Μπήκαμε αισίως στον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, ο οποίος είναι γεμάτος θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις για τις οποίες πρέπει προλάβετε να κλείσετε έγκαιρα το εισιτήριό σας. Χθες έκανε πρεμιέρα το Φεστιβάλ Επιδαύρου με την “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” σε σκηνοθεσία Τιμοφέι Κουλιάμπιν και σήμερα, Σάββατο, έχετε μία τελευταία ευκαιρία να τη δείτε. Προλαβαίνετε!

Για όσους αποφασίσετε να παραμείνετε στην Αθήνα, σας παραμένουν εξίσου μοναδικές εκδηλώσεις. Από τον Sting στο Ηρώδειο και τον Mazoha στην Πειραιώς 260 μέχρι την έναρξη της περιοδείας του “Ηρακλή Μαινόμενου” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, αυτό το Σαββατοκύριακο τα έχει όλα! Εσείς θα λείπετε;

Το OLAFAQ επέλεξε μερικά μόνο από τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα αυτό το σαββατοκύριακο. Άλλα δωρεάν, άλλα με είσοδο, αυτές είναι προτάσεις του:

Σάββατο, 6 Ιουλίου

Ο Sting live στο Ηρώδειο

Police

Ο Sting, συνοδευόμενος από μια εκρηκτική ροκ μπάντα, ετοιμάζεται να προσφέρει μια ενθουσιώδη και δυναμική εμφάνιση, παρουσιάζοντας τα πιο αγαπημένα του τραγούδια κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης του καριέρας τόσο ως μέλος των The Police όσο και ως σόλο καλλιτέχνης. Το setlist της περιοδείας θα περιλαμβάνει διαχρονικά και πλέον κλασικά τραγούδια όπως τα “Fields of Gold”, “Roxanne”, “Every Breath You Take”, “Message in a Bottle”, μεταξύ πολλών άλλων από τα εμβληματικά του τραγούδια. Οι πρόσφατες εμφανίσεις του Sting έχουν αποθεωθεί ως “μαθήματα μαεστρίας” από την εφημερίδα The Times (UK), με τον ίδιο να χαρακτηρίζεται ως “σπουδαίος” από την The Guardian για την υπέροχη ποπ περσόνα του.

Ο συνθέτης, τραγουδιστής-στιχουργός, ηθοποιός, συγγραφέας και ακτιβιστής Sting γεννήθηκε στο Νιούκαστλ της Αγγλίας πριν μετακομίσει στο Λονδίνο το 1977 για να δημιουργήσει τους The Police μαζί με τους Stewart Copeland και Andy Summers. Η μπάντα κυκλοφόρησε πέντε studio άλμπουμ, κέρδισε έξι GRAMMY® και δύο Brits, και εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2003.

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς σόλο καλλιτέχνες του κόσμου, ο Sting έχει λάβει επιπλέον 11 βραβεία GRAMMY®, δύο Brits, μια Χρυσή Σφαίρα, ένα Emmy, τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, μια υποψηφιότητα για ΤΟΝΥ και έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια άλμπουμ τόσο με τους The Police όσο και ως σόλο καλλιτέχνης. Είναι μέλος του Songwriters Hall of Fame και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από το Kennedy Center, καθώς και τιμητικά Διδακτορικά Διπλώματα Μουσικής από το Πανεπιστήμιο Northumbria (1992), το Berklee College of Music (1994), το Πανεπιστήμιο του Newcastle (2006) και το Πανεπιστήμιο Brown (2018).

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο Sting έγινε εταίρος της Ivors Academy – η υψηλότερη τιμή που διατίθεται σε όσους έχουν αναδιαμορφώσει και επαναπροσδιορίσει την τέχνη και την τεχνική της μουσικής δημιουργίας, ενώ το τραγούδι του επιτυχίας, “Every Breath You Take”, προστέθηκε στο ‘Billions Club’ του Spotify, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο streams στην πλατφόρμα, με το αντίστοιχο μουσικό βίντεο να ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο streams στο YouTube.

Στη συναυλία του Ηρωδείου, επίσημη προσκεκλημένη του Sting θα είναι η Giordana Angi, μια εξαιρετική τραγουδίστρια, συνθέτης και παραγωγός, που έχει ήδη κατακτήσει ένα Πλατινένιο και δύο Χρυσά άλμπουμ στην Ιταλία, όπου μεγάλωσε, καθώς και στη Γαλλία.

Εισιτήρια και πληροφορίες εδώ.

Είναι ωραία να πεθαίνουμε παρέα με τον MAZOHA στην Πειραιώς 260

Ένα εκρηκτικό live με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, τον MAZOHA, διοργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” στο Playground πίσω από τον βιομηχανικό χώρο της Πειραιώς 260.

