σοβαρά τα μικρά ταξίδια μας μιας και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν 2022. Το εστιατόριο THAMA, στην Τήνο, ανοίγει ξανά.  Από τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου, όλη η ομάδα του εστιατορίου θα είναι στα πόστα της περιμένοντας την περίοδο του Πάσχα στο νησί του δυνατού ανέμου και των θαυμάτων.

Η κουζίνα ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε με πολλές νέες προτάσεις σε βιώσιμα πιάτα, βασισμένα σε τοπικά συστατικά, παραδοσιακές συνταγές και καινοτόμες επεξεργασίες, τα οποία ο σεφ, Δημήτρης Κατριβέσης, σχεδίασε με λεπτομέρεια, πολλή αγάπη και πάθος.

Σκοπός είναι η διατήρηση της αγνότητας και της αυθεντικότητας της ελληνικής κουζίνας

Εμείς, πάλι, ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το νέο μενού γευσιγνωσίας, που φέτος αγκαλιάζει τα μυστικά της θάλασσας, συνδυάζοντας υλικά και τεχνικές από την Ιαπωνία μέχρι και τη Μεσόγειο. Μια πρωτότυπη προσέγγιση για τον εκλεπτυσμένο συνδυασμό των προϊόντων της Τήνου με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη, σε έναν αέναο καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας, ένα «tradinnovation» όπως ο σεφ αγαπά να αναφέρει.

Η χρήση της ανοιχτής φωτιάς εξακολουθεί να κυριαρχεί στο μενού, ένας τρόπος μαγειρέματος που είναι συνυφασμένος με την ελληνική κουλτούρα.

Σκοπός είναι η διατήρηση της αγνότητας και της αυθεντικότητας της ελληνικής κουζίνας και η παρουσία ενός μοναδικού μενού μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία, έναν φόρο τιμής στις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις.

Ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό και τα μεσημέρια, όπως επίσης θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο μενού σύμφωνα με τα εκάστοτε ήθη και έθιμα του τόπου.

thamarestaurant.com