Όταν δεν προλαβαίνεις καν να καταπιείς το ποπ κορν και η τρίτη σεζόν ενός δυστοπικού σπλάτερ πανηγυριού γίνεται η μεγαλύτερη τηλεοπτική πρεμιέρα στην ιστορία του Netflix, κάτι δεν πάει καλά. Ή πάει τέλεια, για την πλατφόρμα τουλάχιστον. Ναι, για το Squid Game λέμε, και ναι, επέστρεψε. Πιο αιματοβαμμένο, πιο over the top, πιο everything.

Η πρώτη σεζόν (2021) έσπασε τα κοντέρ με 265,2 εκατομμύρια θεάσεις, κοινώς, το μισό πλανητικό χωριό την είδε. Η δεύτερη σεζόν δεν πήγε πίσω: 192,6 εκατομμύρια βλέμματα, γιατί κάπως πρέπει να ξεχνιέται το κοινό από τις τιμές του σούπερ μάρκετ. Τώρα, η τρίτη και (επιτέλους) τελευταία σεζόν κάνει δυναμική είσοδο με 60,1 εκατομμύρια views μέσα σε τρεις ημέρες (368,4 εκατομμύρια ώρες, για τους φαν των Excel).

Το story; Ο Παίκτης 456, Seong Gi-hun (ο πάντα ταλαιπωρημένος Lee Jung-jae), επιστρέφει με άγριες διαθέσεις για εκδίκηση, αφού στην πρώτη σεζόν βγήκε νικητής αλλά με PTSD για τρεις ζωές. Η τελευταία σεζόν τον στέλνει στα έγκατα των παιχνιδιών για να διαλύσει το σύστημα εκ των έσω,  ή απλώς για να κλείσει δυνατά η τριλογία και να μείνει χώρος για spinoffs, γιατί… αφήγημα χωρίς franchise, δεν είναι αφήγημα.

Οι κριτικοί; Ό,τι να ’ναι. Άλλοι λένε «το τέλος σώζει την κατάσταση» (The Verge), άλλοι αναρωτιούνται γιατί δεν τον άφησαν να πάει διακοπές μετά τη νίκη του (Hollywood Reporter), και κάποιοι πιο αισιόδοξοι ελπίζουν πως το Squid Game έχει ακόμα κάτι να πει, όσο υπάρχουν χαρακτήρες να σφαγιαστούν με στυλ.

Ο δημιουργός Hwang έχει ήδη αφήσει υπονοούμενα για spinoff. Γιατί, ας το παραδεχτούμε: αν κάτι πετυχαίνει, πρέπει να το στήσεις σαν θεματικό πάρκο. Και ποιος χρειάζεται Disneyland όταν έχει Squidland;

 Ακολουθήστε το OLAFAQ στο Facebook, Bluesky και Instagram.