Με τίτλο της συναυλίας «Είναι ωραία να πεθαίνουμε παρέα με τον MAZOHA» ο δημοφιλής καλλιτέχνης κάνει κατάληψη στο Playground 260 και μας καλεί σε ένα ξέφρενο πάρτι με μοναδικές δράσεις και events.

Special guests οι The Boy, Eddie Dark, Stolen Mic, Dolly Vara, Libys και τη βραδιά θα ανοίξει με dj set ο Makis Papasimakopoulos.

Εισιτήρια και πληροφορίες εδώ.

Οι Cannons στο Release Athens Festival

Το εναλλακτικό electro-pop τρίο με έδρα το Λος Άντζελες, που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα από τα πιο συναρπαστικά live του καλοκαιριού. Η βραδιά θα ανοίξει με ένα ειδικό B2B DJ set από τον NTEIBINT x Blende.

Οι Cannons , που δημιουργήθηκαν το 2013, αποτελούνται από τους Ryan Clapham (επικεφαλής κιθάρα), Paul Davis (τύμπανα, πλήκτρα) και Michelle Joy (φωνητικά). Με ένα ασυνήθιστο ταλέντο για υπέροχες μελωδίες και τραγούδια που ταιριάζουν εξίσου με τη θρυλική σεζόν του Studio 54 ή το καλοκαιρινό φεστιβάλ, τα τέσσερα άλμπουμ του τρίο – συγκεκριμένα “Night Call” (2017), “Shadows” (2019),  “Fever Dream” (2022) και “Heartbeat Highway” (2023) – κέρδισε την αποδοχή των κριτικών από μεγάλες εκδόσεις (The Hollywood Reporter, Billboard, Consequence of Sound, κ.λπ.) και ένα αφοσιωμένο κοινό.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο απόλυτος ποπ ύμνος της τρέχουσας δεκαετίας, το “Fire For You”, το οποίο, μετά την εμφάνιση του στις εξαιρετικά επιτυχημένες εκπομπές του Netflix “Never Have I Ever” και “American Horror Story”, δημιούργησε σχεδόν το ένα τέταρτο δισεκατομμύρια ροές, ανέβηκαν στην κορυφή του Alternative Radio και έφεραν το γκρουπ στο ρόστερ της Columbia Records . Το αιθέριο “Loving You” έλαβε μεγάλη υποστήριξη από το τοπικό ραδιόφωνο, ενώ η λίστα επιτυχιών τους περιλαμβάνει τα “Hurricane”, “Tunnel of You”, “Bad Dream”, “Crush”, “Heartbeat Highway”, “Sweeter” κ.α..

Φέτος ξεκινούν την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που το αφοσιωμένο ελληνικό κοινό τους θα έχει την ευκαιρία να τους δει και να τους απολαύσει από κοντά καθώς η καριέρα τους απογειώνεται!

Εισιτήρια και πληροφορίες εδώ.

“Ηρακλής Μαινόμενος” στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Η εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, «Ηρακλής Μαινόμενος», θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα όλης της χώρας, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και με έναν θίασο σπουδαίων ηθοποιών. Μετά την πρεμιέρα της στην Αθήνα, η παράσταση θα ταξιδέψει σε περισσότερους από 40 σταθμούς σε ολόκληρη τη Ελλάδα, και θα επιστρέψει στο τέλος Αυγούστου στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Ένας σπουδαίος θίασος με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννη Κλίνη, Αινεία Τσαμάτη, Νίκο Μήλια, Γκαλ Ρομπίσα, Μπάμπη Γαλιατσάτο, Θανάση Ραφτόπουλο, Αντώνη Αντωνόπουλο, καθώς και τον διαπρεπή μουσικό Φώτη Σιώτα σε εξέχοντα ρόλο επί σκηνής, μας βυθίζει στην υπαρξιακή αγωνία της εμβληματικής τραγωδίας του Ευριπίδη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Καραντζά.

«Ποιος άνθρωπος γεννήθηκε τόσο δυστυχισμένος;»

Ο Ευριπίδης στο σπάνια παιζόμενο έργο του «Ηρακλής Μαινόμενος», βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο, θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών.

Σ’ αυτό, το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ποιητή, τόπος δράσης είναι η Θήβα, που βρίσκεται σε καθεστώς τυραννίας από τον Λύκο, αφότου ο Ηρακλής έφυγε για τον τελευταίο του άθλο. Ο πατέρας και η σύζυγος του Ηρακλή, εξόριστοι και μελλοθάνατοι, δεν έχουν καμία ελπίδα. Το ίδιο και ο Χορός που βρίσκεται ξαφνικά δούλος στο καθεστώς του Τυράννου Λύκου. Όταν ο Ηρακλής έρχεται από τον Άδη έχοντας καταφέρει όλους τους άθλους, ανατρέπει τον Λύκο και όλα δείχνουν ότι το τέλος τους θα είναι αίσιο. Αλλά η βούληση των Θεών – η Τυραννία του Ηρακλή – βάφει τα χέρια του ήρωα με το πιο νοσηρό αίμα. Το αίμα της γυναίκας και των παιδιών του, που θα σκοτώσει κεντρισμένος από τη μανία της Λύσσας.

