Το Olafaq κλείνει ένα χρόνο «στον αέρα» και ήδη έχει αφήσει το αδιαμφισβήτητο δημοσιογραφικό στίγμα του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, καθώς δεκάδες επιφανή πρόσωπα από το χώρο της τέχνης, της πολιτικής, του αθλητισμού και των επιχειρήσεων το διαβάζουν και έχουν σχηματίσει, μετά από 365 ημέρες λειτουργίας του, μια ξεκάθαρη γνώμη για την μέχρι τώρα πορεία του Οlafaq στον χώρο της ενημέρωσης και της αρθρογραφίας.
Από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέχρι την Γκρέτα Τούνμπεργκ και από τον Μάρτιν Σκορσέζε μέχρι τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πολλές διεθνείς προσωπικότητες εύχονται στο Olafaq για τα γενέθλιά του και μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από το site μας και την γενικότερη θεματολογία του.
1. «Φτιάξτε το ερκοντίσιόν σας πρώτα που μου θέλετε και κυριλέ site, που ήρθα για μια κωλοσυνέντευξη στα γαμωγραφεία σας και πήγα να κατουρήσω και είχε χαλάσει το ντουί στην τουαλέτα. Φτιάξτε το μπουρδέλο σας να πούμε, φτιάξτε το».
Γιάννης Οικονομίδης, ελληνοκύπριος σκηνοθέτης.
2. «Μετά από πολλά χρόνια που ήμασταν μαλωμένοι μεταξύ μας, το Οlafaq μάς έφερε πιο κοντά. Εδώ και ένα χρόνο, ανταλλάσσαμε μέσω e-mail άρθρα του site σας και τελικά αυτή η επικοινωνία μας, έστω και εκ του μακρόθεν, συνετέλεσε ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι γέφυρες προκειμένου να τα ξαναβρούμε, ως αδέλφια. Αν ποτέ κλείσει το Olafaq, θα είναι σαν να ξαναχάσαμε την μητέρα μας».
Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι σε κοινή τους δήλωση.
3. «Οι γονείς μου πιστεύουν εδώ και ένα χρόνο ότι κατεβαίνω σε διαδηλώσεις κατά την κλιματικής αλλαγής, όταν στην πραγματικότητα είμαι κλεισμένη στα δωμάτια των κατά τόπους ξενοδοχείων μου και διαβάζω φανατικά τα άρθρα του Olafaq. Θα σας παρακαλούσα μόνο κάποια από τα κείμενά σας να γίνουν λιγότερο καυστικά, προκειμένου να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω το περιβάλλον με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».
Γκρέτα Τούνμπεργκ, σουηδή ακτιβίστρια.
4. «Οι υπεύθυνοι του site σας δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τα παζάρια της κυβέρνησης απέναντι στους μιντιάρχες. Εύχομαι στο Olafaq να μην ξεπεράσει καμιά κόκκινη γραμμή και να μην γίνει μέλος και συμμέτοχος της εγχώριας δημοσιογραφικής λυκοσυμμαχίας που έχει στόχο την συνολική ύπνωση και αποχαύνωση του αναγνωστικού κοινού. Να κινείστε πάντα προς όφελος της κοινωνικής μορφής του δημοσιογραφικού προτσές παραγωγής».
Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ του ΚΚΕ.
5. «Στα Καλά Παιδιά του Olafaq που κινούνται στους Κακόφημους Δρόμους γύρω από την Πανόρμου και αναγκάζονται να παίρνουν κάθε λίγο και λιγάκι και από έναν Ταξιτζή προκειμένου να τρέχουν στα αναρίθμητα ρεπορτάζ και τις συνεντεύξεις τους, εύχομαι ολόψυχα να σταματήσουν να εργάζονται πυρετωδώς μέχρι και Μετά τα Μεσάνυχτα, να αφήσουν πίσω τους Τα Χρόνια της Αθωότητας και να συνεχίσουν να λένε Ιστορίες της Νέας Υόρκης ή της Αθήνας, ανακαλύπτοντας τα Σταυροδρόμια της Ψυχής τους. Και, κυρίως, κάποια στιγμή να δουν επιτέλους Το Χρώμα του Χρήματος».
Μάρτιν Σκορσέζε, ιταλοαμερικανός σκηνοθέτης.
6. «Σας παρακαλώ, μην με βάζετε να επιλέξω ανάμεσα στο περιοδικό του Olafaq και το υπέροχο site σας. Δεν έχω καμία όρεξη να ξαναπέρασω ό,τι πέρασα στην “Εκλογή της Σόφι”».
Μέριλ Στριπ, αμερικανίδα ηθοποιός.
7. «Συγχαρητήρια στο Olafaq για τον έναν χρόνο λειτουργίας του. Διαβάζω ιδιαίτερα τα άρθρα σας περί Τεχνητής Νοημοσύνης, τα οποία με αφορούν, ως ανδροειδές που είμαι και εγώ».
Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής και CEO του Facebook.
8. «Nαι, κοιτάξτε, στην αρχή αυτοί στο Olafaq δεν ήθελαν να κάνουν αυτό το site, αλλά ύστερα μόλις όπως είπανε ναι ότι αυτό το site θα γίνει, εμείς δεν θέλαμε, αυτοί είπανε όχι, θέλουμε να το κάνουμε το Olafaq και εμείς μετά είπαμε όχι λέμε δεν θέλουμε να γίνει. Ύστερα μόλις είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι όχι δεν θέλουμε να κάνουμε το Olafaq και εμείς ύστερα είπαμε ναι αυτό θέλουμε να γίνει και μετά αυτοί είπανε δεν θέλουμε να κάνουμε το site και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε και εμείς θέλουμε και μετά είπαν αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει το Olafaq. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο».
Θωμάς Μάτσιος, πρώην αντιπροέδρος του Εδεσσαϊκού.
9. «Το Olafaq είναι για την δημοσιογραφία ό,τι το ΝΑΤΟ για την παγκόσμια ειρήνη».
Γενς Στόλτενμπεργκ, ΓΓ του ΝΑΤΟ.
10. «Θερμή παράκληση να καθαριστούν τα παγκάκια της Αθήνας από τον σωρό των περιοδικών Olafaq που είναι αφημένα πάνω τους. Θέλω να βγω με το κορίτσι μου την Κυριακή, να τη φιλήσω σε ένα παγκάκι».
Κωστής Μαραβέγιας, τραγουδοποιός και τραγουδιστής.
11. «Τι είναι αυτό το γαμίδι το Olafaq; Μόνο τον Ζλάταν ξέρω».
Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, σουηδός ποδοσφαιριστής.
12. «Απολύστε επιτέλους όλους αυτούς τους άσχετους, τους μυρωδιάδες που γράφουν στο Olafaq».
Φώντας Τρούσας, δημοσιογράφος LIFO.
13. «Εύχομαι στο Olafaq όχι απλά να τα εκατοστήσει, αλλά να φτάσει τα 824 του χρόνια, όσα κλείνω εγώ τον ερχόμενο Δεκέμβριο».
Κιθ Ρίτσαρντς, κιθαρίστας των Rolling Stones.
14. «Από τον Ιανουάριο του 2009 που ανέλαβα καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 που αποχώρησα από τον Λευκό Οίκο, τα μαλλιά μου από μαύρα-κατράμι, γκρίζαραν εντελώς από την ταλαιπώρια και το άγχος. Μετά από ένα χρόνο, διαβάζοντας τα άρθρα του Olafaq, τα μαλλιά μου έγιναν άσπρα από την ρίζα τους».
Μπαράκ Ομπάμα, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
15. «Αν ξαναδιαβάσω κάποιο από τα απαίσια κείμενα του Olafaq, ειλικρινά, θα πατήσω το κουμπί».
Κιμ Γιονγκ-ουν, Ανώτατος Ηγέτης της Βόρειας Κορέας.
16. «Είχατε δεν είχατε, μας γκαστρώσατε με τα κείμενά σας».
Ριάνα, τραγουδίστρια.
17. «Όταν αποσυρθώ από το μπάσκετ και επιστρέψω στην Ελλάδα ξανά, θα χρηματοδοτήσω την ανέγερση ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ στα Σεπόλια με το όνομα Olafaq Arena».
Γιάννης Αντετοκούνμπο, έλληνας μπασκετμπολίστας των Μιλγουόκι Μπακς.
18. «Μη με ρωτάτε για το Olafaq παρακαλώ. Είμαι ευαίσθητη σ’ αυτό το θέμα».
Πακίτα Γκαλιέγο, πρωταγωνίστρια της κολομβιανής σαπουνόπερας «Yo amo a Paquita Gallego».
19. «Συγγνώμη που δεν μπορώ να σας μιλήσω αυτή τη στιγμή για το site σας, με πετυχαίνετε να οδηγάω στην Αττική Οδό και έχει κολλήσει το νυχτικό μου στον λεβιέ των ταχυτήτων».
Ελεονώρα Ζουγανέλη, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός.
20. «Οι υπεύθυνοι του Olafaq αποδεικνύουν εδώ και ένα χρόνο ότι όταν θελήσουν κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν όλο θα συνωμοτήσει για να γίνει η επιθυμία τους πραγματικότητα, έστω και εικονική».
Πάολο Κοέλιο, βραζιλιάνος συγγραφέας.
* Οι συνεντεύξεις αυτές, φυσικά, ουδέποτε συνέβησαν και ανήκουν αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας του συντάκτη, αν και θα θέλαμε πολύ να έχουμε μιλήσει πραγματικά με όλους τους προαναφερθέντες. Το Olafaq δεν έχει την διάθεση να προσβάλλει κανέναν με το παρόν άρθρο, το οποίο είναι αμιγώς χιουμοριστικό