Η καλλιτεχνική ομάδα “Pixel Pulse” ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2022 όπου πλαισιώνεται από εικαστικούς και μουσικούς. Κύριο ερευνητικό αντικείμενο της ομάδας είναι η σύζευξη και η διαλογική σχέση μεταξύ εικόνας και ζωντανού ήχου μέσω νέων καλλιτεχνικών τρόπων έκφρασης σε πραγματικό χρόνο με θέμα την συναισθησία, την έρευνα του τυχαίου, του ρυθμού και του αφηρημένου. Οι “Pixel Pulse” κινούνται σε πειραματικά ηχητικό-οπτικά πεδία, εξερευνώντας ζωντανούς ηλεκτρονικούς ήχους που βασίζονται στον αυτοσχεδιασμό και μελετουν τρόπους παραγωγής ζωντανών οπτικών με βάση την μουσική οπτικοποίηση, την generative art, τα ηχοδιαδραστικά οπτικά, το live coding, το real time video και τα νέα μέσα. Το ηχητικό υλικό της ομάδας προέρχεται από ψηφιακά και αναλογικά μουσικά όργανα ,τον προφορικό λόγο καθώς και το οπτικό υλικό της από διάφορα λογισμικά και νέα ψηφιακά εργαλεία, όπως σένσορες, VR, ΑΙ art κλπ. Στόχος της καλλιτεχνικής ομάδας είναι να παρουσιάσει μια σειρά από ζωντανές οπτικοακουστικές performances δίνοντας στο κοινό μια νέα οπτικοακουστική εμπειρία που οριοθετείται στο ευρύτερο πλαίσιο του expanded κ live cinema.

H Oπτικοακουστική oμάδα Pixel Pulse καλωσορίζει τρία νέα μέλη και πραγματοποιεί το 2ο A/V Live της στις 27 Μαΐου, στον Χώρο Τέχνης Π6 (πρώην Χίμαιρες), Πυθοδώρου 6 στο Μεταξουργείο.

To event θα ξεκινήσει στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Η ομάδα Pixel Pulse ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2022 και περιλαμβάνει εικαστικούς και μουσικούς. Κύριο αντικείμενό της είναι η διαλογική σχέση μεταξύ εικόνας και ήχου και η σύζευξή τους μέσω νέων τρόπων καλλιτεχνικής έκφρασης. Διερευνώντας θέματα όπως η συναισθησία, το τυχαίο, ο ρυθμός και το αφηρημένο, οι Pixel Pulse κινούνται σε πειραματικά ηχητικά και οπτικά πεδία. Εύπλαστοι ήχοι από ψηφιακές και αναλογικές πηγές αλληεπιδρούν με ζωντανό οπτικό υλικό από νέα ψηφιακά εργαλεία σε πραγματικό χρόνο και με αυτοσχεδιαστική προσέγγιση – σένσορες, VR, ΑΙ, τεχνικές φασματικής οπτικοποίησης, generative art και live coding. Στόχος της ομάδας είναι να παρουσιάσει μια σειρά από ζωντανές οπτικοακουστικές performances δίνοντας στο κοινό μια νέα εμπειρία μέσα στα εύτερα πλαίσια του expanded κ live cinema.

Α/V Performers:

Θωμάς Βαλιανάτος

Ο Θωμάς Βαλιανάτος γεννήθηκε στην Αθήνα και παρακολούθησε την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, λαμβάνοντας Πτυχίο Ζωγραφικής το 2003 και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Ψηφιακές Τέχνες το 2006. Το σώμα του έργου του κυμαίνεται από 2d και 3d έργα σχέδιο – κίνησης (animation) και έργα κόμικς, έως ηλεκτρονική μουσική σύνθεση και ζωντανές οπτικοακουστικές performances. (1998-2023). Από το 2010 διδάσκει ως λέκτορας (μόνιμος λέκτορας από το 2020) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ζωγραφική, 2d/3d animation, ψηφιακή ζωγραφική, μη γραμμικές αφηγήσεις και live visuals. Από το 2000, τα έργα τέχνης του, υπό μορφή πρωτοτύπων σχεδίων κόμικς, ψηφιακών εκτυπώσεων, βίντεο, ηλεκτρονικής μουσικής και ζωντανών οπτικοακουστικών performances, έχουν εκτεθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ και εκθέσεις τέχνης και σε διάφορους εκδότες και διαφημιστικές εταιρίες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένου της 10ης Ευρωπαϊκής και Μεσογειακής Μπενάλε Νέων Καλλιτεχνών, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), ZKM, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ARTATHINA, Athens Digital Arts Festival (ADAF), Cambridge Science Festival, Splice festival, LPM Live Performers Meeting, Synch Festival, China VISAP, Athens Science Festival, Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς (Βαβέλ).

https://vimeo.com/thomasvallianatos
https://www.instagram.com/thomasvalianatos/
https://avarts.ionio.gr/gr/department/staff/325-vallianatos/