Εισιτήρια και πληροφορίες εδώ.

Κυριακή, 6 Ιουλίου

“THE WALL – PINK FLOYD’S ROCK OPERA” στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το “THE WALL – PINK FLOYD’S ROCK OPERA”, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες επί σκηνής, ανάμεσά τους οι σολίστ της Ars Lyrica – Talent d’ Argile Ballet υπό τις οδηγίες του Γάλλου χορογράφου Johan Nus, μαζί με τους μουσικούς της Floyd Revival Orchestra, ζωντανεύουν επί σκηνής το ιστορικό album των Pink Floyd σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό όπου ζωντανά πλάνα πλέκονται με υλικό από την κινηματογραφική μεταφορά του The Wall από τον Alan Parker, σε ένα υπερθέαμα – ύμνο στην rock μουσική.

Μια παράσταση πλημμυρισμένη  με τη μουσική των Pink Floyd και ταυτόχρονα ένα σύγχρονο θέαμα που αφηγείται με το χορό, τη μουσική, και τα φαντασμαγορικά σκηνικά, τη διαχρονική ανάγκη όλων των γενεών σε κάθε μέρος του πλανήτη για αλλαγή, δικαιοσύνη και ελευθερία.

Από το 1979 που το Τhe Wall κυκλοφόρησε, δεν έχει χάσει ούτε ελάχιστα από την επικαιρότητά του. 45 χρόνια μετά εξακολουθεί να είναι ο απόλυτος ύμνος της ανθρωπότητας ενάντια στην κάθε μορφής καταπίεση.

Ένα μοναδικό υπερθέαμα, που συνδυάζει μουσική, χορό, τραγούδι, αλλά και προβολές αρχειακού υλικού από την κινηματογραφική ταινία του Άλαν Πάρκερ και διαδραστικότητα με την παρουσία οπερατέρ, που ζωντανά πάνω στη σκηνή θα αναδείξει την ιστορία και με  «κοντινά πλάνα» θα παρακολουθήσουμε από όσο πιο κοντά γίνεται τον ήρωά μας, αλλά και θα αιχμαλωτίσουμε τα συναισθήματα των σπουδαίων ερμηνευτών.

Εισιτήρια και πληροφορίες εδώ.

3 in-between παραστάσεις της bijoux de kant

Ούτε παράσταση, ούτε ταινία. Στα όρια θεάτρου και οθόνης, πραγματικότητας και εικονικότητας. Η ιδέα της «in-between παράστασης» γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των αυστηρών λοκντάουν και το πάγωμα των θεατρικών παραστάσεων.

Η bijoux de kant παρουσιάζει τρία ψηφιακά της έργα: «Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας», «Οι 7 θάνατοι της Αντώνας» και « Αχ! ξαναδιαβάζοντας την Κερένια Κούκλα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου» από τις 5 έως και 8 Ιουλίου στο bijoux de kant HOOD, στην οδό Πολυκλείτου 21, στο κέντρο της Αθήνας

Και τα τρία έργα προβάλλονται back to back σε κάθε προβολή.

Εισιτήρια και πληροφορίες εδώ.

“Στη σκιά” Μέρος ΙΙ – ‘Εργα γυναικών από τη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει, από τις 4 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, το δεύτερο μέρος της έκθεσης “Στη σκιά” με έργα γυναικών από τη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων. Όπως στο πρώτο μέρος της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε το 2023, εξετάζεται η γυναικεία συμβολή στην τέχνη του 20ού αιώνα. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει 31 καλλιτέχνιδες που γεννήθηκαν μεταξύ 1911 και 1941. Οι περισσότερες είναι απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Είσοδος Ελεύθερη

Έκθεση “Tale of Two Cities”

Το Μουσείο Ακρόπολης φιλοξενεί στο φουαγιέ ισογείου και τον εξωτερικό χώρο του μια μικρή έκθεση με τίτλο “Tale of Two Cities”, με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών. Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει Έλληνες και Αιγύπτιους καλλιτέχνες σε άμεσο διάλογο, αντικατοπτρίζοντας αυτόν τον πολιτισμικό διάλογο που διήρκησε χιλιάδες χρόνια.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Mahmoud Said, Papageorge, Κώστας Βαρώτσος, Δανάη Στράτου, Omar Tousson, Said Badr και Karim El Hayawan. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, του Υπουργείου Εξωτερικών και της αιγυπτιακής πρεσβείας στην Ελλάδα.