ΚέΔρος: Το νέο wine bar της Κυψέλης με 120 ελληνικές ετικέτες και street art πρόσοψη
Στην οδό Δροσοπούλου, εκεί που κάποτε υπήρχε κατάστημα παπουτσιών, άνοιξε το ΚέΔρος – ένα παιχνιδιάρικο wine bar που παντρεύει το ελληνικό κρασί με την urban αισθητική του Soteur. Με έμφαση στις σπάνιες ποικιλίες και τιμές που ξεκινούν από 5 ευρώ, φέρνει νέα πνοή στον οινικό χάρτη της πόλης.
Διασχίζοντας την οδό Δροσοπούλου στην Κυψέλη είναι αδύνατον να προσπεράσεις το νέο –μόλις δύο μηνών– wine bar που άνοιξε εκεί που προηγουμένως βρισκόταν ένα κατάστημα με παπούτσια. Το πράσινο χρώμα της πρόσοψης, διανθισμένο από τα χαρακτηριστικά για την παιγνιώδη ζωντάνια τους σχέδια του Soteur (ανάμεσά τους ποτήρια, τιρπουσόν και σταφύλια) δίνουν στο wine bar ΚέΔρος το πλεονέκτημα της έκπληξης, του πρώτου τραβήγματος του ματιού.
«Ερχόμαστε από τον χώρο της ναυτιλίας αλλά από αγάπη για το κρασί και ενδιαφέρον είπαμε να το σπουδάσουμε, περάσαμε από την WSPC. Δεν το εξασκήσαμε αλλά μας έμεινε η διάθεση για την ενασχόληση και ψάχναμε ανθρώπους για συνέργειες», μας λέει ο Διονύσης εξιστορώντας μας το πως αυτός και η Έλενα συνάντησαν την Χριστίνα και τον Μιχάλη στο Πάνω Κουφονήσι, όπου έχουν διαγράψει μια πετυχημένη πορεία με το «αδελφό» wine bar της Ραστώνης.
Στο ΚέΔρος το κρασί προέρχεται αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς –υπάρχουν αυτή τη στιγμή 120 ετικέτες που αλλάζουν ανά δύο εβδομάδες– και υπάρχει η δεδηλωμένη πρόθεση της ομάδας των ιδιοκτητών να αναδείξουν πιο σπάνιες ποικιλίες, από αυτές που τείνουν να εκλείψουν από το ελληνικό terroir για διαφορετικούς λόγους. Το κόστος τους κυμαίνεται από 5 έως 9 για το ποτήρι, ενώ η φιάλη δεν ξεπερνά τα 24-40 ευρώ για τους καθήμενους (η κάβα κυμαίνεται από 9 έως 30 ευρώ).
Φωτ.: @kedros.ath
Ξεκίνησα με ένα ποτήρι Κυδωνίτσα Βατίτσα και το συνοδεύσαμε με τους χουρμάδες με γραβιέρα και προσούτο, πιάτο χαρακτηριστικό του μαγαζιού. Ακολούθησε ένα ροζέ φρουτένιο Εκατό και μπρουσκέτες με γλυκάνισο, κάπαρη και τοματίνια και τελειώσαμε με το orange Clear Skies Fear No Bolts, που παρουσιάζει ενδιαφέρον ακόμη και για τους διστακτικούς των φυσικών κρασιών. Αξίζει επίσης το πλατό τυριών (τα βρίσκετε ανάμεικτα με αλλαντικά ή κατά μόνας) στις μακρόστενες ξύλινες πλατέλες, όπου μερικά από τα νοστιμότερα τυριά της χώρας (μελίχλωρο Λήμνου, μανούρα Σίφνου, ξυνομυζήθρα Λήμνου) συμπληρώνουν τις οινικές γεύσεις.
