Ραντεβού στο Πεδίον του Άρεως. Το γκρι λεωφορείο με την ομάδα αναχωρεί και όχι, δεν παίζουμε σε ελληνική ταινία. Πάμε αυθημερόν εκδρομή στους Δελφούς για την παράσταση του Cezaris Graužinis,«Αντιγόνη» με πρωταγωνιστές έναν θίασο, που έχουμε χειροκροτήσει πολλές φορές σε ανοιχτά και χειμερινά θέατρα και αγάπησαν τα τηλεοπτικά πλατώ, τα τελευταία χρόνια.
Μετά τη δίωρη διαδρομή, βγαίνουμε και ρχίζουμε να ανηφορίζουμε στο θέατρο του Φρυνίχου με θέα το δάσος και τη θάλασσα. Γύρω μας το κοινό που γέμισε όλες τις θέσεις για να κηρύξει την έναρξη της περιοδείας με πανηγυρικό κλίμα. Η ιστορία του κοριτσιού που βρήκε το θάρρος να αντιδράσει απέναντι στους νόμους και τον Κρέοντα, την εποχή που οι γυναίκες δεν τολμούσαν να μιλήσουν ανοιχτά για ό,τι πιστεύουν, μεταφέρθηκε στα τραπέζια και τις γειτονιές του Emir Kusturica και των ρεμπέτικων κουτουκιών μιας άλλης εποχής.
Η Έλλη Τρίγγου σε μία από τις ωραιότερες της θεατρικές ερηνείες (πάντα θα έχω κορυφαία της στιγμή το «Στέλλα Κοιμήσου»), ο αποκαλυπτικός Στρατής Χατζησταματίου στο ρόλο του Αίμονα και ο πάντα καλός Χρήστος Σαπουτζής (Τειρεσίας), ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω οδηγώντας τους βασικούς παίχτες στον αγώνα και με μία συγκινητική αμεσότητα αγκαλιά με όλα τα συναισθήματα. Αφηγούνται την ιστορία σαν ένα κείμενο που θα μπορούσε να έχει γραφτεί τώρα αφήνοντας τις περιττές εντάσεις και υπερβολές, εκτός αγωνιστικού χώρου και ακόμα κι αν έχεις δει το έργο πολλές φορές, δίνουν έμφαση σε λεπομέρειες που είχαν περάσει απαρατήρητες. Όλα όσα βιώνουν οδηγούνται στην κορυφή της κάθρσης με ένα μεγάλο και λυτρωτικό γλέντι όπου η ζωή νικάει το τέλος.
Η αρχή αυτού του θεατρικού ταξιδιού, χώρεσε σε 36 εικόνες του olafaqακού που φεύγουν παρακάτω.
INFO ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΝΑΚΙ ΣΟΥ «Αντιγόνη»
Καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα
Την αυθεντική και σπάνια ποιητική τέχνη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη προσπαθεί να αποδώσει η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, με τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη.
Την αυθεντική και σπάνια ποιητική τέχνη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη προσπαθεί να αποδώσει η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, με τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη.