Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ επιστρέφει με Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα πιο πρωτότυπα από ποτέ
Εδώ και 13 χρόνια, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ διοργανώνει δημιουργικά και πρωτότυπα Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Φέτος, μας καλεί ξανά σε μια ξεχωριστή εμπειρία δημιουργίας και εξερεύνησης.
Τα Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΟΤΕ επιστρέφουν πιο πρωτότυπα και συναρπαστικά από ποτέ.Με κεντρικές ιδέες την αγάπη για το περιβάλλον, τον σεβασμό στην κοινωνία και την ανάγκη φροντίδας της πνευματικής μας υγείας, τα Προγράμματα περιλαμβάνουν πλούσιες εκπαιδευτικές δράσεις, προγράμματα STEM και Ρομποτικής, θεατρική παράσταση,εικαστικά εργαστήρια και ομαδικές ξεναγήσεις.
Το μέλλον φέρνε μια μεγάλη ευκαιρία για τους επιστήμονες, καθώς μέσω της επιστήμης της τεχνολογίας, γνωστής και ως STEM, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ρομπότ που μπορούν να περιηγούνται ανεξάρτητα, καθώς και λειτουργικές ανεμογεννήτριες. Παράλληλα, μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης σε μουσεία, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια κεραμικής και γλυπτικής που διδάσκονται από την καλλιτέχνη Μάρθα Δημητροπούλου, καθώς επίσης να εξοικειωθούν με την τέχνη της ψηφιδογραφίας. Πέραν αυτού, θα μπορέσουν να πλέξουν σουβέρ, αντλώντας έμπνευση από το κλασσικό καντράν και να μάθουν πώς μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας νέα ζωή σε παλιά τους ρούχα.
Τα Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, έχοντας ως βασικούς πυλώνες την κοινωνία, το περιβάλλον και την εξωστρέφεια, ολοκληρώνονται με σχολικές ξεναγήσεις και ακόμα περισσότερες δράσεις. Με έμφαση στην τεχνολογία και το περιβάλλον, όλες οι δράσεις του Μουσείου είναι ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές όλων των βαθμίδων.
Για 3η χρονιά,το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ προσφέρει ένα διαδικτυακό εικαστικό εργαστήρισεαπομακρυσμένα σχολεία της περιφέρειας, όπως και σε σχολεία της ομογένειας, σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.Έτσι, δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές να γνωρίσουν το Μουσείο, να εμπνευστούν και να διασκεδάσουν δημιουργικά.
Η συμμετοχή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ είναι δωρεάν. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για όλες τις δράσεις που σας ενδιαφέρουν και προγραμματίστε άμεσα την ηλεκτρονική σας κράτηση στο www.otegroupmuseum.gr.
• Κυριακή 15Οκτωβρίου
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΗΛΟΥ
Ηλικία: 7-12
Το Μουσείο μεταμορφώνεται σε ένα εργαστήρι πηλού! Με την καθοδήγηση της γλύπτριας Μάρθας Δημητροπούλου τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της κεραμικής τέχνης και θα δημιουργήσουν μια τηλεφωνική συσκευή από πηλό!
• Κυριακή22 Οκτωβρίου & 11 Φεβρουαρίου
ΤΟ ΠΟΛΥΦΟΡΕΜΕΝΟ ΣΟΥ T–SHIRTΕΧΕΙ ΖΩΗ ΑΚΟΜΑ
Ηλικία: 7-12
Σίγουρα έχεις ένα αγαπημένο t-shirt που το φοράς κάθε μέρα, όλη μέρα και δεν το βαριέσαι ποτέ. Τώρα, μπορείς να το μεταμορφώσεις, κάνοντάς το ακόμα καλύτερο!
Έλα στο Μουσείο μαζί με το μπλουζάκι σου και με την καθοδήγηση της χαράκτριας ΒαλεντίνηςΜαυροδόγλου πρόσθεσέ του κουμπάκια, κορδέλες, χρώματα, αυτοκόλλητα και τύπωσε τη στάμπα που σ’ αρέσει σε ειδικό πιεστήριο! Έτσι, θα του δώσεις νέα ζωή και παράλληλα θα μάθεις πώς το νέο σου «έργο τέχνης» μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.
• Κυριακή 19 Νοεμβρίου & 28 Ιανουαρίου
ΠΛΕΞΕ ΤΟ ΚΑΝΤΡΑΝ
Ηλικία: 9-12
Στο παρελθόν, για να πάρεις τηλέφωνο, αντί να «πατάς» τα κουμπιά, τα «στριφογύριζες». Ναι, όντως! Ανακάλυψε τον δίσκο επιλογής των παλιών τηλεφώνων ή αλλιώς το «καντράν» όπως το έχεις ίσως ακούσει και στη συνέχεια, δημιούργησε το δικό σου, πλέκοντάς το σε ένα όμορφο σουβέρ πάνω σε καπάκια αναψυκτικών.