Φωτ.: @kedros.ath
Γενικά υπάρχει μια λογική φροντίδας και για τους μυημένους και για τους μη επαΐοντες, αφού υπάρχει περιθώριο για όσους συνοδεύουν την παρέα να επιλέξουν ποτό ή κοκτέιλ. Αλλά το κρασί αντανακλάται και πέρα από την οινική λίστα στην όλη φιλοσοφία των ανθρώπων του μαγαζιού, αφού στον πάνω όροφο υπάρχει εκτός από μοναστηριακού τύπου τραπέζι που φιλοξενεί μεγάλες παρέες και wine shop. Υπάρχει μάλιστα και προτζέκτορας που χαρίζει μια παιχνιδιάρικη διάθεση παίζοντας αγαπημένα κινούμενα σχέδια.
«Ψάχναμε έναν χώρο που να είναι κοντά στο κέντρο, ο Μιχάλης έχει μεγαλώσει στην περιοχή και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο που υπάρχει πράσινο σε συνδυασμό με το σχετικά χαμηλό ενοίκιο», προσθέτει η Έλενα όταν την ρωτάμε γιατί Κυψέλη.
Φωτ.: @kedros.ath
Προσβασιμότητα, φροντίδα, ισορροπία… Αν αυτές είναι οι αρχές που διέπουν τη σχέση κόστους, ποιότητας και αισθητικής τότε ο ΚέΔρος συνεπής προς το αρχαίο δέντρο που συμβολίζει την εγκράτεια φαίνεται πως κερδίζει το στοίχημα ενός spot ανοικτού σε γεύσεις και ανθρώπους, φτιάχνοντας ένα τοπόσημο για παρέες που επιθυμούν μια χαλαρή γευστική νότα μέσα σε μια πόλη που τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Στην οδό Δροσοπούλου, εκεί που κάποτε υπήρχε κατάστημα παπουτσιών, άνοιξε το ΚέΔρος – ένα παιχνιδιάρικο wine bar που παντρεύει το ελληνικό κρασί με την urban αισθητική του Soteur. Με έμφαση στις σπάνι
Στην οδό Δροσοπούλου, εκεί που κάποτε υπήρχε κατάστημα παπουτσιών, άνοιξε το ΚέΔρος – ένα παιχνιδιάρικο wine bar που παντρεύει το ελληνικό κρασί με την urban αισθητική του Soteur. Με έμφαση στις σπάνι
Το νέο εστιατόριο συνδυάζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με τον κοινωνικό σκοπό, εκφράζοντας έμπρακτα το όραμα της Mastercard για ανεκτίμητες εμπειρίες.
Το νέο εστιατόριο συνδυάζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με τον κοινωνικό σκοπό, εκφράζοντας έμπρακτα το όραμα της Mastercard για ανεκτίμητες εμπειρίες.
Ανάμεσα στον υδράργυρο, τις ενοχές για τη βιωσιμότητα και τις τιμές που ανεβοκατεβαίνουν, το ψάρι έχει γίνει σχεδόν... θρίλερ στο πιάτο. Αν δεν ξέρεις ποια ψάρια αξίζει να βάλεις στο τραπέζι σου και π
Ανάμεσα στον υδράργυρο, τις ενοχές για τη βιωσιμότητα και τις τιμές που ανεβοκατεβαίνουν, το ψάρι έχει γίνει σχεδόν... θρίλερ στο πιάτο. Αν δεν ξέρεις ποια ψάρια αξίζει να βάλεις στο τραπέζι σου και π
Στην Άνω Κυψέλη, εκεί που το βλέμμα συναντά το μωσαϊκό και οι τζαμαρίες γεμίζουν φως, το Mellem μετατρέπει το καφεδάκι σου σε γευστική εμπειρία, πριν μεταμορφωθεί σε ένα all-day στέκι που παντρεύει sp
Στην Άνω Κυψέλη, εκεί που το βλέμμα συναντά το μωσαϊκό και οι τζαμαρίες γεμίζουν φως, το Mellem μετατρέπει το καφεδάκι σου σε γευστική εμπειρία, πριν μεταμορφωθεί σε ένα all-day στέκι που παντρεύει sp