Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών και μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Γεωργίου;

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε το 1952 στα Πετράλωνα. Η πρώτη του ενυπόγραφη παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία καταγράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία Παναθηναϊκή Φλόγα στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Από το 1982 αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Ο Φίλαθλος» όπου διατηρούσε στήλη.

Μέσα από την εκπομπή «Το Καφενείο των Φιλάθλων», τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, έγινε γνωστός καθώς υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο.

Ο ίδιος σχολίαζε με ιδιαίτερο και καυστικό τρόπο τις καταστάσεις στον ελληνικό αθλητισμό.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποίησε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM και ήταν ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του.

Είχε παντρευτεί δύο φορές και ήταν πατέρας δύο παιδιών του Τάσου (ο οποίος γεννήθηκε το 1982 και πέθανε το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται “Αταξία Φρίντριχ”) και της Σταυρούλας που γεννήθηκε το 1998.

Πηγή: ΕΡΤ