Μάρτης μπαίνει και το Dine Athens επιστρέφει ξανά-αυτό θα πει μύρισε άνοιξη.
Γιατί όσο ανοίγει ο καιρός, ανοίγει και η διάθεση για βόλτες, για νέες δοκιμές, για εξερευνήσεις παντός τύπου μες στην πόλη, ακόμα και μες στην γειτονιά.
Για τρεις εβδομάδες μπορεί κανείς να δειπνήσει σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης μέσα από ειδικά προνομιακά μενού. Διεθνής, ελληνική, ελληνική -δημιουργική και vegan- χορτοφαγική είναι οι κουζίνες που προσφέρουν τα συμμετέχοντα εστιατόρια, ενώ παράλληλα λαμβάνουν χώρα και γαστρονομικές εμπειρίες, όπως celebrity chef dining experiences και wine tasting journeys.
Και όχι, δεν θα κοστίσει και πολύ ακριβά
Με 100 εστιατόρια ανά την πόλη να συμμετέχουν στο Dine Athens σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με την τιμή στην οποία διαμορφώνεται το μενού (15€, 30€, 60€ και 80€), οι επιλογές είναι σίγουρα πολλές. Οι κρατήσεις που πιθανά αξίζουν περισσότερο είναι αυτές σε fine dining εστιατόρια.
Υπάρχουν, ωστόσο, νόστιμα μενού στην κατηγορία των 30 ευρώ, με τα μαγαζιά να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδό μας.
Η δυνατότητα που προσφέρεται, να δειπνήσουμε ή να απολαύσουμε μεσημεριανό (ανάλογα με το time zone που επιλέγεις) με λιγότερο κόστος σε μαγαζιά που προσφέρουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, είναι επίσης σημαντική.
Συμμετέχει το προσφάτως βραβευμένο με αστέρι Michelin CTC-προλάβετε να κλείσετε θέση.Ανάμεσα στα βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια βρίσκεται επίσης η Hytra, που εδώ και λίγους μήνες παρουσιάζει το νέο της μενού, δια χειρός Γιώργου Κατάρα και προσφέρει ένα μενού της τάξεως τον 80 ευρώ.
Αξίζουν όμως το ίδιο και διαχρονικά εστιατόρια που συμμετέχουν στο Dine Athens, όπως ο Spiros & Vasilis, με μενού στα 30 ευρώ.
Το συγκεκριμένο μαγαζί μετράει σχεδόν 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ίδια διεύθυνση στο Κολωνάκι. Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1974 όταν ο Βασίλης Πολυμέρης μαζί με τον αδερφό του Σπύρο, άνοιξαν το δικό τους γαλλικό εστιατόριο στην Αθήνα.
Σήμερα, τη σκυτάλη του εστιατορίου έχει αναλάβει ο γιος του Βασίλη, Γιώργος Πολυμέρης, που συνεχίζει να ανεβάζει ψηλά τον πήχη με αυθεντικά πιάτα από την γαλλική κουζίνα και έμφαση στις γεύσεις της Προβηγκίας.
Με 30 ευρώ επίσης και ο Proveleggios του Σωτήρη Κοντιζά, στον Κεραμεικό,σ ε αυτόν τον απίθανο πεζόδρομο που μοσχοβολάει γιασεμί όταν σκάει ο ανοιξιάτικος ήλιος. Φτιάχνει το δικό του ψωμί, ζυμάρια για πίτσα, τυριά, αλλαντικά και το μενού είναι ρευστό ανάλογα με το σε τι πειραματίζεται κάθε μέρα η κουζίνα. Αξίζει!
Δείτε περισσότερα για το Dine Athens και οργανώστε την γαστρονομική σας εξόρμηση εδώ.