• Κυριακή 19Νοεμβρίου, 10 Δεκεμβρίου,11Φεβρουαρίου& 7 Απριλίου
HAPPYRUNNER
Ηλικία: 6-8
Σήμερα, η τεχνολογία μας επιτρέπει να ανταλλάσσουμε μηνύματα πιο γρήγορα από ποτέ, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ούτε ένα βήμα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τρέχουμε! Γιατί το τρέξιμο μας κάνει καλό! Και σε αυτό το εργαστήρι θα μάθουμε τα πάντα για τις ευεργετικές ιδιότητες της αερόβιας γυμναστικής αλλά και την τεχνολογία, αφού μαζί θα φτιάξουμε έναν δρομέα-ρομπότ!
Φωτ.: Πελαγία Καρανικόλα
• Κυριακή 19Νοεμβρίου, 10 Δεκεμβρίου, 11 Φεβρουαρίου & 7Απριλίου
ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ
Ηλικία: 9-12
Με το πάτημα ενός διακόπτη έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα! Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι… Χρειάστηκαν πολλά χρόνια και προσπάθειες. Σε αυτό το εργαστήρι θα μάθουμε για το πώς φτάσαμε στη σημερινή τεχνολογία για να φτιάξουμε μαζί ένα μοντέλο λειτουργικής ανεμογεννήτριας που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα φυσώντας τη φτερωτή της.
• Κυριακή 10 Δεκεμβρίου & 10 Μαρτίου
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΗΦΙΔΟΓΡΑΦΙΑΣ
Ηλικία: 8-12
Έχεις ποτέ φτιάξει ένα ολόκληρο καλωδιακό πλοίο ψηφίδα-ψηφίδα; Με την καθοδήγηση της ψηφιδογράφου Αθηνάς Αντύπα, θα το κάνουμε μαζί το Δεκέμβριο στο Μουσείο! Και αργότερα, το Μάρτιο, έλα να ανακαλύψουμε περισσότερα για το internet και τα αγαπημένα σου videogamesκαι να τα «φέρουμε στη ζωή» μέσα από την τέχνη της ψηφιδογραφίας!
• Κυριακή 7 Απριλίου
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ
Ηλικία: 7-12
Ήξερες ότι αντί για SMS, οι άνθρωποι στο παρελθόν έστελναν περιστέρια για να επικοινωνήσουν; Ανακάλυψε το «ταλέντο» των πτηνών στην επικοινωνία και τη μεταφορά μηνυμάτων και ευχαρίστησέ τα για τη συμβολή τους, χτίζοντάς τους μία φωλιά από πευκοβελόνες. Στο Μουσείο θα βρίσκεται η καταξιωμένη εικαστικός Μάρθα Δημητροπούλου για να σε βοηθήσει να φτιάξεις το δικό σου γλυπτό!
Μια επική μάχη: Από τη μία, οι «ψηφιακοί αντάρτες» που πολεμούν την καταπίεση με πληκτρολόγια, κι από την άλλη, οι «σατανικοί δισεκατομμυριούχοι» που σκλαβώνουν τον κόσμο—φυσικά, πάντα από τις βίλες τ
Μια επική μάχη: Από τη μία, οι «ψηφιακοί αντάρτες» που πολεμούν την καταπίεση με πληκτρολόγια, κι από την άλλη, οι «σατανικοί δισεκατομμυριούχοι» που σκλαβώνουν τον κόσμο—φυσικά, πάντα από τις βίλες τ
Η εξέλιξη τροφοδοτήθηκε από την “ενδοσυμβίωση”, δηλαδή μέσα από συμμαχίες κυττάρων όπου ένας μικροοργανισμός εγκαθίσταται μόνιμα μέσα σε έναν άλλο. Για πρώτη φορά οι βιολόγοι κατάφεραν να το επιτύχουν
Η εξέλιξη τροφοδοτήθηκε από την “ενδοσυμβίωση”, δηλαδή μέσα από συμμαχίες κυττάρων όπου ένας μικροοργανισμός εγκαθίσταται μόνιμα μέσα σε έναν άλλο. Για πρώτη φορά οι βιολόγοι κατάφεραν να το επιτύχουν
Αυτόνομα ρομπότ (με λίγη βοήθεια από τους φίλους μας στις Φιλιππίνες) είναι πλέον έτοιμα να προκαλέσουν μια σεισμική αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την εργασία και τον αυτοματισμό.
Αυτόνομα ρομπότ (με λίγη βοήθεια από τους φίλους μας στις Φιλιππίνες) είναι πλέον έτοιμα να προκαλέσουν μια σεισμική αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την εργασία και τον αυτοματισμό.