Τεό Φοινίδης

Γεννήθηκε το 1976 στην Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε Κλασικό Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά. Παράλληλα με τις κλασικές σπουδές, εμπλουτίζοντας το καλλιτεχνικό του γνωστικό πεδίο, αποκτά δίπλωμα Jazz πιάνου και εμφανίζεται με διάφορα σύνολα και μουσικούς της jazz.
Το 2004 συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Tεχνών της Βιέννης σπουδάζοντας Σύγχρονη Σύνθεση με καθηγητές τους D. Schermann και D. Μüller-Siemens λαμβάνοντας τον τίτλο Master of Arts, εστιάζοντας επίσης και στην Ηλεκτροακουστική Σύνθεση με την καθοδήγηση των B. Liberda και V. Klien.
Η δραστηριότητα του ως συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ιδιωμάτων και επιρροών όπως Jazz, Contemporary, Classical, Electronic.
Το καλλιτεχνικό του ύφος διαμορφώνεται μέσω της ζεύξης ετερόκλητων και συχνά αντιφατικών στυλιστικών χαρακτηριστικών σε ενα ομοιογενές και συμπαγές πεδίο πειραματισμού.
Η νωπή ακόμη καλλιτεχνική ενασχόλησή του με την εικόνα και τα γραφικά υπολογιστών στοχεύει στην οπτικοποίηση των αισθήσεων με εργαλεία την αφαίρεση και το τυχαίο.
Η σύγκληση των δύο τεχνών, μουσικής και εικόνας, πηγάζει απο εναν χαώδη κόσμο εξερεύνησης που αποτελεί σε προσωπικό επίπεδο πρόκληση και κίνητρο για δημιουργία.

https://theofoinidis.wordpress.com/

Σοφία Λιάρου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Απέκτησε Master στον τομέα”Γραφικές Τέχνες και Πολυμεσικές εφαρμογές” στο ΕΑΠ, έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα, συμμετείχε στην κατασκευή σκηνικών για την εκπομπή της ΕΡΤ 3 Σινεμανια, έργο της έχει βραβευτεί με αγορά και μόνιμη έκθεση στο αεροδρόμιο των Σπάτων μετά από διαγωνισμό, συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Video Art Festival ψηφιακού κινηματογράφου Αθήνας AIDFF το 2015 και το 2017 με βίντεο της μετά από διάκριση, συμμετοχή στην ομαδικη έκθεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το έτος Αριστοτέλη , δύο φορές σε ομαδικές εκθέσεις 2nd International Art Forum , Dammam 2019 και 2021 στο Dammam στη Σαουδική Αραβία, στην έκθεση digital art new world από το Project2Athens στο European Centre Athens και το 2022 πραγματοποίησε audiovisual live event στο Athens Art Festival 2022.

https://on.soundcloud.com/HxnSV

Γιάννης Παπαδάκης

Ο Γιάννης Παπαδάκης ((aka Olla Via)) είναι sound & visual artist με έδρα την Αθήνα. Βρίσκεται στο Μεταπτυχιακό τμήμα Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και έχει παρακολουθήσει ετήσια μαθήματα ηλεκτροακουστικής σύνθεσης και μουσικής τεχνολογίας στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας, στο Ωδείο Αθηνών (ΚΣΥΜΕ), παίρνοντας μέρος σε διάφορα live audio performances στον χώρο του Ωδείου με τελευταία του συμμετοχή στο – Xenakis Networked Performance Marathon 2022.

Έχει σχεδιάσει και παρουσιάσει διάφορες διαδραστικές εγκαταστάσεις όπως στο 15ο Φεστιβαλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στη Κέρκυρα και στο Transmedia Labworks της εθνικης λυρικης σκηνης.
Η δράση του εστιάζεται στις διαδραστικές και παραστατικές εμπειρίες του ήχου και του ανθρώπινου σώματος. Ως μουσικός, το επίκεντρό του είναι οι ακατέργαστες πηγές ήχων που μπορούν να διαμορφωθούν, πάνω στη βάση των ειδών της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, έτσι ώστε να εκτεθούν στο κοινό σε μια αληθινά ζωντανή εμπειρία.

Η έρευνα του πάνω στον ήχο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ή παραμετροποίηση ηλεκτρονικών συσκευών (circuit bending).

Επιβλέπει και διοργανώνει τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στον χώρο τέχνης Π6 (πρώην Chimeres_Space) και είναι μέλος του θεατρικού συνόλου (devised physical theatre) – Κόσμοι από γάλα – ως performer, sound-designer και υλοποιητής των εγκαταστάσεων των θεατρικών παραγωγών.

https://kenryoufutile210.wixsite.com/jiannispapadakis
https://www.facebook.com/jianniollavia
https://ollavia.bandcamp.com
https://soundcloud.com/olla_via

Στέλιος Γιαννουλάκης

Ο Στέλιος Γιαννουλάκης είναι μηχανικός και συνθέτης, γεννημένος στην Αθήνα το 1971. Ασχολείται με μια πληθώρα δημιουργικών διαστάσεων, που περιλαμβάνουν συνειρμικά ενεργά ηλεκτροακουστικά ηχοτοπία, synthesizers, υφές, κινήσεις, θόρυβο και αρμονία, πειραματικά μουσικά όργανα, μουσικά ιδιώματα όπως techno, dub, jazz, funk και folk, μοντάζ και επεξεργασία εικόνας, αυτοσχεδιασμό και μουσική εκπαίδευση. Κάνει μουσική και σχεδιάζει ήχο για χορό, θέατρο, κινηματογράφο, video και mobile εφαρμογές και συχνά συνεργάζεται με ανθρώπους της μουσικής και των εικαστικών. Παίζει και ηχογραφεί solo ή με διάφορα μουσικά σχήματα (Schema Musicalis, ElektroBalkana, RSLG quartet). Έργα του έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης και παίζονται σε διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Διδάσκει σύνθεση και μουσική τεχνολογία για το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας, στο Ωδείο Αθηνών. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής.

http://steliosgiannoulakis.wordpress.com

https://soundcloud.com/stgiann

http://giannoulakis.bandcamp.com/ 

http://www.youtube.com/user/stgiann